O vještini

 

Vještina "Natjecanje u izradi aplikacija za pokretne uređaje" nudi studentima priliku za stjecanje znanja iz područja IT-a, dizajna i ekonomije potrebnih za izradu različitih tehničkih rješenja za mobilne i web platforme.Vodeći studente kroz čitav ciklus izrade takvog projekta, cilj vještine je razviti njihovu kreativnost, smisao za poduzetništvo, sposobnost rada u timu te ih upoznati s potrebnim tehnologijama.

Praktična komponenta vještine organizirana je kao natjecanje između timova, nazvano App Start Contest tj. LUMEN - DEVELOPMENT.  Sve informacije o natjecanju možete pronaći u nastavku stranice ili na web stranici projekta.

Development je edukativno studentsko natjecanje u organizaciji udruge eSTUDENT, nastalo kao nasljednik App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija u Republici Hrvatskoj.

Dio je platforme za studentska natjecanja LUMEN koja se sastoji od još 3 područja. Cilj natjecanja je da na konkretnom slučaju zadanom od strane akademske zajednice i partnera pokažu svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te primjene naučeno na stvarnoj situaciji.

Studentima imaju priliku da se istaknu na tržištu, pokažu svoju kreativnost i želju za novim znanjima. Tijekom samog natjecanja održavat će se edukativne radionice za studente u suradnji s ostalim područjima unutar LUMEN platforme. Prijaviti se mogu svi studenti u Republici Hrvatskoj i oformiti tim od 2 do 4 osobe.

Natjecanje funkcionira tako da akademska zajednica kreira slučaj, odnosno case, koji je u skladu s trendovima u IT industriji. Tijekom natjecanja održavat će se konzultacije s partnerima na kojima će studenti imati priliku pokazati svoje kreacije i dobiti feedback od najvećih IT firmi u Republici Hrvatskoj. Osim što će dobiti iskustvo i pokazati proaktivnost, natjecatelji imaju mogućnost osvojiti novčane i mnoge druge nagrade.

Prvi App Start Contest 2011./2012. akademske godine je imao 400 natjecatelja s 20 fakulteta diljem Hrvatske koji su razvijali projekte prema vlastitim idejama ili rješavali jednu od 4 partnerske teme Platinum partnera. 

Natjecanje je otvoreno za sve studente na svim razinama studija bez obzira na predznanje. Studenti će se na natjecanje prijaviti u timovima od dvije do pet osoba, a svaki tim raditi će na razvoju aplikacije na željenoj platformi (Android, iOS , WP, web). Predavanja i radionice će, osim za natjecatelje, biti otvorena za sve zainteresirane i biti će obuhvaćene teme iz područja IT-a, dizajna te ekonomije.