Elektrijada na FERu

 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već 50-ak godina uspješno natječu studenti iz Europe. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od 1000 studenata iz zemalja poput Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, pa ova manifestacija predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Glavni dio manifestacije čine natjecanja u znanju i sportu na kojima se studenti natječu ekipno i pojedinačno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. Dobro organiziran program Elektrijade, uz atraktivnu turističku lokaciju i mnoštvo studentata, svima jamči dobar provod i nezaboravne trenutke.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, a nakon stanke od dvadesetak godina, prije dvije godine je sudjelovao na 50. Elektrijadi i ostvario zapažene rezultate. Želja nam je da ove godine budemo još bolji i ostvarimo uspjeh dostojan našeg fakulteta :).

 

Elektrijada se ove godine održava u Bugarskoj (Kranevo) od 18. do 23. svibnja.


Molim studente zainteresirane za natjecanje u fizici na Elektrijadi 2012 da mi se jave na sasa.ilijic@fer.hr do ponedjeljka 2. travnja u 12h ili čim prije.  Tehnički uvjet za prijavu je položena Fizika 1 i 2.  Za sada planiram ove korake:

  • Sastanak sa zainteresiranim studentima u srijedu 4. travnja u 19:30h na Zavodu za fiziku.
  • Prednatjecanje (kvalifikacijsko) načelno u petak 6. travnja (točan termin u dogovoru s kandidatima).  Zbog kratkog roka za "ponavljanje gradiva" prednatjecanje će pokrivati isključivo gradivo mehanike obrađeno na Fizici 1 i 2.

Opseg gradiva fizike koje je predmet natjecanja na Elektrijadi podudara se s našim kolegijima Fizika 1 i 2 izostavimo li Specijalnu teoriju relativnosti i uvod u elektrodinamiku.  Detaljan pregled gradiva kao i primjeri zadataka s ranijih Elektrijada nalaze se u repozitoriju.

Autor: Saša Ilijić
Popis obavijesti

Česta pitanja

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.