Traži se student za ljetnu praksu u području optičkih komunikacija u Vipnetu.

Izvrsna prilika za upoznavanje s različitim optičkim tehnologijama, od optičkog transporta do pristupnih mreža, fiksnih i mobilnih komunikacija.

Tekst natječaja u nastavku obavijesti.

Vipnet studentska ljetna praksa u Odjelu planiranja transportne mreže


Studenti, još uvijek se pitate što sa sobom nakon ispitnih rokova? Na plažu, planinarenje ili možda na studentsku praksu? Za one željne razvijanja praktičnih vještina i znanja Vipnet nudi ljetne prakse u odjelima tehnike!


Opis

Odjel planiranja transportne mreže obavlja poslove planiranja i implementacije Vipnetove mreže, od međunarodnih i međugradskih veza, podatkovnih centara pa sve do mreža koje podržavaju bežične (mobilne, 2G/3G/4G) i žične (fiksne, FTTH & HFC i sve ostale) pristupne mreže. Cilj ljetne prakse je uključiti praktikanta u sve zadatke i procese u kojima sudjeluje odjel Planiranja transportne mreže, kako bi praktikant dobio osjećaj koje sve kotačiće i kockice treba znati složiti i moći okrenuti kako bi profunkcionirale usluge koje Vipnet pruža i kako funkcionira naša mreža. Praktikant će pomagati i surađivati sa svima u odjelu na njihovim redovnim zadacima i projektima -testiranju, planiranju i implementaciji novih sustava.


Kriteriji za kandidate

  • Studenti tehničkog smjera (Informacijska i komunikacijska tehnologija, profila Telekomunikacija i informatika ili Radiokomunikacijske tehnologije)
  • Posjedovanje interesa za mreže (od optičkih transportnih mreža, Internet mreže do Interneta stvari, podatkovnih centara i IP/MPLS mreža)
  • Temeljno znanje i ideja kako mreže funkcioniraju
  • Mogućnost svakodnevnog rada
  • Napredno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu

Uvjeti

  • Lokacija rada: Vrtni put 1 (Vipnetova središnjica u Zagrebu)
  • Honoriranje: 25 kn po satu
  • Trajanje prakse: 03.07.2017.-01.08.2017.

Svoj životopis i motivacijsko pismo s naslovom maila „Ljetna praksa u Vipnetu-core“ pošalji na adresu karijere@vipnet.hr do 20. lipnja 2017. Kandidati koji udovoljavaju kriterijima bit će pozvani na intervju. Pridruži se našem uspješnom timu, veselimo ti se!

Tvoj Vip

Autor: Marko Šprem
Popis obavijesti