Elektrijada na FERu

 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se već 50-ak godina uspješno natječu studenti iz Europe. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od 1000 studenata iz zemalja poput Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore, pa ova manifestacija predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

 

Glavni dio manifestacije čine natjecanja u znanju i sportu na kojima se studenti natječu ekipno i pojedinačno za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. Dobro organiziran program Elektrijade, uz atraktivnu turističku lokaciju i mnoštvo studentata, svima jamči dobar provod i nezaboravne trenutke.

 

FER na Elektrijadi sudjeluje od samih početaka, a nakon stanke od dvadesetak godina, prije dvije godine je sudjelovao na 50. Elektrijadi i ostvario zapažene rezultate. Želja nam je da ove godine budemo još bolji i ostvarimo uspjeh dostojan našeg fakulteta :).

 

Elektrijada se ove godine održava u Bugarskoj (Kranevo) od 18. do 23. svibnja.


Zavodi FER-a i SZ sponzori...

 

FER-ovi zavodi: Zavod za automatiku i računalno inženjerstvo (ZARI), Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju (ZESA), Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija (ZESOI), Zavod za osnove elektrotehnike i električna mjerenja (ZOEM) i Zavod za visoki napon i energetiku (ZVNE) te Studentski zbor FER-a su sponzorirali FER-ove natjecatelje u znanju u sljedećim disciplinama: Automatika, Električni strojevi, Teorija električnih krugova, Osnove elektrotehnike, Analiza elektroenergetskog sustava i Fizika.

Zahvaljujemo zavodima i SZ-u na donacijama i nadamo se nastavku uspješne suradnje!

Autor: Martina Kutija
Popis obavijesti

Česta pitanja

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.