Pretplaćena platforma objedinjenog...

Nakon okončanja postupka javne nabave pretplaćena je nova platforma objedinjenog pretraživanja e-izvora, discovery servis Summon koji će zamijeniti dosadašnju dostupnu platformu EBSCO Discovery Service (EDS).

Korištenjem jednog polja za pretraživanje putem discovery servisa Summon bit će moguća objedinjena pretraga svih dostupnih pretplaćenih e-izvora u nacionalnoj licenci, e-izvora dostupnih na pojedinim hrvatskim sveučilištima, e-izvora u otvorenom pristupu te skupnog digitalnog repozitorija Dabar.

Prednosti objedinjenog pretraživanja putem discovery servisa su jednostavniji i brži pronalazak relevantnih rezultata, veća vidljivost i dostupnost cjelovitog teksta u raznim e-izvorima, dostupnost kontakta za korisničke upite te informacija o mogućnostima međuknjižnične posudbe na jednom mjestu.

Platformu Summon moći će koristiti svi članovi hrvatske znanstvene i akademske zajednice – nastavnici, zaposlenici i studenti, a korištenje će biti omogućeno direktno s računala u javnim ustanovama u sustavu znanosti i visokog obrazovanja RH, kao i upisom AAI@EduHr elektroničkog identiteta u svrhu pretraživanja izvan ustanova.

Pristup Summonu bit će dostupan na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te na mrežnim stranicama pojedinih sveučilišnih knjižnica i Instituta Ruđer Bošković.

Budući da je u tijeku tehnička implementacija platforme koja će trajati narednih 30-45 dana, pravodobno ćemo vas obavijestiti čim Summon bude u funkciji i dostupan za korištenje. U međuvremenu je na Portalu e-izvori dostupna platforma EDS koja obuhvaća rezultate pretrage iz trenutačno dostupnih baza podataka na platformi EBSCOhost.

Autor: Marko Tucaković
Popis obavijesti

Repozitorij