FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

Obavijesti

TERMIN:                 12.11.                                                                 13.11.

MJESTO:                NASIP                                                             MAKSIMIR

VRIJEME:      12.50 h      13.05 h                                           13.25 h      13.30 h     (promijenjeno vrijeme)

STUDENTI:     A – G           H -L                                                 A – G          H – L

 

 

TERMIN:                   3.12.                                                                    4.12.

MJESTO:                 NASIP                                                              MAKSIMIR

VRIJEME:      12.50 h      13.05 h                                           13.25 h      13.30 h

STUDENTI:     LJ – P           R - Ž                                             LJ – P          R - Ž

 

Za prolaz predmeta po novoj odluci potrebno je odraditi 8 pješačkih tura ili 4 sljemenske ture.

Za vrijeme trajanja međuispita nema pješačkih tura.

Na maksimirske ture srijedom i sljemenske ture dolazi se u predviđeno vrijeme neovisno o abecedi i tjednu dolaska.

Autor: Nera Žigić

Radi novih epidemioloških mjera koje zahvaćaju okupljanje većih broja ljudi na otvorenom, ograničiti ćemo broj studenata na pješačkim turama (nasip četvrtkom i Maksimir petkom) na način da studenti dolaze prema početnom slovu prezimena po zadanom datumu i vremenu dolaska.

I dalje je dozvoljeno doći na samu jednu pješačku turu u istom tjednu, ali sada svaki drugi tjedan. Na maksimirske ture srijedom i sljemenske ture dolazi se u predviđeno vrijeme neovisno o abecedi i tjednu dolaska. Studenti koji u ovom semestru ne borave u Zagrebu, prvenstveno 2. godina, molim da mi se jave mailom, ako niste do sada.

Broj potrebno odrađenih tura u ovom semestru smanjujemo na 8.

 

 

TERMIN:                 29.10.                                                                 30.10.

MJESTO:                NASIP                                                             MAKSIMIR

VRIJEME:      12.50 h      13.05 h                                           13.25 h      13.35 h

STUDENTI:     A – G           H -L                                                 A – G          H – L

 

 

TERMIN:                   5.11.                                                                    6.11.

MJESTO:                 NASIP                                                              MAKSIMIR

VRIJEME:      12.50 h      13.05 h                                           13.25 h      13.35 h

STUDENTI:     LJ – P           R - Ž                                             LJ – P          R - Ž

Autor: Nera Žigić

Termini sljemenskih tura u zimskom semestru:

   3. 10.,

 17. 10.,

 24. 10.,

   7. 11.,

 14. 11.,

   5. 12.,

 12. 12.

Vrijeme i mjesto polaska je u 10 sati kod početka Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na početku sljemenske ceste) koja vodi do Puntijarke (planinarski dom Ivan Pačkovski). Nije potrebno čekati profesora na startu.

U slučaju loše vremenske prognoze, tura će biti odgođena s prethodnom objavom. Moguće su i ture u mjesecu siječnju 2021. godine.

Prvenstveno treba naglasiti da OBUĆU i odjeću prilagodite planinarskim uvjetima, te da uvijek imate rezervnu majicu i vodu sa sobom.

Autor: Nera Žigić

Veliki pozdrav svim studenticama i studentima!

Ove akademske godine nastava predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura biti će prilagođena uvjetima epidemioloških mjera. Putem objava pokušati ćemo vam prenijeti što više potrebnih informacija koje su bitne kako bi saznali na koje sve načine možete ispuniti obveze prema predmetu. Nastava će se prvenstveno održavati na otvorenom, a u zatvorenom isključivo sportske sekcije koje su u sustavu sveučilišnog sportskog natjecanja. Možete izabrati između:

  • pješačke ture po Maksimiru petkom u 13.30 sati kod glavnog ulaza u park Maksimir, vodi profesorica Nera Žigić. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.
  • pješačke ture po savskom nasipučetvrtkom u 13.00 sati kod željezničkog mosta (Hendrixov most, okretište tramvaja), vodi profesor Aleksandar Pupac. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.
  • pješačke ture do Puntijarke (sljemenska tura) – subotom (datumi će biti objavljeni) polasci u 10 sati na početku Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na donjem dijelu Sljemenske ulice), vodi profesor Vitomir Blagojević. U semestru je potrebno odraditi 5 tura.

