Informacije na kolegiju objavljuju se na predavanjima i u obavijestima na ovim stranicama. Očekuje se da će studenti pojedinu obavijest vidjeti i primiti na znanje najkasnije 24 sata od objavljivanja. Zato je preporučeno uključiti primanje obavijesti i izmjena ostalih stranica predmeta putem e-pošte (opcija Pretplata koja se nalazi lijevo dolje).


Obavijesti

Poštovane studentice i studenti,

zadnje auditorne vježbe održat će se sutra u 11:15 sati u D152.

Autor: Juraj Petrović

Pismeni završni ispit iz Digitalne obradbe signala održati će se uživo u ponedjeljak 31. siječnja 2022. u 8:00 sati u trajanju od 150 minuta u dvorani B3.

Pismeni završni ispit nosi 30 bodova uz zajednički prag s međuispitom od 27,5 bodova. Prema tome svi studenti upisani na predmet su raspoređeni na pismeni dio završnog ispita.

U gradivo završnog ispita ulazi cjelokupno gradivo predmeta s naglaskom na zadnjih pet domaćih zadaća.

Prije dolaska na ispit izmjerite temperaturu te na ispit ponesite zaštitnu masku. Molimo sve studente da se pridržavaju dobre prakse te da ne izlaze na ispit ako su bolesni, ako su u samoizloaciji, ili ako sumnjaju na bolest.

Autor: Tomislav Petković

Sadržaj digitalne ploče s predavanja iz DOS-a u drugoj polovici semestra ak.god. 2021./2022. učitan je na odgovarajuću podstanicu predmeta pod nazivom "Materijali/Predavanja/Bilješke s pametne ploče", odnosno na direktnoj poveznici:

https://www.fer.unizg.hr/predmet/dos_b/materijali#%23!p_rep_142058!_-197611-197616

U ovaj repozitorij je dodano još 6 PDF dokumenata (dos08_2021 - dos13_2021) koje možete koristiti za pripremu ispita.

Autor: Davor Petrinović

Ove školske godine predmet Digitalna obradba signala se prvi put predaje po FER-3 programu u nešto izmijenjenom obliku u odnosu na FER-2 program pa je svaka povratna informacija od studenata dobrodošla.

Vaše prijedloge, primjedbe, pokude i pohvale slobodno možete poslati e-poštom nositeljima, aninimono preko komentara na FERWebu, usmeno, ili na bilo koji drugi vama najjednostavniji način.

Također možete ispuniti neobavezne ankete za ocjenjivanje nastavnika, ISVU do 21. siječnja, FERWeb do 31. siječnja.

Autor: Tomislav Petković

Na podstranici Materijali su objavljene domaće zadaće 6. do 10. iz Digitalne obradbe signala.

Krajnji rok za predaju vaših rješenja tih domaćih zadaća jest termin održavanja završnog ispita koji se prema za sada važečem rasporedu treba održati u ponedjeljak 31. siječnja 2022. s početkom u 8:00 sati (u slučaju pomicanja termina završnog ispita pomiče se i rok predaje).

Obzirom na preostalo vrijeme do završnog ispita dovoljno je rješiti dva slobodno odabrana zadatka iz svake od zadaća (dakle ukupno deset zadataka) radi ostvarivanja svih bodova.

Preporučeni način predaje je na samom završnom ispitu na kojeg je dovoljno donijeti na uvid vaša rukom pisana rješenja. Naravno, ako zadaće riješite prije onda vaša rješenja možete ostaviti u kutiji kod ulaza na Zavod (ispred D144, koristite stubište kod liftova) ili možete fotografije rješenja predati e-poštom (naslov poruke "[DOS] Domaća zadaća X", u tijelu poruke napišite ime i prezime te JMBAG, slike stavite u privitak).

Autor: Tomislav Petković

Poštovane studentice i studenti,

idući tjedan prema rasporedu održat će se 4. laboratorijska vježba. Upute za vježbu dostupne su na podstranici laboratorija.

Za pripremu za laboratorij trebate:

  • proučiti uvodne dijelove dokumenata s uputama za laboratorij
  • riješiti zadatke do poglavlja "REALIZACIJA IIR FILTARA NA DSP MAKETI" odnosno "KASKADNA REALIZACIJA IIR FILTRA NA DSP PROCESORU" iz dokumenata s uputama za laboratorij i rješenja skicirati ili zapisati u tiskanu inačicu tih dokumenata
  • riješiti Zadatak za pripremu iz oba dokumenta s uputama za laboratorij

Zadatke iz navedenih poglavlja rješavat ćete na definiranom terminu i preporučujemo vam da za to kao i do sada koristite vlastito računalo i virtualni stroj koji vam je dostupan.

Autor: Juraj Petrović

Predavanja iz DOS-a u drugoj polovici semestra su snimana i raspoloživa su na poveznici:

https://www.youtube.com/channel/UCgrb44DVBde2QTnBT_EkQGA

Tamo će biti smještena u odgovarajuću mapu.

Autor: Davor Petrinović

Umjesto izvornog termina, u subotu 15.1., predavanje iz DOS-a održat ćemo naredni utorak 11.1. 2022. od 15:15 do 18:00 sati u istoj prostoriji D160. Prema analizatoru, najviše četvero studenata su zauzeti u ovom alternativnom terminu. Preostala dva predavanja održat će se u redovitim terminima u petak 14.1. i u petak 21.1. 2022.. Ova promjena je već provedena u nastavnim aktivnostima i trebala bi biti vidljiva u vašim kalendarima.

Autor: Davor Petrinović