Elektrijada na FERu

 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već 50-ak godina uspješno natječu studenti iz Europe. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od 1000 studenata iz zemalja poput Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, pa ova manifestacija predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Glavni dio manifestacije čine natjecanja u znanju i sportu na kojima se studenti natječu ekipno i pojedinačno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. Dobro organiziran program Elektrijade, uz atraktivnu turističku lokaciju i mnoštvo studentata, svima jamči dobar provod i nezaboravne trenutke.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, a nakon stanke od dvadesetak godina, prije dvije godine je sudjelovao na 50. Elektrijadi i ostvario zapažene rezultate. Želja nam je da ove godine budemo još bolji i ostvarimo uspjeh dostojan našeg fakulteta :).

 

Elektrijada se ove godine održava u Bugarskoj (Kranevo) od 18. do 23. svibnja.


Studenti zainteresirani za natjecanje na Elektrijadi iz Osnova elektrotehnike neka mi se jave mailom do 2.travnja uključivo. Gradivo koje dolazi u obzir uključuje materiju iz Osnova Elektrotehnike i Elektromagnetskih polja prema FERovom programu.

Uvjet za izbor u tim koji će predstavljati FER uključuje položene OE i EMP za studente viših godina, odnosno položen ispit iz OE i upisan EMP za studente 2. godine. 

Iskustvo sa natjecanja u znanju tijekom srednje škole je prednost (u mailu priložiti prethodna iskustva).

Demonstratura iz OE i EMP je prednost. Navedite jeste li bili demosi iz nekog od kolegija.

Visok prosjek ocjena je prednost. Navedite ukupni prosjek, te ocjene i postotke(ako znate) iz OE, EMP, Električnih  krugova i matematika koje ste položili.

U slučaju interesa većeg broja kandidata bit će organiziran ulazni kvalifikacijski ispit početkom travnja. 

 

Bojan Trkulja

 

Autor: Bojan Trkulja
Popis obavijesti

Česta pitanja

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.