O Fakultetu

Šezdeset godina samostalnog rada obilježavamo u vrijeme kad je FER jedna od najznačajnijih znanstvenih ustanova u Hrvatskoj, a prema podacima Europske komisije u vrhu Hrvatske po privlačenju EU-projekata. Od gotovo 600 zaposlenika, njih više od trećine zapošljavamo o vlastitom trošku, zahvaljujući međunarodnom financiranju naših istraživanja. 

Misija, vizija i strategija

Vodeća smo nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova s izvrsnim nastavnicima i studentima, čvrsto povezana s gospodarstvom, izvrsno organizirana i međunarodno prepoznatljiva.

Ustroj i upravljanje

Fakultet broji 12 zavoda, a njime upravljaju dekan i Fakultetsko vijeće. O svakodnevnom radu brinu se brojne stručne službe - ukupno zapošljavamo gotovo 600 djelatnika, od čega trećinu vlastitim sredstvima.

Zavodi

Dvanaest zavoda na FER-u jezgra su nastavnoga, istraživačkoga i znanstvenoga rada na pojedinome području ili grani.

 

Upravljanje kvalitetom

Pristup upravljanju kvalitetom na Fakultetu temeljen je na samovrednovanju i studentskim anketama, kao i unutarnjim i vanjskim vrednovanjima. 

Povijest

Tradicija studija elektrotehnike seže u 1919. godinu, a nastavlja se uspostavom Tehničkog fakulteta 1926. Samostalni Elektrotehnički fakultet osnovan je 1956., a ime mijenja u FER 1995. godine.

Alumni

ETF ili FER završilo je preko 25 tisuća studenata. Bivše studente okuplja udruga AMAC-Alumni FER, osnovana 2000. godine,  kao nastavak Zajednice diplomiranih inženjera ETF-a (osnovana 4. lipnja 1992. godine).