Institute of Physics (IOP) –...

U okviru pretplate na časopise IOPscience extra američkog izdavača Institute of Physics u 2021. godini sklopljen je Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charge).

Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na časopise IOPscience.

Cjeloviti popis ustanova kojima je dostupna ova mogućnost i popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu možete preuzeti na donjim poveznicama.

Popis ustanova uključenih u pretplatu na IOPscience extra

Popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu

Radovi predani od strane autora za korespondenciju u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2021. godine ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu.

Autore za korespondenciju koji su već predali ili objavili radove u ovom vremenskom razdoblju kontaktirat će izdavač IOP i obavijestiti ih o ovom sporazumu te će im omogućiti retroaktivnu objavu rada u otvorenom pristupu (ukoliko rad trenutačno nije u otvorenom pristupu).

 

Autor: Branka Marijanović
Popis obavijesti

Repozitorij