Radionica za doktorande

Doktorski studenti, navikli na uspjeh na ranijim razinama studija, često se nakon godinu-dvije od početka doktorskog studija prvi put suočavaju s granicama svojih akademskih mogućnosti pa i sumnjom u vlastite sposobnosti. Negativne misli poput "Totalni sam gubitnik/ca" ili “Članak mi nije prihvaćen, nikada neću završiti studij" ili "Nikad neću uspjeti" s vremenom mogu stvoriti začarani krug tjeskobe te štetiti zdravlju.

Kako bismo doktorandima pomogli da si sami pomognu, u prijepodnevnom programu Dana doktorata, 12. lipnja 2024. godine, od 10 do 12 sati organiziramo radionicu pod naslovom "Negativne misli i suočavanje s izazovima". Detalje o radionici možete pročitati niže na ovoj stranici.

Radionica će se održati u Sivoj vijećnici (prizemlje zgrade D, konferencijski centar), a zbog prostornog ograničenja te evidentiranja aktivnosti na Danu doktorata, potrebna je prijava.

 

Upute za prijavu:

Prijaviti se možete putem "ankete" na dnu ove stranice. Rok za prijavu je do ponedjeljka 10. lipnja 2024. do kraja dana. (Napomena: Ako broj prijava premaši kapacitet prostorije, radionica će se za zainteresirane ponoviti u dodatnom terminu.)

Doktorski studenti s drugih fakulteta mogu se prijaviti putem e-maila, na adresu dan.doktorata-prijave@fer.hr.

Dodatna molba:

Kako bi predavačica sadržaj predavanja bolje prilagodila doktorandima i doktorandicama FER-a, pozivamo vas da odgovorite na dva pitanja kroz (anonimizirani) obrazac. Hvala!

 

Negativne misli i suočavanje s izazovima

12. lipnja 2024., 10.00-12.00 sati, Siva vijećnica

Voditeljica radionice: Jelena Ćubelić, mag. psych.

 

Negativne misli imaju veliki utjecaj na naše emocije, ponašanje, raspoloženje i utječu na svaki aspekt našeg života te na to kako ćemo se suočiti sa izazovima s kojima se susrećemo kroz život. Tijekom ove edukacije, imat ćete priliku proći psihoedukaciju i naučiti različite znanstveno utemeljene metode i tehnike bazirane na kognitivno-bihevioralnoj terapiji te usvojiti alate kojima se mijenjaju i preoblikuju negativne automatske misli. Također, pričat ćemo o usvajanju konstruktivnog načina razmišljanja koji je efikasan u suočavanju s izazovima i nesigurnostima kroz koje čovjek prolazi u različitim životnim fazama te suočavanju s perfekcionizmom koji nas ograničava.

 

O voditeljici radionice:

Jelena Ćubelić diplomirana je psihologinja i specijalizantica kognitivno-bihevioralne terapije pri Hrvatskom udruženju za kognitivno-bihevioralne terapije te osnivačica platforme PSYCRO koja posljednjih nekoliko godina svakodnevno promovira i destigmatizira brigu za mentalno zdravlje. Nakon iskustva u IT industriji svoju karijeru usmjerava ka savjetodavnom radu s klijentima koji se suočavanja s različitim životnim teškoćama kao što su stresne životne situacije i sagorijevanje, anksioznost, negativne automatske misli, velike životne promjene, teškoće vezane uz upravljanje vremenom i upravljanje emocijama. Više o predavačici možete pronaći ovdje.


Prijava za radionicu "Negativne misli i suočavanje s izazovima"

Glasovanje je završilo!