Upis u združeni sveučilišni diplomski studij Biomedicinsko inženjerstvo u ak. god. 2024./2025.

Od ak. god. 2024./2025. u suradnji s FSB-om počinje se izvoditi združeni sveučilišni diplomski studij Biomedicinsko inženjerstvo. Upiši ovaj studij i stekni napredna znanja, razvij vještine i kompetencije, upoznaj se s najnovijim tehnologijama koje će ti omogućiti  karijerni napredak u dinamičnom i perspektivnom području! Pridruži nam se i ostvari svoj potencijal!

Ako želiš biti u tijeku, svakako prati stranicu Obavijesti!

Koliko iznosi upisna kvota?

30 studenata  i studentica.

Upisna kvota zajednička za državljanke i državljane zemalja članica EU kao i za strane  državljanke i državljane.

Tko može upisati diplomski studij?

Završili ste srodan sveučilišni prijediplomski studij čijim završetkom ste stekli najmanje 180 ECTS bodova i želite upisati diplomski studij na FER-u? Idealan ste kandidat/kinja!

Srodnim sveučilišnim prijediplomskim studijima smatraju se: Elektrotehnika i informacijska tehnologija, Računarstvo, Strojarstvo, Mehatronika i robotika ili sveučilišni prijediplomski programi iz ostalih polja.

Srodnost studija utvrđuje Odbor studija na temelju zaprimljene prijave.

Koji su uvjeti upisa?

 • završen srodan sveučilišni prijediplomski studij
 • položen razredbeni ispit (80/600 bodova) *

*Ako si završio/la prijediplomski studij na FER-u ili sveučilišni prijediplomski studij FSB-a Strojarstvo ili Mehatronika i robotika NE moraš polagati razredbeni ispit. Priznat ćemo ti maksimalan broj bodova (600) koji je moguće ostvariti na razredbenom ispitu.  

Na koji način se boduje/vrednuje pojedina komponenta uvjeta upisa?

 • Najviše 600 bodova možeš steći na provjeri znanja*
 • Najviše 400 bodova možeš steći na temelju uspjeha na prijediplomskom studiju

Formula za izračun bodova za uspjeh na prijediplomskom studiju:

Bodovi = (prosjek/5) *400, gdje je: prosjek = ponderirani prosjek

*Ako si završio/la prijediplomski studij na FER-u ili sveučilišni prijediplomski studij FSB-a Strojarstvo ili Mehatronika i robotika NE moraš polagati razredbeni ispit. Priznat ćemo ti maksimalan broj bodova (600) koji je moguće ostvariti na razredbenom ispitu.  

Kada se održava i što uključuje razredbeni ispit?

Održat će se u rujnu. Na vrijeme ćemo objaviti obavijest o tome 😉.

Ispit traje 3 sata.

Test sadrži 30 zadataka.

Ispravno riješen zadatak boduje se s +20 bodova, pogrešno riješen zadatak s -6 bodova, a neodgovoreni zadatak s 0 bodova.

Na ispitu možeš koristiti isključivo zbirku formula koju si kupio/la u Skriptarnici FER-a ili preuzeo/la ovdje te džepno računalo Scientific. Ostala pomagala nisu dopuštena!

Koji su rokovi za prijavu?

Dva su kruga prijava: srpanjski i rujanski.

Na srpanjski rok se prijavljuješ ako si završio/la ili planiraš završiti prijediplomski studij u srpnju, a nemaš obvezu pristupiti razredbenom ispitu.

Ako si završio/la ili planiraš završiti prijediplomski studij u rujnu i/ili trebaš polagati razredbeni ispit, prijavi se u rujanskom upisnom roku.

Prijave za srpanjski rok otvaraju se početkom lipnja.

Prijave za rujanski rok otvaraju se krajem srpnja.

Ako želiš biti u tijeku, svakako prati stranicu Obavijesti!

Kako se prijavljujem?

Isključivo online.

U web aplikaciju trebaš:

 1. upisati svoje podatke i podatke o završenom prijediplomskom studiju
 2. odabrati studij 
 3. odabrati mentora
 4. učitati potrebnu dokumentaciju
 5. učitati fotografiju i potpis
 6. odabrati predmete 1. i 2. semestra (u dogovoru s mentorom)
 7. zaključati prijavu (nakon što si odradio sve korake 😉)

Ako si završio/la prijediplomski studij na FER-u ili si završio/la prijediplomski studij Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori, u Šibeniku NE trebaš odraditi korak 4, a nakon što upišeš OIB točka 1. će automatski biti odrađena.

Trebam li platiti trošak prijave i do kada?

Bez obzira trebaš li polagati razredbeni ispit ili ne, trebaš platiti trošak prijave koji iznosi 14,00 EUR .

Ako si ferovac/ka, račun preuzimaš u online prijavi unutar 24 sata od zaključavanja prijave.

