FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

Obavijesti

Termini sljemenskih tura u svibnju:

 8.5.

 15.5.

Autor: Nera Žigić

Termini sljemenskih tura u ljetnom semestru:

    6. 3.

  13. 3.

  27. 3.

  10. 4.

    8. 5.

Vrijeme i mjesto polaska je u 10 sati kod početka Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na početku sljemenske ceste) koja vodi do Puntijarke (planinarski dom Ivan Pačkovski). Nije potrebno čekati profesora na startu.

U slučaju loše vremenske prognoze, tura će biti odgođena s prethodnom objavom. Moguće su promjene datuma termina i dodavanja novih.

Prvenstveno treba naglasiti da OBUĆU i odjeću prilagodite planinarskim uvjetima, te da uvijek imate rezervnu majicu i vodu sa sobom.

Autor: Nera Žigić

Nastava predmeta TZK u ljetnom semestru održavati će se preko pješačkih i planinarskih tura (za studente prve godine i ostale koji borave u Zagrebu) i putem aplikacija koje prate tjelesnu aktivnost (isključivo za studente druge godine koji u većem broju prate online nastavu). Nastava kreće od 1. ožujka.

Pješačke ture održavati će se kao i u prvom dijelu zimskog semestra:

  • u Maksimirusrijedom i petkom u 13.30 sati kod glavnog ulaza u park Maksimir, vodi profesorica Nera Žigić.    U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka. Na pješačke ture u Maksimir dolazi se jedanput tjedno.
  • na Savskom nasipučetvrtkom u 13.00 sati kod željezničkog mosta (Hendrixov most, okretište tramvaja), vodi profesor Aleksandar Pupac, vanjski suradnik. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.

Planinarska tura:

  • do Puntijarke (sljemenska tura) – subotom (datumi i vrijeme polaska će biti objavljeni) polasci na početku Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na donjem dijelu Sljemenske ulice), vodi profesor Vitomir Blagojević.       U semestru je potrebno odraditi 5 tura.

I u ovome semestru brojati će vam se aktivnosti, a ne ukupno bodovi koji vam se dodijele. Sljemenska tura se računa kao dvije aktivnosti, odnosno dvije pješačke ture, ako ćete kombinirati pješačenje i planinarenje. Pješačku turu odrađujete jedanput tjedno.

E-log evidencija aktivnosti

Sveukupno u ovom semestru morate odraditi 10 samostalnih aktivnosti. U jednom danu se evidentira samo jedna aktivnost, a tjedno će se priznati najviše 2 priložene aktivnosti, odnosno najviše 2 screenshota različitih aktivnosti. Fotografija odrađene aktivnosti mora sadržavati vaše ime i prezime, odrađenu rutu, prijeđene kilometre i ukupno vrijeme aktivnosti. Aplikacija Strava se pokazala kao najbolje rješenje. Više o tome pročitajte na https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/elog

KOMBINIRANJE SAMOSTALNE AKTIVNOSTI ( E- log EVIDENCIJA) I PJEŠAČKE TURE U TERMINU NASTAVE NIJE MOGUĆE!

Studenti koji nisu zadovoljili prolaz predmeta u zimskom semestru imaju mogućnost odrade u ljetnom semestru. I dalje sve upite šaljete profesorici na mail nera.zigic@fer.hr

 

 

Autor: Nera Žigić