Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
290424
 
DIGITALNA KNJIŽNICA RASIP-A
Objavljeno: 12. 3. 2004. u 10:55
Uređeno: 25. 2. 2007. u 11:30
Poštovani čitatelji,

iz tiska je izašlo VI. digitalno, vlastito izdanje (prilagođeno Internetu) knjige:

Mario Žagar, UNIX i kako ga koristiti, FER, Žagar, Zagreb, 2004.

Prvo izdanje knjige izašlo je davne 1987.g. Tijekom sedamnaest godina knjiga je doživjela pet izdanja, otisak je mijenjao pisače (od igličastog za prvo izdanje preko kuglastog, tintnog, laserskog,...) dok je tekst prilagođavan novom dobu, kako sadržajno tako i tehnološki. Što se tiče ove knjige, pisačima je odzvonilo!

VI. elektroničko izdanje (papirnate inačice prethodnih izdanja su rasprodane, a i dalje postoji potražnja za knjigom) ne druži se više s pisačima već novim izazovima:

• knjiga je u potpunosti prilagođena Internetu današnjice (pisana je u formatu XML i time prilagođena čitanju na različitim prikaznim jedinicama, brzom pretraživanju-dobivanju informacija, selektivnom dohvatu i čitanju po poglavljima, prema području interesa, brzom i jednostavnom uvidu u popis literature, pronalaženju i izvođenju primjera),
• pisanje u XML-u otvara mogućnosti buduće primjene ovisno o tehnološkim mogućnostima (npr. strojno čitanje i glasovno tumačenje, multimedijsko prikazivanje i sl.)
• format knjige u XML-u omogućuje jednostavnu promjenu vizualnog oblika prema zahtjevima čitatelja,
• knjiga je javno dostupna preko Interneta i BESPLATNA!
• cijeli projekt doprinos je autora težnji za stvaranjem digitalnih sadržaja (digitalne knjižnice) FER-a, a u cilju promocije cijeloživotnog učenja i učenja na daljinu.

S obzirom da u ovom slučaju ne postoji fizička knjiga (mislim da je to prva knjiga na FER-u pisana u XML-u), dovoljna je samo adresa:

http://www.fer.hr/rasip/knjiznica

Autor

Zagreb, 2004-02-29

Mario Žagar
Popis obavijesti
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
REPOZITORIJ
Repozitorij je prazan

TRAŽILICA
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!