Informacije na kolegiju objavljuju se na predavanjima i u obavijestima na ovim stranicama. Očekuje se da će studenti pojedinu obavijest vidjeti i primiti na znanje najkasnije 24 sata od objavljivanja. Zato je preporučeno uključiti primanje obavijesti i izmjena ostalih stranica predmeta putem e-pošte (opcija Pretplata koja se nalazi lijevo dolje).


Obavijesti

U FERWeb su uneseni bodovi iz svih pet laboratorijskih vježbi iz Osnova obradbe signala.

Svaka od pet vježbi nosi 3 boda od čega 1 bod za usmeno odgovaranje i 2 boda za predanu bilježnicu.

Molimo vas da pregledate bodove te da se u javite e-poštom ako uočite pogreške.

Također podsjećamo sve studente da je ostvarnih 7.5 od 15 bodova na laboratorijskim vježbama uvjet za polaganje predmeta i za prijavu ispitnog roka.

Ako još niste predali bilježnicu iz pojedine vježbe onda te nepredane bilježnice možete predati naknadno prije pristupanja ispitu kako bi ostvarili nužan prag na laboratorijskim vježbama. Bilježnice je potrebno predati najkasnije do srijede 2. veljače za kontinuirano polaganje predmeta, te barem 3 radna dana prije termina pismenog ispita za ispitne rokove. Ova mogućnost se odnosi samo na vježbe za koje niste predali bilježnice, dakle ne možete ponovo predati bilježnice koje ste već predali, a također je ograničena je maksimalnim brojem bodova na 7.5 bodova.

Autor: Tomislav Petković

Preopručeno čitanje radi ponavljanja potrebnog (pred)znanja iz matematike za predmet Osnove obradbe signala je:

1) Predavanje "Vektorski prostori" (https://www.fer.unizg.hr/_download/repository/linearna-2020-7-web.pdf) s predmeta Linearna algebra (ID 183355, https://www.fer.unizg.hr/predmet/linearna) za preddiplomski studij

2) Predavanje "Vektorski prostori" (https://www.fer.unizg.hr/_download/repository/Linearna_algebra_-_web-1.pdf) s predmeta Linearna algebra (ID 34563, https://www.fer.unizg.hr/predmet/linalg) za diplomski studij

3) Odabrana poglavlja iz knjige Deisenroth, Faisal, Ong "Mathematics for Machine Learning" (https://mml-book.com)

- dio I poglavlje 2. dijelovi 2.4., 2.5., 2.6. i 2.7.

- dio I poglavlje 3. dijelovi 3.2., 3.3., 3.4. i 3.5.

Autor: Tomislav Petković