Direktor Hrvatske kontrole zračne...

U ponedjeljak 14. ožujka 2016. je na FER-u g. Dragan Bilać, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe, održao predavanje pod naslovom "Razvoj upravljanja zračnim prometom u Europi i uloga Hrvatske kontrole zračne plovidbe d.o.o.".

Na početku je g. Bilać je s ponosom istaknuo da je i on 1995. diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu na smjeru Radiokomunikacije i profesionalna elektronika.

U sklopu zanimljivog predavanja prikazao je organizaciju HKZP-a, tehničke resurse i gospodarske rezultate. Obrazložio je strategiju planiranja i razvoja koja se rabi u HKZP-u s ciljem održavanja visoke tehnološke osposobljenosti za upravljanje zračnim prometom te za suočavanje s budućim izazovima. Kroz suradnju u udruzi COOPANS (COOPeration between ANS providers) HKZP svojim korisnicima pruža visoku kvalitetu usluge uz najviše sigurnosne norme podupirući pritom ekonomsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Svojim djelovanjem HKZP značajno doprinosi ostvarenju inicijative jednistvenog europskog neba kroz aktivno sudjelovanje na projektu SESAR (Single European Sky ATM Research). Na kraju predavanja g. Bilać je odgovarao na pitanja iz publike te je dao više korisnih savjeta studentima FER-a koji bi se željeli zaposliti u HKZP-u.

http://www.youtube.com/watch?v=o6OuaKF9Cjg
http://www.youtube.com/watch?v=yHxIN4UoeD8
http://www.youtube.com/watch?v=9RwHoulGDY0

Autor: Dario Bojanjac
Popis obavijesti