Obavijesti

Upis na kolegij Odabrana poglavlja...

Kolegij Odabrana poglavlja matematike zajedničkim snagama predaju prof. dr. sc. Mario Pavčević, doc. dr. sc. Dario Bojanjac i doc. dr. sc. Stjepan Šebek. Kolegij je orijentiran na problem based learning, što znači da će naglasak biti na inovativnom korištenju novih tehnika i njihovoj primjeni na rješavanje konkretnih problema. Pri tome ćete produbiti razumijevanje matematičkih struktura koje ste upoznali u dosadašnjem tijeku studija i ekstenzivno koristiti računalo u rješavanju problema.

 

Upišite sada, odlučite kasnije

Od ove akademske godine obavlja se upis cijele akademske godine, a ne semestar po semestar kao do sada. To vas nikako ne ograničava u odabiru Odabranih poglavlja matematike jer je u slučaju OPM-a riječ o predupisu, a ne o upisu kolegija. Prvi tjedan nastave u ljetnom semestru moći ćete odabrati želite li slušati OPM ili ne želite tako da vas upis sada ne obvezuje na slušanje kolegija. Ako vas zanimaju teme koje obrađujemo na OPM-u, slobodno sada upišite kolegij, dođite na prvi tjedan predavanja i tada, bez ikakve obaveze, odlučite želite li nastaviti slušati kolegij.

OPM je na popisu kolegija za iznimno uspješne studente u četvrtom i šestom semestru preddiplomskoga studija i ima upisnu kvotu od 40 studenata. Studenti će biti rangirani na temelju ocjena matematičkih kolegija. Ako nemate odlične ocjene iz matematičkih kolegija, a jako ste motivirani za upis Odabranih poglavlja matematike, slobodno se javite predmetnim nastavnicima kratkim motivacijskim mailom. 

Više informacija o kolegiju nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Dario Bojanjac
Uvodno predavanje

Uvodno predavanje iz Odabranih poglavlja matematike održat će se u utorak 1. ožujka od 16 do 18 sati u dvorani A211. Na uvodnom predavanju sva trojica nastavnika održat će prezentaciju dijela gradiva koje će predavati u sklopu kolegija i predstavit će teme projekata. Raspored tema po ciklusima predavanja je:

1. ciklus (1. - 5. tjedan), Kombinatorika, prof. dr. sc. Mario Pavčević,

2. ciklus (5. - 8 tjedan), Matematičko modeliranje, doc. dr. sc. Dario Bojanjac,

3. ciklus (9. - 12. tjedan), Monte Carlo simulacije i Markovljevi lanci, doc. dr. sc. Stjepan Šebek. 

U zadnjem tjednu predavanja održat će se prezentacije projekata. Svi koji ste izrazili interes i predupisali kolegij moći ćete ga i upisati. Konačnu odluku o upisu kolegija trebate donijeti do drugog predavanja, 3. ožujka, na kojem ćete imati priliku izjasniti se u tom smislu. Tek nakon toga ćemo vam upisati kolegij.

Autor: Dario Bojanjac