ELEKTRIJADA NA FERU

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već pedesetak godina uspješno natječu studenti iz ovog dijela Europe te je najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Program čine natjecanja u znanju i sportu. Studenti se natječu pojedinačno i ekipno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, te nakon stanke od dvadesetak godina ponovno je redoviti sudionik Elektrijade. Prošle godine FER je po prvi puta nastupao na natjecanjima u svim kategorijama u znanju i sportu, te je postigao izvrsne rezultate i bio proglašen ukupnim pobjednikom. Želja nam je da ove godine pokažemo da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih "FER-ovaca" :)

 

Elektrijada se ove godine održava u Mađarskoj (Siofok) od 7. do 12. svibnja.


"Gdje je ove godine elektrijada?!?!"

 

 

 

Od početka akademske godine po hodnicima Fer-a se konstantno čuje par vrlo važnih pitanja:

 

"E, jesi bio na elektrijadi?"

"Ti ideš ove godine na elektrijadu?"

"Gdje je ove godine elektrijada?!?!"

 

Sa prvim pitanjem vam mi ne možemo nikako pomoći, sa drugim se trudimo pomoći, ALI(!) na treće pitanje napokon postoji odgovor!! Odbor za znanstvena i sportska natjecanja je saznao gdje Vas vodi ove godine. Isto mjesto, isti hotel, novo vrijeme, bez letećih objekata (barem se nadamo). Elektrijada 2014 će se održati u Mađarskoj (Siofok) na obali Balatona od 7. do 12. svibnja. Više o samom događaju možete vidjeti na službenoj stranici ili Facebooku

 

Nakon što smo prošle godine osvojili prvo mjesto u znanju, prvo mjesto u sportu, te iz toga naravno slijedi da smo osvojili i ukupno prvo mjesto, ove godine nam ne preostaje ništa drugo nego biti još bolji! U planu je opet voditi najbolje FERovce da se takmiče i zabavljaju u ime FERa. Ako želite ove godine doprinijeti uspjehu FERa, za to imate priliku u bilo kojem od mnogih sportova (vrijeme da se pojavite u Martinovci i pustite malo znoja) ili (ako znojenje nije vaš stil) u nekoj od znanstvenih disciplina. Naravno, ako želite doživjeti elektrijadu, ali vam se neda zamarati s takmičenjem i sličnim stvarima (o.O), uvijek postoji opcija da putujete s nama kao navijač, jer, kao što se vidi na fotkama od prošle godine, navijanje je također jedan od vrlo važnih aspekata elektrijade!!

 

Nakon svega što je rečeno jedini zaključak je "AJMOOO!"

 

Povratak

Autor: Mirko Kokot
Popis obavijesti