FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

U petak 24. 5. 2019. na Kineziološkom fakultetu odigrano je Sveučilišno prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku. Predstavnice i predstavnici FER-a pokazali su izvrsnu igru i hrabrost te se zasluženo okitili zlatom u obje konkurencije. U ženskoj konkurenciji zlato FER-u donijele su Ana Šutalo i Josipa Vujević, dok je u muškoj konkurenciji FER nastupio s dvije ekipe. Za zlatnu ekipu FER1 nastupili su Luka Hrgović i Matija Šulc, branitelji prošlogodišnjeg naslova, dok su boje ekipe FER2 branili Marian Vukelić i Marin Stojsavljević.

 

U petak 24. 5. 2019.  na terenima za odbojku na pijesku Kineziološkog fakulteta odigrano je sveučilišno prvenstvo Zagreba u ovom atraktivnom sportu. Na natjecanju je sudjelovalo 11 muških i 8 ženskih ekipa.

U ženskoj konkurenciji boje FER-a branile su Ana Šutalo i Josipa Vujević. Izvrsnom igrom i uigranim kombinacijama nisu dale protivnicama da ih ugroze sve do finala. Rezultatom 2:0 u setovima savladale su TZV u 1. kolu te FKIT u polufinalu, čime su se zasluženo plasirale u finale gdje ih je čekala vrlo zahtjevna ekipa Građevinskog fakulteta. Kao što se dalo i naslutiti, u finalu ipak nije išlo tako glatko. Prvi set, u kojem su pokazale kako i zašto su došle do finala, je otišao na stranu naših djevojaka. U drugom setu dolazi do blagog opuštanja što protivnice znaju iskoristiti te finale odlazi u treći, odlučujući set. U treći set naše djevojke ulaze hladne glave i pune samopouzdanja, unatoč izgubljenom drugom setu, te uz nekoliko vrlo atraktivnih poteza i poena dolaze do najvišeg postolja i zasluženog zlata.

U muškoj konkurenciji FER je imao pravo nastupiti s dvije ekipe zahvaljujući prošlogodišnjem plasmanu te je to pravo i iskoristio. Za ekipu FER1 nastupili su prošlogodišnji prvaci Luka Hrgović i Matija Šulc, dok su za ekipu FER2 nastupili Marian Vukelić i Marin Stojsavljević.

Ekipa FER2, uz nedostatak sreće kod ždrijeba, svoj je nastup završila u pretkolu natjecanja. Naime, u pretkolu su pružili dobar otpor vrlo jakoj ekipi Ekonomskog fakulteta i pokazali da se na njih može računati u narednim godinama, međutim, budući polufinalisti ovaj su puta ipak bili prejaki.

Ekipa FER1, kao prvi nositelj, u 1. kolu igrala je protiv Fakulteta strojarstva i brodogradnje kojeg su bez većih iznenađenja pobijedili 2:0 u setovima te se plasirali u polufinale. Polufinalna prepreka bila je dobro znana i jaka ekipa Ekonomskog fakulteta, koja je izbacila ekipu FER2 iz natjecanja. Nakon izgubljenog prvog seta i uigravanja, naši dečki se bude i osvajaju naredna 2 seta te tako, u vrlo izjednačenoj utakmici, pobjeđuju 2:1 u setovima i odlaze u finale. Tamo ih čeka izuzetno neugodna ekipa Kineziološkog fakulteta KIF2, koja je u polufinalu izbacila svoje kolege KIF1. Sukladno očekivanjima, u finalu se igrala vrlo teška i izjednačena utakmica. Naši dečki ponovo gube 1. set nakon blagog opuštanja i gubitka koncentracije u drugoj dionici seta. Međutim, to ih nije obeshrabrilo i žestokom borbom i požrtvovnošću osvajaju drugi set te odlaze u odlučujući set finala. U igri živaca, snage i sreće, naši su se momci pokazali s(p)retnijima te u triler-završnici osvajaju zlato i svoj drugi naslov, obranivši prošlogodišnju titulu.

Čestitke svim sudionicima u ovom vrijednom sportskom pothvatu!

Autor: Nera Žigić
Popis obavijesti