Elektrijada na FERu

 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već 50-ak godina uspješno natječu studenti iz Europe. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od 1000 studenata iz zemalja poput Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, pa ova manifestacija predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Glavni dio manifestacije čine natjecanja u znanju i sportu na kojima se studenti natječu ekipno i pojedinačno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. Dobro organiziran program Elektrijade, uz atraktivnu turističku lokaciju i mnoštvo studentata, svima jamči dobar provod i nezaboravne trenutke.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, a nakon stanke od dvadesetak godina, prije dvije godine je sudjelovao na 50. Elektrijadi i ostvario zapažene rezultate. Želja nam je da ove godine budemo još bolji i ostvarimo uspjeh dostojan našeg fakulteta :).

 

Elektrijada se ove godine održava u Bugarskoj (Kranevo) od 18. do 23. svibnja.


Selekcija kandidata za ekipu (tri člana) iz Informatike na ovogodišnjoj Elektrijadi obavit će se u drugom tjednu travnja. Sve zainteresirane kandidate molim da mi do 2.4. pošalju e-mail na boris.milasinovic(at)fer.hr s informacijom o godini studija i rezultatu ostvarenom na Programiranju i programskom inženjerstvu te Algoritmima i strukturama podataka (za one koji su ih već odslušali).

Zadaci iz Informatike uključuju sljedeća područja:

Programski jezik C.
Analiza složenosti.
Načini adresiranja i prijenos parametara.
Ulazna i izlazna konverzija podataka.
Nizovi i matrice.
Liste (stogovi, redovi, povezane i dvostruko povezane liste).
Skupovi.
Binarna stabla.
Operacije nad bitovima.
Rad sa datotekama.
Rekurzije.

Primjere zadataka s prošlih natjecanja možete pronaći u repozitoriju na podstranici za Informatiku.

Autor: Boris Milašinović
Popis obavijesti

Česta pitanja

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.