ZRK na 15. tjednu mozga

U sklopu 15. tjedna mozga u Hrvatskoj članica Zavoda za radiokomunikacije,
dr. sc. Jelena Božek održat će predavanje

 

Istraživanje razvoja mozga novorođenčeta računalnom analizom MR slika

 

u četvrtak, 17. ožujka 2016. godine u 15 sati u Sivoj vijećnici FER-a.

 

Više o predavanju i predavačici nalazi se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja:

U okviru predavanja prikazat će se dio istraživačkih aktivnosti na projektu "Developing Human Connectome Project" (dHCP, www.developingconnectome.org) koji vode tri institucije: University of Oxford, Imperial College London i King's College London, Ujedinjeno Kraljevstvo. Na predavanju će se prikazati prostorno modeliranje kortikalne površine novorođenčeta iz MR slika mozga te postupak izrade 3D atlasa kortikalne površine novorođenčeta starosti od 37. do 43. tjedna gestacijske dobi.

 

Biografija predavačice:

Jelena Božek diplomirala je i doktorirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2008. odnosno 2013. godine. Tijekom doktorskog studija provela je tri mjeseca u istraživačkom boravku u Institute of Biomedical Engineering, Sveučilište u Oxfordu, UK te pet mjeseci u istraživačkom boravku u Diagnostic Image Analysis Group, Radboud University Medical Centre, Nizozemska.
Od 2013. do 2015. godine radila je u Centre for Functional Magnetic Resonance Imaging of the Brain (FMRIB), University of Oxford, Nuffield Department of Clinical Neurosciences, Oxford, UK kao poslijedoktorand na projektu "Developing Human Connectome Project" (dHCP). Trenutno radi kao poslijedoktorand na Zavodu za radiokomunikacije, FER, a nastavila je surađivati na projektu dHCP na razvoju algoritama za analizu MR slika mozga fetusa i novorođenčeta.

Autor: Jelena Božek
Popis obavijesti