Znanje

Odbor za znanstvena i sportska natjecanja omogućava svih studentima da se prijave za discipline u znanju na Elektrijadi 2015. Odlučeno je, kao i prošle godine, da će studenti FER -a nastupiti u svih petnaest disciplina u znanju.

 

Molimo studente da prate obavijesti oko selekcija. Voditelji pojedinih disciplina u znanju će pozvati studente na prijave za selekcije. Svi termini i dvorane (ukoliko ih ima) bit će napisani u ovom dijelu web stranice. Odbor je dao puno povjerenje voditeljima te oni mogu odlučiti tko će i na koji način biti izabran. Stoga, za sva pitanja oko selekcija molimo studente da se obrate direktno voditeljima pojedinih disciplina.

 

Iznimno zbog specifičnosti određenih područja, neki predmeti neće imati selekcije. Kao i u prethodnom slučaju, Odbor je dao puno povjerenje voditeljima da izaberu studente koji će nastupiti na natjecanju.


Molim zainteresirane studente za natjecanje iz znanja iz Električnih krugova na Elektrijadi da mi se jave e-poštom na: drazen.jurisic@fer.hr do ponedjeljka 16.3.2015. u 23:59h.

Nakon prijava uslijedit će predtestiranje, a u taj (kvalifikacijski) ispit je uključeno slijedeće gradivo:

Odzivi el. krugova, rješavanje el. krugova u vremenskoj i frekvencijskoj domeni, Thevenin, Northon, nadomjesni sklopovi po Fosteru i Caueru, četveropoli, el. filtri, linije, itd.

Predtestiranje će se provesti u obliku ispita s 3 zadatka koji se piše 120 minuta. Podrobnija obavijest o samom ispitu i njegovom terminu i mjestu održavanja biti će uskoro objavljena na ovoj web stranici. Predtestiranju mogu pristupiti samo oni studenti koji su se prijavili e-mailom.

Materijali za pripremu natjecatelja na Elektrijadi iz različitih područja Električnih Krugova objavljeni su desnou repozitoriju datoteka u mapi: "Primjeri ispita za vježbu iz Teorije Električnih Krugova za Elektrijadu 2015".

Autor: Mirko Kokot
Popis obavijesti