Novosti i obavijesti

Važno! Promijenjen termin svečane...

Važno! Promijenjen termin svečane promocije magistara inženjera

Petra Lukina

Obavještavamo vas o promjeni termina održavanja svečane promocije magistara inženjera koji su studij završili u srpnju 2018. godine, odnosno koji će studij završiti u rujnu 2018. godine. Umjesto 10. studenoga 2018. godine svečana promocija će se održati 27. listopada 2018. godine u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Točno vrijeme održavanja svečane promocije kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama. 

Termini promocija za studente koji će...

Termini promocija za studente koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018.

Petra Lukina

Svečane promocije studenata koji će završiti studij u akademskoj godini 2017./2018. održat će se: subota,  14. travnja 2018. godine  - svečana promocija  magistara inženjera  koji će studij završili u veljači 2018. godine; subota, 27. listopada 2018. godine  - svečana promocija  magistara inženjera koji će studij završiti u srpnju i rujnu 2018. godine; subota,  1. prosinca 2018. godine  - svečana promocija  prvostupnika inženjera  koji će studij završiti u akademskoj godini 2017./2018. Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Ana Filipović

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata" . Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu , 19. studenoga 2016. godine. U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija. Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing . Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja , oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija. U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Održana Smotra Sveučilišta

Održana Smotra Sveučilišta

Ana Filipović

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike.  Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina . U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić . U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Studentica FER-a Kaja Pavlinić...

Studentica FER-a Kaja Pavlinić predvodila nagrađeni tim "Tinja"

Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić   predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora . Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke). Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.