Naslovnica Pretraživanje AAA
 
ŠKOLA OTVORENOG RAČUNARSTVA
ŠORA

Škola otvorenog računarstva ili kraće ŠORA pruža usluge profesionalnog i kvalitetnog obrazovanja u više raznovrsnih područja koja uključuju:

kao i razna druga područja koja jednim imenom nazivamo "otvoreno računarstvo". Za detaljan popis  molimo pogledati opise tečajeva.

Zasnovano na višegodišnjem iskustvu u edukaciji, ŠORA nudi mogućnost stvaranja strukture tečajeva na zahtjev, odnosno izvedbe tečajeva "krojenih" prema zahtjevima i specifičnim potrebama korisnika, prilagodbom sadržaja i trajanja tečaja.

Uz svaki tečaj polaznici dobivaju kvalitetnu prateću dokumentaciju, a prema potrebi mogu dobiti i uvjerenje o pohađanju tečaja koje izdaje Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Također je moguće organizirati i završno testiranje polaznika o usvojenom znanju.

Tečajevi se održavaju u obliku predavanja i radionica, najčešće po 5 sati dnevno, ali moguća je izvedba i drugačijeg rasporeda, ovisno o potrebama polaznika tečaja i prema dogovoru. Tečajevi se u načelu izvode u manjim grupama od šest do deset polaznika, u laboratorijima FER-a ili kod korisnika, najčešće po načelu rasporeda jedan polaznik - jedno računalo. Termini tečajeva i cijene nisu unaprijed definirani već se utvrđuju po dogovoru s korisnikom oko konkretne strukture, izvedbe i trajanja tečaja. Načelno se tečajevi ne izvode za pojedince već za institucionalne korisnike (pravne osobe) s potrebama obrazovanja većeg broja polaznika, no iznimno postoji i mogućnost pripajanja jednog ili više polaznika grupi nekog postojećeg tečaja, ako takav postoji i ako to okolnosti omogućuju.

Predavači koji održavaju tečajeve su kvalitetni predavači FER-a i iskusni specijalisti partnerskih tvrtki za pojedina područja s velikim edukacijskim znanjem i višegodišnjim praktičnim iskustvom u raznovrsnim područjima.

Polaznici tečajeva ŠORA najčešće su djelatnici renomiranih tvrtki iz Hrvatske. Možete pogledati i naše dosadašnje reference.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na adrese:


OBAVIJESTI
Objavljeno: 24. 7. 2012. u 10:13
Uređeno: 24. 7. 2012. u 10:20

Škola otvorenog računarstva (ŠORA) Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu postala je partner Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK), a članovi udruge HUJAK sudjelovat će po potrebi u osmišljavanju, oblikovanju, osvježavanju i izvedbi pojedinih obrazovnih usluga projekta ŠORA.

ŠORA već dugi niz godina pruža usluge profesionalnog i kvalitetnog cjeloživotnog obrazovanja u nizu područja, uključivo područja programskog jezika Java, razvojnih alata (npr. Eclipse, RAD i drugi), platforme i tehnologija Java EE, metodologija razvoja, te korištenja poslužitelja (npr. Tomcat, JBoss, WebSphere i drugi). Zanimljivo je da, osim standardnih tečajeva, ŠORA nudi mogućnost stvaranja strukture, dinamike i izvedbe tečajeva na zahtjev, odnosno izvedbe tečajeva “krojenih” prema zahtjevima i specifičnim potrebama korisnika, prilagodbom sadržaja, trajanja i načina izvedbe tečaja.

HUJAK je neprofitna udruga građana koji su tijekom svog profesionalnog, znanstvenog ili stručnog rada uključeni u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java, s ciljem promicanje znanja, značaja i prisutnosti tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te drugih srodnih tehnologija, a djelatnosti udruge svakako uključuju i informiranje, savjetovanje, obrazovanje i pomoć zainteresiranima za korištenje navedenih tehnologija.

Voditelj projekta ŠORA prof.dr.sc. Mario Žagar i predsjednik HUJAK-a dr.sc. Branko Mihaljević zajednički su izjavili kako „smatraju da će ovo partnerstvo svakako dugoročno rezultirati kvalitetnijom izvedbom tečajeva ŠORE i većim zadovoljstvom korisnika i polaznika tečajeva, te općenito doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju u području jezika i platforme Java te pratećih tehnologija i alata, kao i promidžbi i većoj popularizaciji tehnologija vezanih uz platforme Java i Java EE“.

Branko Mihaljević
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
Repozitorij je prazan
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!