NAPOMENE vezano za bodovanje aktivnosti

Nastava iz Managementa u inženjerstvu podrazumijeva i aktivno sudjelovanje studenata.
Za svako predavanje bit će otvorena grupa u Forumu na ovoj stranici u kojoj studenti trebaju objaviti svoje osvrte na zadanu temu. Aktivnost na Forumu evidentira se za potrebe bodovanja aktivnosti na nastavi.

Sadržaj
Bodovat ćemo samo sadržaj koji zadovoljava minimalne uvjete kvalitete. Sadržaj koji objavljujete treba biti kratki osvrt, komentar, primjer na zadanu temu, popraćen poveznicom na relevantni izvor članak, dokument itd.
Nije dovoljno:
• objavljivati komentare nevezane uz temu
• samo komentirati materijale koje su drugi prikupili i objavili
• pisati komentare i mišljenja "iz glave", bez referenciranja na relevantne članke i činjenice
• prepisivati sadržaj/komentare iz drugog mrežnih izvora
• stavljati poveznice na nerelevantne izvore, dnevne portale, kratke vijesti, korisničke forume itd. te opće izvore informacija (wikipedia i sl.)...
• otvarati nove naslove na iste teme koje su drugi studenti prije vas već obraditi. Ako imate bolji članak/primjer na istu temu, objavite ga u istoj temi, bodovat će se samo kvalitetni doprinosi temi.
Nije dozvoljeno prepisivati ili na drugi način ponavljati osvrte drugih studenata.

Rokovi
Za prvo predavanje, bilježit će se aktivnost studentima koji su objavili materijal na Forumu do dana održavanja drugog predavanja. Za drugo i sva sljedeća predavanja, aktivnost će se bilježiti studentima koji su materijal na Forumu objavili najkasnije dva dana nakon održavanja predavanja na koji se materijal odnosi (ako je predavanje u petak, onda do nedjelje, 23:59).


Repozitorij

Obavijesti

ODGODA predavanja 16. ožujka 2018.

Zbog spriječenosti nastavnika, u petak 16. ožujka neće biti predavanja na MUI za grupu P4. Eventualni termin nadoknade dogovorit ćemo naknadno.

Autor: Vedran Bilas
Treće predavanje INTELEKTUALNO...

Intelektualno vlasništvo (IV) jedna je od najvažnijih tema suvremenog gospodarstva, posebice za tehnološka poduzeća. 

U okviru ove teme proučit ćemo što je IV i koji su njegovi oblici. Razmotrit ćemo poštivanje IV drugih, ali posebice kako stvarati i štititi inovacije kojima se može postići prednost u odnosu na konkurenciju. 

Za aktivnost u nastavi trebate objaviti materijal u odgovarajućoj grupi u forumu.

Autor: Vedran Bilas
Drugo predavanje INŽENJERSKA ETIKA

Tema drugog predavanja je inženjerska (strukovna) etika. Upoznat ćemo se s načelima i etičkim kodeksima.

Za pripremu potražite zanimljive tekstove na temu inženjerske etike, pronađite i pročitajte etički kodeks inženjerske udruge, objavite poveznice i kratki komentar u grupi na Forumu.

Autor: Vedran Bilas
Prvo predavanje INŽENJERSTVO

Tema prvog predavanja je inženjerstvo i menadžment u inženjerstvu

Za pripremu pogledajte kratka Swansonova pravila menadžmenta.

NAPOMENA: Bodovi za aktivnost za grupu P4 ostvaruju se objavom osvrta u odgovarajućoj grupi Foruma na ovoj stranici.

Autor: Vedran Bilas

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
Prvo predavanje - INŽEJERSTVO
Kakva je uloga inženjera u razvoju suvremenog društva? Kako se inženjeri snalaze u poslovnom svijetu i politici? Mogu li inženjeri pomoći u rješavanju društvenih izazova i ekonomske krize? Je li razvoj rastućih ekonomija (Kina, Brazil, Indija, Indonezija) posljedica (i) velikog broja inženjera? Pronađite zanimljiv tekst na ove ili slične teme, napišite kratak komentar ovdje u Forumu i navedite poveznicu na odabrani tekst. VAŽNO - bodovi za aktivnost ostvaraju se samo za komentare objavljene u predviđenom roku (vidi naputak na vrhu stranice).
50 jučer u 22:52
Drugo predavanje - INŽENJERSKA ETIKA
Koji su poznati kodeksi inženjerskih organizacija? Koji su tipični etički problemi s kojima se susreću inženjeri? Koje su nedavne rasprave u hrvatskom društvu povezane s odlukama ili preporukama inženjera (primjerice: energetika, sigurnost, promet)? Jesu li inženjeri izloženi korupciji i s kojim posljedicama? Pronađite zanimljiv tekst na temu inženjerske etike, objavite poveznicu i komentar u ovoje grupi. Rok je najkasnije do (uključivo) 25.3.
15 jučer u 20:40
Treće predavanje - INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO
Inovacija je temelj konkurentnosti poduzeća, industrija i cijelih regija. Koje vrste inovacija postoje? Potražite podatke o zaštiti INOVACIJA HRVATSKIH poduzeća, objavite poveznice i kratki komentar. Rok najkasnije do (uključivo) 30. ožujka.
 

Repozitorij