Središnja knjižnica

Knjižnični fond čine stručne knjige (48365 svezaka), s vrlo vrijednom zbirkom priručnika, rječnika i enciklopedija te znanstvenih časopisa (662 naslova) koji pokrivaju područje nastavnog programa Fakulteta. Računalni katalog knjižnice može se pretraživati na računalima u samoj knjižnici i preko web-preglednika.

 

O knjižnici

Knjižnični sustav Fakulteta čine Središnja knjižnica Fakulteta kao ustrojstvena jedinica i knjižnice zavoda kao dio djelatnosti zavoda, temeljnom svrhom unapređenja i potpomaganja obrazovnog, stručnog i znanstvenog rada u području tehničkih znanosti.

Središnja knjižnica unapređuje i potpomaže obrazovni, stručni i znanstveni rada u području tehničkih znanosti. U sastavu knjižnice je i jedanaest zavodskih knjižnica. Nalazi se u suterenu zgrade D - ispod Studentske službe. 

Knjižnični fond čine stručne knjige (48365 svezaka), s vrlo vrijednom zbirkom priručnika, rječnika i enciklopedija te znanstvenih časopisa (662 naslova) koji pokrivaju područje nastavnog programa Fakulteta. Računalni katalog knjižnice može se pretraživati na računalima u samoj knjižnici i preko Web preglednika.

Knjižnice podupiru nastavu, znanstvenoistraživački i stručni rad na Fakultetu:

  1. prikupljanjem, obradom i pohranjivanjem knjižnične građe i informacija u svim formatima,
  2. osiguravanjem djelotvornoga pristupa informacijskim izvorima nastalim kao rezultat nastavnoga, znanstvenoistraživačkoga i stručnoga rada na Fakultetu, kao i ostalim svjetskim i domaćim izvorima znanja,
  3. poučavanjem pronalaženja i uporabe informacija,
  4. suradnjom s drugim knjižnicama.

Knjižnica djeluje od 1961. godine, kao Središnja knjižnica tadašnjeg Elektrotehničkog fakulteta.

Stručni nadzor nad knjižnicama zavoda obavlja Središnja knjižnica Fakulteta.

 
Radno vrijeme 
  • čitaonica - radnim danom od 8 do 19 sati,
  • posudbeni odjel - radnim danom od 9 do 18 sati.
Kontakti

 (01) 6129 886
 (01) 6129 538
 (01) 6129 888

 ferlib@fer.hr