Elektrijada na FERu

 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već 50-ak godina uspješno natječu studenti iz Europe. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od 1000 studenata iz zemalja poput Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, pa ova manifestacija predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Glavni dio manifestacije čine natjecanja u znanju i sportu na kojima se studenti natječu ekipno i pojedinačno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. Dobro organiziran program Elektrijade, uz atraktivnu turističku lokaciju i mnoštvo studentata, svima jamči dobar provod i nezaboravne trenutke.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, a nakon stanke od dvadesetak godina, prije dvije godine je sudjelovao na 50. Elektrijadi i ostvario zapažene rezultate. Želja nam je da ove godine budemo još bolji i ostvarimo uspjeh dostojan našeg fakulteta :).

 

Elektrijada se ove godine održava u Bugarskoj (Kranevo) od 18. do 23. svibnja.


Dragi studenti,

molim sve zainteresirane za sudjelovanje u natjecanju iz znanja matematičkih kolegija da mi se jave mailom (na tomislav.buric@fer.hr) do 01.04.12. Obavezno navedite koje godine ste upisali FER i za koju se matematiku prijavljujete.

Natjecateljski ispit na Elektrijadi se sastoji od 3 zadatka s rasporedom gradiva kako slijedi:

Matematika 1

1. Linearna algebra (algebra matrica, linearni sustavi, vektori, analitička geometrija)

2. Diferencijalni račun realnih funkcija jedne varijable

3. Integralni račun realnih funkcija jedne varijable

Matematika 2

1. Sume i konvergencija redova potencija, Fourierovi redovi

2. Višestruki integrali, vektorska analiza (krivuljni i plošni integrali)

3. Kompleksna analiza (preslikavanja i primjena reziduuma na rješavanje realnih integrala)

 

S obzirom na veći interes, za Matematiku 1 će sljedeći tjedan biti organiziran kvalifikacijski ispit (istog rasporeda gradiva i slične težine kao na Elektrijadi) na temelju kojeg ćemo odabrati konačne natjecatelje. 

Za Matematiku 2 su preduvjeti položena MAT3E i Kompleksna analiza s 4. godine pa s obzirom na specifičnost područja i manjeg broja kandidata, vjerojatno neće biti kvalifikacijskog ispita nego će natjecatelji biti odabrani na temelju uspjeha iz navedenih kolegija.

Autor: Tomislav Burić
Popis obavijesti

Česta pitanja

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.