O meni

Bok! Zovem se Petar Kolar. Rođen sam 20. siječnja 1992. godine u Koprivnici. Djetinjstvo i adolescentsku dob proveo sam u Ferdinandovcu, gdje sam 2006. godine i završio osnovnu školu. Srednju školu završio sam u Đurđevcu (gradu Picoka), a činom maturiranja 2010. godine stekao sam zvanje tehničara za elektroniku.

 

U jesen 2010. godine upisao sam preddiplomski studij na FER-u, a isti sam završio na ljeto 2013. godine obranivši završni rad naslova Subvalno tuneliranje elektromagnetske energije temeljeno na aktivnom ne-Fosterovom ENZ metamaterijalu pod mentorstvom prof. Silvija Hrabara. Završivši preddiplomski studij, nastavio sam svoj akademski put upisavši diplomski studij na matičnome fakultetu na profilu Radiokomunikacijske tehnologije. Na ljeto 2015. godine obranio sam diplomski rad naslova Upotreba nefosterovskog negativnog kondenzatora u strukturama za subvalno tuneliranje i raspršenje elektromagnetske energije, također pod mentorstvom prof. Silvija Hrabara.

 

S obzirom na to da mi još uvijek nije dosta studiranja (a i zato jer sam kao mali pao na glavu), u jesen 2015. godine upisao sam poslijediplomski doktorski studij elektrotehnike na matičnome fakultetu.

 

Kao što svi znamo, život čudne knjige piše. Tako sam ja, položivši Fiziku 2 2012. godine, rekao nikad više neću imati posla s fizikom i fizičarima. Logično, dogodilo se upravo suprotno. Od 2. svibnja 2016. godine zaposlen sam na projektu Quantum CorES, koji je projekt Laboratorija za NMR čvrstog stanja i visokofrekventna mjerenja na Fizičkome odsjeku PMF-a. Iako sam zaposlen na PMF-u, doktorski sam student na FER-u i i dalje koketiram s matičnim fakultetom kao vanjski suradnik Zavoda. Dakle, moglo bi se reći da sjedim na dvije stolice. Nadam se da neću i završiti tako. :)

 

 

Pa kaže: kad sam bio momak mlad...

 

 

Osim što zurim u sunce ili tako nešto, u slobodno vrijeme igram šah, slušam glazbu, igram nogomet, vozim bicikl, trčim, igram igrice na kompjuteru, čačkam i prtljam po raznim elektroničkim sklopovima (što svoje, što tuđe izrade), obilazim kleti i izvodim bijesne gliste.

 

 

 

TL;DR:

02. 05. 2016. - ? ..... Asistent; Zavod za eksperimentalnu fiziku Fizičkog odsjeka PMF-a

2015. - 201?. .......... Poslijediplomski doktorski studij elektrotehnike; FER

2013. - 2015. .......... Diplomski studij informacijske i komunikacijske tehnologije; FER

2010. - 2013. .......... Preddiplomski studij elektrotehnike i informacijske tehnologije; FER

2006. - 2010. .......... Tehničar za elektroniku; Strukovna škola Đurđevac

1998. - 2006. .......... Osnovna škola Ferdinandovac

 

Priznanja i nagrade:

2015. Diploma magistra inženjera informacijske i komunikacijske tehnologije magna cum laude (s velikom pohvalom) zbog uspjeha na studiju unutar 5% svoje generacije

Stipendist Sveučilišta u Zagrebu akademske godine 2014./2015.

 

Nastava:

Demonstrator na predmetu Antene i propagacija u ljetnom semestru ak. godine 2013./2014.

Demonstrator na predmetu Mikrovalna elektronika u zimskom semestru ak. godine 2013./2014.

 

Diplomski i završni rad:

Upotreba nefosterovskog negativnog kondenzatora u strukturama za subvalno tuneliranje i raspršenje elektromagnetske energije (Diplomski rad)

Subvalno tuneliranje elektromagnetske energije temeljeno na aktivnom ne-Fosterovom ENZ metamaterijalu (Završni rad)

 

Moje stranice:
Stranica djelatnika na PMF-u

LinkedIn

Google Scholar

 

Popis mojih radova nalazi se ovdje.

 

 

Ja na obali Drave u ljeto 1995. godine.

Ponekad se pitam - da se mališa sa slike okrene i vidi svoju verziju iz budućnosti, bi li bio zadovoljan?