FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

Obavijesti

Nastava predmeta TZK u ljetnom semestru održavati će se preko pješačkih i planinarskih tura (za studente prve godine i ostale koji borave u Zagrebu) i putem aplikacija koje prate tjelesnu aktivnost (isključivo za studente druge godine koji u većem broju prate online nastavu). Nastava kreće od 1. ožujka.

Pješačke ture održavati će se kao i u prvom dijelu zimskog semestra:

  • u Maksimirusrijedom i petkom u 13.30 sati kod glavnog ulaza u park Maksimir, vodi profesorica Nera Žigić.    U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka. Na pješačke ture u Maksimir dolazi se jedanput tjedno.
  • na Savskom nasipučetvrtkom u 13.00 sati kod željezničkog mosta (Hendrixov most, okretište tramvaja), vodi profesor Aleksandar Pupac, vanjski suradnik. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.

Planinarska tura:

  • do Puntijarke (sljemenska tura) – subotom (datumi i vrijeme polaska će biti objavljeni) polasci na početku Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na donjem dijelu Sljemenske ulice), vodi profesor Vitomir Blagojević.       U semestru je potrebno odraditi 5 tura.

I u ovome semestru brojati će vam se aktivnosti, a ne ukupno bodovi koji vam se dodijele. Sljemenska tura se računa kao dvije aktivnosti, odnosno dvije pješačke ture, ako ćete kombinirati pješačenje i planinarenje. Pješačku turu odrađujete jedanput tjedno.

E-log evidencija aktivnosti

Sveukupno u ovom semestru morate odraditi 10 samostalnih aktivnosti. U jednom danu se evidentira samo jedna aktivnost, a tjedno će se priznati najviše 2 priložene aktivnosti, odnosno najviše 2 screenshota različitih aktivnosti. Fotografija odrađene aktivnosti mora sadržavati vaše ime i prezime, odrađenu rutu, prijeđene kilometre i ukupno vrijeme aktivnosti. Aplikacija Strava se pokazala kao najbolje rješenje. Više o tome pročitajte na https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/elog

KOMBINIRANJE SAMOSTALNE AKTIVNOSTI ( E- log EVIDENCIJA) I PJEŠAČKE TURE U TERMINU NASTAVE NIJE MOGUĆE!

Studenti koji nisu zadovoljili prolaz predmeta u zimskom semestru imaju mogućnost odrade u ljetnom semestru. I dalje sve upite šaljete profesorici na mail nera.zigic@fer.hr

 

 

Autor: Nera Žigić

Na kraju svakoga semestra kada završi nastava, svima vam se automatski upisuje prolaz predmeta, što naravno ne znači i da ste i prošli predmet. Onima koji nisu ispunili uvjete za prolaz predmeta kroz nekoliko dana biti će upisan pad predmeta TZK.

Još idući tjedan imate mogućnost prilaganja vaših aktivnosti u eLog.

Oni koji mi trebaju predati potvrde, molim da to učine što prije, te tko smatra da im treba biti upisano oslobođenje a nije, neka mi se javi putem maila.

Također, molim da mi se putem maila (nera.zigic@fer.hr) jave studentice koje su primljene u odbojkašku sekciju na početku semestra.

Nera Žigić, prof.

Autor: Nera Žigić

Sveukupno u ovom semestru morate odraditi 8 aktivnosti. U jednom danu se evidentira samo jedna aktivnost, a tjedno će se priznati najviše 2 priložene aktivnosti, odnosno najviše 2 screenshota različitih aktivnosti. S obzirom da se vaši screenshotovi prije bodovanja trebaju pregledati i odobriti od strane nastavnika, očekujte kašnjenje u bodovanju u trajanju do nekoliko dana.                                                                                                                                                                      U ovom semestru bodovi se ne zbrajaju, te se nemojte zamarati time koliko koja aktivnost nosi bodova. Broje vam se aktivnosti. Odrađena sljemenska tura na nastavi, računa se kao dvije aktivnosti.

Autor: Nera Žigić

Radi povećeg broja pristiglih mailova na dnevnoj bazi, uveli smo novi način uplodanja vaših podataka o tjelesnoj aktivnosti. Više pročitajte i pogledajte na stranici predmeta TZK:

https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/elog

Vaše podatke možete uplodati od sutra, 9. 12. 2020. godine, a još danas ih šaljite na mail nera.zigic@fer.hr . U slučaju bilo kakvih problema ili upita molim da se javite na navedeni mail, te budite strpljivi i razumni prilikom isčekivanja odgovora.

