Održana radionica Damin gambit

Vedrana Miholić, voditeljica prodaje CROZ-a, održala je online radionicu Damin gambit u četvrtak 13.01.2022. Radionica je organizirana za djelatnike FER-a u okviru provedbe projekta Caliper.

Sažetak

Potpuno je suvišno dvojiti može li žena inženjer kvalitetno i suvereno voditi teamove, biti poduzetnica ili visoko rangirani direktor u korporaciji. Svaka mlada žena koja je unatoč svim statističkim šansama upisala tehnički fakultet, i koja se odlučila za karijeru u dominantno muškom okruženju već se zna nositi sa izazovima, već nalazi načine kako se prilagoditi, već  je naučila puno o tehnikama rješavanja problema, kritičkom mišljenju i vještinama potrebnim za uspješno vođenje teamova.   

No, ključna tema o kojoj je bitno razgovarati je kako te alate staviti u praksu. 

Kako se izboriti za priliku? Kako jedni drugima možemo takve prilike otvarati? Te na kraju, kako se pripremiti na početne (a i  cjeloživotne) neuspjehe, krive procjene ili neprihvaćanja, te iz takvih situacija rasti? 

Životopis 

Vedrana Miholić je iskusna menadžerica i konzultantica s više od 20 godina iskustva u IT sektoru. Karijeru je započela kao poslovna analitičarka i voditeljica projekata u javnom sektoru, što je i nastavila prelaskom u privatni sektor. U 2007. godini pokreće inicijativu i osniva CROZ edukacijski centar Learn@CROZ te svoje iskustvo u edukaciji i upravljačke vještine koristi za uspostavljanje visokotehnološke i specijalizirane usluge. S godinama se sve više okreće prodaji te uz odlične rezultate u uspostavljanju prodajnih procesa u edukacijskom centru 2009. godine preuzima i vođenje odjela prodaje tvrtke CROZ. Osim pokretanja Learn@CROZ centra pokrenula je i QeD (Quality in Enterprise development) konferenciju koja je kroz 10 godina konstantnog održavanja postala međunarodno prepoznati događaj u IT industriji. 

Osim u Hrvatskoj Vedrana već niz godina razvija poslovanje tvtke CROZ u inozemstvu te je do sada postigla uspjehe na tržištima SAD-a, UK-a, Njemačke, Mađarske, Bliskog istoka i dr. Svoje iskustvo je zaokružila intezivnim angažmanom oko otvaranja CROZ podružnica i ureda u Sloveniji i Srbiji. 

Paralelno sa poslovnim razvojem, Vedrana je i izuzetno društveno angažirana te je osnivačica i podupirateljica više strukovnih udruga a posebno se ističe poticanjem razvoja ICT vještina kod djece.   

Njen trud i rezultati su prepoznati u Hrvatskoj gdje je proglašena jednom od 50 najutjecajnijih žena u IT sektoru, ali i u inozemstvu gdje je bila finalist europske nagrade za ženu godine na području Social Impact pri ECWC u Briselu. 

Autor: Anamari Nakić
Popis obavijesti