Ako nisi ferovac/ka, račun ćemo ti poslati mailom na adresu koju si upisao/la u online prijavi, a nakon što zaključaš prijavu.

Ovaj trošak moraš platiti do roka za zaključavanje prijave!

Kako odabrati mentora/icu?

Ovo je vrlo važan korak upisa! Svakako preporučamo da što prije kontaktiraš željenog mentora/icu radi dogovora oko mentorstva. Ne trebaš čekati da se otvore prijave. Savjetujemo informiraj se što prije o nastavnicima koji mentoriraju u području koje te zanima i kontaktiraj ih što prije radi dogovora oko mentorstva jer to povećava tvoje šanse da upravo taj/željeni nastavnik/ica prihvati tvoj zahtjev za mentorstvo. Naime, nastavnik/ica može mentorirati do najviše 10 studentica i studenata.

Ako ne znaš koga izabrati, na stranicama studija Biomedicinsko inženjerstvo odaberi studij i profil koji želiš upisati te otvori stranice predmeta koji se predaju u sklopu studija. Klikom na sliku nastavnika/ice  vidjet ćeš informacije o području/ima kojim/a se nastavnik/ica bavi.

Popis mentora/ica dostupan ti je i u sklopu online prijave.

U online prijavi trebaš odabrati i po prioritetu odabira poredati ukupno 10 mentora/mentorica.

Nastavnici/e u sklopu online prijave mentorstvo prihvaćaju ili odbijaju.

Nakon potvrđenog mentorstva, mentori/ice u sklopu online prijave potvrđuju i odabir predmeta.

Završio/la sam prijediplomski studij u inozemstvu. Kako se prijavljujem?

Isto kao i ostali kandidati. Za razliku od njih ti dodatno trebaš pokrenuti postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije. Nakon što zaključaš prijavu, javit ćemo ti trebaš li pokrenuti postupak priznavanja kvalifikacije ili se tvoja kvalifikacija automatski priznaje.

Postupak priznavanja provodi Ured za akademsko priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija koji djeluje na Sveučilištu u Zagrebu.  

Ako već imaš rješenje o priznavanju kvalifikacije, učitaj ga u online prijavu zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom.

Ako još nemaš rješenje, u online prijavu učitaj potvrdu o pokrenutom postupku priznavanja kvalifikacije i izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika.  

Kada ću znati jesam li ostvario/la pravo upisa?

Nakon što završi srpanjski upisni rok, objavit ćemo listu kvalificiranih kandidata i kandidatkinja.

Nakon što završi rujanski upisni rok, objavit ćemo listu kvalificiranih kandidata i kandidatkinja te konačnu upisnu rang-listu.

Ako si se kvalificirao/la za upis, upis trebaš potvrditi uplatom upisnine za prvi upis u 1. godinu diplomskog studija u iznosu od 15,00 EUR te upisnine za upis u akademsku godinu u iznosu od 25,00 EUR.

Ako si ferovac/ka, račun preuzimaš u online prijavi unutar 24 sata od objave liste kvalificiranih.

Ako nisi ferovac/ka, račun ćemo ti poslati mailom na adresu koju si upisao/la u online prijavi, a nakon objave liste kvalificiranih, odnosno upisne rang-liste.

Ovaj trošak moraš platiti do 13. rujna!

Trebam li upisati razlikovne predmete?

Obveza upisa predmeta razlike propisana je odlukom Odbora studija. Preuzmi odluku i provjeri trebaš li upisati predmete razlike.

Odluka

Ako trebaš upisati predmet/e razlike, upisuješ ih tijekom 1. i 2. semestra diplomskog studija zajedno s predmetima diplomskog studija koji su propisani nastavnim programom prve godine studija.

Predmete razlike, na temelju odluke Odbora studija, upisuje Studentska služba.

Školarina

Pravo na punu subvenciju participacije u troškovima studija redovitih studenata za ak. god. 2024./2025. definirano je u članku 5. stavku 3. Uredbe o programskom financiranju javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj (NN 78/2023).

Maksimalna visina participacije školarina redovnih studenata koji nemaju pravo na subvenciju participacije iz državnog proračuna bit će određena Odlukom Senata o doznačavanju i trošenju sredstava subvencija participacija školarina i sufinanciranju materijalnih troškova u ak. god. 2024./2025.

Kontakt

Email: diplomski.upisi@fer.hr

Tel: +385 1 6129 905

Ako želiš, možeš doći u Studentsku službu potražiti informacije. Radno vrijeme Studentske službe za stranke (šalter) je radnim danom od 12 do 14 sati.

Važne poveznice

Natječaj za upis studenata u I. godinu diplomskog studija u akademskoj godini 2024./2025. 

Aplikacija za prijavu

Odluka o mogućnosti upisa združenog diplomskog studija i razlikovni predmeti


Repozitorij