Autor: Nera Žigić

Veliki pozdrav svim studenticama i studentima!

Ove akademske godine nastava predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura biti će prilagođena uvjetima epidemioloških mjera. Putem objava pokušati ćemo vam prenijeti što više potrebnih informacija koje su bitne kako bi saznali na koje sve načine možete ispuniti obveze prema predmetu. Nastava će se prvenstveno održavati na otvorenom, a u zatvorenom isključivo sportske sekcije koje su u sustavu sveučilišnog sportskog natjecanja. Možete izabrati između:

  • pješačke ture po Maksimiru petkom u 13.30 sati kod glavnog ulaza u park Maksimir, vodi profesorica Nera Žigić. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.
  • pješačke ture po savskom nasipučetvrtkom u 13.00 sati kod željezničkog mosta (Hendrixov most, okretište tramvaja), vodi profesor Aleksandar Pupac. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.
  • pješačke ture do Puntijarke (sljemenska tura) – subotom (datumi će biti objavljeni) polasci u 10 sati na početku Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na donjem dijelu Sljemenske ulice), vodi profesor Vitomir Blagojević. U semestru je potrebno odraditi 5 tura.

Na kraju svake pješačke ture prijavljivati ćete se kod profesora pomoću vašeg QR-koda, koji je vaš JMBAG. QR-kod možete pronaći na stranici predmeta TZK.

Udruga KSET ima dvije sekcije koje se održavaju na otvorenom, a to su Biciklistička udruga KSET-a (voditelj je Josip Budimir, josip.budimir@kset.org ) i Planinarska udruga KSET-a (Matej Štefanac,  mate.stefanac@kset.org ). Oni koji žele pristupiti ovim sekcijama, javiti će se voditeljima istih. Sekcije koje su u sustavu natjecanja, te će održavati treninge u SD Martinovka su veslanje, košarka, rukomet, odbojka i futsal. Svi sportovi uključuju studente i studentice. Selekcijskom treningu pristupaju oni koji su trenutno aktivni sportaši u odabranom sportu ili su bili aktivni tijekom osnovne ili srednje škole. Ostankom u sekciji obvezni ste redovno dolaziti na treninge i kao dio ekipe sudjelovati na natjecanju. Kod odabira sekcija javljate se voditelju iste na mail, i on vas zatim upućuje na termin selekcije:

Veslanje – voditelj Ivo Kutleša ivo.kutlesa@fer.hr

Košarka – voditelj muške sekcije Vedran Hernaus vedran.hernaus@fer.hr

                - voditeljica ženske sekcije Sara Zorčić sara.zorcic@fer.hr

Odbojka – voditelj muške sekcije Stjepan Andričević stjepan.andricevic@fer.hr

                 - voditeljica ženske sekcije Katarina Perić katarina.peric@fer.hr

Rukomet – voditelj Fabijan Merdić fabijan.merdic@fer.hr

Futsal – voditelj muške sekcije  Mislav Rendulić mislav.rendulic@fer.hr

            - voditelj ženske sekcije David Pokrajčić david.pokrajcic@fer.hr

Potrebno je napomenuti da FER ima dugu tradiciju odličnih sveučilišnih sportskih uspjeha. Već petu godinu zaredom smo najbolji fakultet ukupno u muškoj konkurenciji, a smiješi nam se i šesta godina (čeka se službena objava). Također i u ženskoj konkurenciji u sve više sportova ostvarujemo odlične rezultate.

Oslobođenja- šaljete na mail nera.zigic@fer.hr , rok je sredina listopada. Osloboditi se možete prijepisom potpisa, sportskim i zdravstvenim oslobođenjem. Detalje pročitajte pod Upute https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/upute

Sva pitanja vezano za predmet upućujete profesorici Neri Žigić, nera.zigic@fer.hr . Ovoga semestra zakinuti ste za određen broj sportskih aktivnosti, što i nama predstavlja izazov. Zasada vas nećemo ograničavati s maksimalnim brojem osoba u pojedinim pješačkim turama, te vas zato molimo da se držite svoga odabira. Pod Satnica https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/satnica i upute https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/upute možete pogledati kako inače izgleda naša nastava u normalnim uvjetima.

Autor: Nera Žigić