ELEKTRIJADA NA FERU

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Mađarskoj (Siofok) od 7. do 12. svibnja.


Rektor sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš primio je 11. travnja 2014. godine članove Odbora za znanstvena i sportska natjecanja  SZ FER-a.

 

Članove Odbora za znanstvena i sportska natjecanja primili su rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš uz pratnju prorektorice za studente i studije istoimenog Sveučilišta, prof. dr. sc. Blaženke Divjak. Odbor su predvodili predsjednica Odbora Martina Kutija, dipl. ing., potpredsjednik Odbora Luka Humski, mag. ing, te članovi Željko Martinović, mag.ing,  Lovro Grković, univ. bacc., i studentica Iva Tustanovski.

U srdačnom razgovoru članovi Odbora su rektoru i prorektorici predstavili povijest elektrotehničkih susreta, samo natjecanje (znanje i sport) i organizaciju. Rektora smo upoznali i sa ovogodišnjom organizacijom Elektrijade, načinom kako se studenti FER -a pripremaju za natjecanja u znanju i sportu te kako teku pripreme od strane Odbora. Upoznali smo rektora i sa svrhom natjecanja i kako ono pomaže povezivanju studenata, djelatnika, promociji sporta i omogućavanju natjecanja u znanju za sve studente FER-a u međunarodnom okruženju.

 

Tijekom sastanka smo rektoru spomenuli i naše brojne partnere koji nas podupiru u našim nastojanjima. Ponovno smo potvrdili da bez podrške Uprave FER -a i naših partnera ne bi mogli ostvariti izvrsne rezultate.

 

Konačno, želimo se zahvaliti rektoru Sveučilišta u Zagrebu što nam je ove godine dao podršku u našim nastojanjima!

 

Povratak

Autor: Martinović Žarko
Popis obavijesti