O VJEŠTINI

Vještina "Izrada web-projekta" nudi studentima priliku za stjecanje tehno-ekonomskih znanja potrebnih za izradu različitih tehničkih rješenja za mobilne i Web platforme. Vodeći studente kroz čitav životni ciklus izrade takvog projekta, cilj vještine je razviti njihovu kreativnost, poznavanje potrebnih tehnologija, smisao za poduzetništvo i sposobnost rada u timu.

 

Praktična komponenta vještine organizirana je kao natjecanje između timova, nazvano App Start Contest (ASC ). App Start Contest je edukativno studentsko natjecanje na Sveučilištu u Zagrebu, pridruženim fakultetima ostalih hrvatskih sveučilišta te veleučilištima, u kojemu studentski timovi izrađuju programska rješenja za popularne programske platforme pokretnih uređaja i Web. Prvi App Start Contest 2011./2012. akademske godine je imao 400 natjecatelja s 20 visokoobrazovnih institucija diljem Hrvatske koji su razvijali projekte prema vlastitim idejama ili rješavali jednu od 4 partnerske teme Platinum partnera. Natjecanje je povezalo mnoge natjecatelje sa ASC partnerima iz gospodarstva uz naravno bogat nagradni fond. Ove godine se planira nastaviti i proširiti uspješna međusobna suradnja IT industrije, studenata i akademske zajednice.

Natjecanje je i ove godine otvoreno za sve studente na svim razinama studija bez obzira na predznanje.

Studenti će se na natjecanje prijaviti u timovima, a svaki tim raditi će na razvoju aplikacije na željenoj platformi (Android, iOS ili WP) te se tako iskusiti rad na novom i dinamičnom području. Predavanja će, osim za natjecatelje, biti organizirana za sve zainteresirane iz IT industrije, a među predavačima ćemo pokušati predstaviti vodeće hrvatske timove na području mobilnih aplikacija.

App Start Contest dakle, kao edukativno natjecanje sudionicima pruža obrazovanje na području izrade programskih rješenja za aplikacije namijenjene pokretnim uređajima i Web, a edukacija se odvija putem predavanja, radionica, online razmjene sadržaja i razvoja međusobne suradnje natjecateljskih timova. Sva predavanja se snimaju i u roku od 7 dana pružaju na korištenje svim prijavljenim natjecateljima na internet stranici ASC natjecanja.

Predavanja i radionice su podjeljeni u dva dijela. Prvi dio, koji se održava tijekom prosinca, pruža studentima tehnička znanja potrebna za izradu programskog rješenja na platformama Android, iOS i WP7. Drugi dio, od veljače do svibnja, se sastoji od Case Study predavanja partnera iz IT industrije.

 

Za najbolje timove je, osim vrijednih novčanih nagrada, organizirana i mogućnost prezentiranja svojih planova potencijalnim investitorima i partnerima kako bi svoju razvijenu ideju imali priliku nadalje razvijati, produbiti i u konačnici komercijalizirati.

Detaljne iznose nagrade pogledajte na ovdje.

 

Studenti mogu raditi i ponuditi aplikaciju razvijenu na temelju njihove ideje ili mogu ponuditi rješenje za nagradnu temu.

Nagradne teme je:

 

  • potaknuti studente da započnu ili nastave učiti i razvijati programska rješenja za pokretne platforme
  • kroz predavanja, radionice i mentorstvo educirati studente kako pokrenuti vlastita mobilna startup poslovanja
  • povezati uspješne i talentirane studente s poduzećima partnerima projekta
  • kao platforma omogućiti studentima da predstave svoje projekte potencijalnim investitorima