Na kraju svake pješačke ture prijavljivati ćete se kod profesora pomoću vašeg QR-koda, koji je vaš JMBAG. QR-kod možete pronaći na stranici predmeta TZK.

Udruga KSET ima dvije sekcije koje se održavaju na otvorenom, a to su Biciklistička udruga KSET-a (voditelj je Josip Budimir, josip.budimir@kset.org ) i Planinarska udruga KSET-a (Matej Štefanac,  mate.stefanac@kset.org ). Oni koji žele pristupiti ovim sekcijama, javiti će se voditeljima istih. Sekcije koje su u sustavu natjecanja, te će održavati treninge u SD Martinovka su veslanje, košarka, rukomet, odbojka i futsal. Svi sportovi uključuju studente i studentice. Selekcijskom treningu pristupaju oni koji su trenutno aktivni sportaši u odabranom sportu ili su bili aktivni tijekom osnovne ili srednje škole. Ostankom u sekciji obvezni ste redovno dolaziti na treninge i kao dio ekipe sudjelovati na natjecanju. Kod odabira sekcija javljate se voditelju iste na mail, i on vas zatim upućuje na termin selekcije:

Veslanje – voditelj Ivo Kutleša ivo.kutlesa@fer.hr

Košarka – voditelj muške sekcije Vedran Hernaus vedran.hernaus@fer.hr

                - voditeljica ženske sekcije Sara Zorčić sara.zorcic@fer.hr

Odbojka – voditelj muške sekcije Stjepan Andričević stjepan.andricevic@fer.hr

                 - voditeljica ženske sekcije Katarina Perić katarina.peric@fer.hr

Rukomet – voditelj Fabijan Merdić fabijan.merdic@fer.hr

Futsal – voditelj muške sekcije  Mislav Rendulić mislav.rendulic@fer.hr

            - voditelj ženske sekcije David Pokrajčić david.pokrajcic@fer.hr

Potrebno je napomenuti da FER ima dugu tradiciju odličnih sveučilišnih sportskih uspjeha. Već petu godinu zaredom smo najbolji fakultet ukupno u muškoj konkurenciji, a smiješi nam se i šesta godina (čeka se službena objava). Također i u ženskoj konkurenciji u sve više sportova ostvarujemo odlične rezultate.

Oslobođenja- šaljete na mail nera.zigic@fer.hr , rok je sredina listopada. Osloboditi se možete prijepisom potpisa, sportskim i zdravstvenim oslobođenjem. Detalje pročitajte pod Upute https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/upute

Sva pitanja vezano za predmet upućujete profesorici Neri Žigić, nera.zigic@fer.hr . Ovoga semestra zakinuti ste za određen broj sportskih aktivnosti, što i nama predstavlja izazov. Zasada vas nećemo ograničavati s maksimalnim brojem osoba u pojedinim pješačkim turama, te vas zato molimo da se držite svoga odabira. Pod Satnica https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/satnica i upute https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/upute možete pogledati kako inače izgleda naša nastava u normalnim uvjetima.

Autor: Nera Žigić

Uskoro započinje UniSportZG e-sport natjecanje, te molim sve zainteresirane da više informacija pronađu na https://esports.fer.hr/ . Prijave za selekciju traju najkasnije do sutra navečer, petak 6.11.

Voditelj sekcije je kolega Nicky Pranjić, nicky.pranjic@fer.hr

Autor: Nera Žigić

Novi dodatni termin pješačke ture po Maksimiru je srijeda od 13.30 sati. Počinje sutra, 7. listopada.
Napomena – radi povećeg broja upita o kombiniranju tura, odlučeno je da ture možete kombinirati. Ako kombinirate pješačke ture po Maksimiru i nasipu, dozvoljena je jedna od te dvije ture tjedno. Za prolaz je potrebno odraditi 10 tura u semestru. Ako vam se dolazak  evidentira pod badminton, 2 boda ili Maksimir, nema veze, broje vam se dolasci a ne bodovi.

Možete kombinirati i neku od pješačkih tura sa sljemenskom turom, i to obje u istom tjednu (jer sljemenska tura nije svaki vikend). Sljemenska tura vam se broji kao dvije pješačke ture.

Pješačke ture - Maksimir srijedom i petkom u 13.30 sati

                         - Savski nasip četvrtkom u 13 sati

Planinarska tura - Puntijarka subotom u 10 sati (datumi objavljeni)

Autor: Nera Žigić