Mediji o FER-u

ICENT ogranizirao Okrugli stol

ICENT ogranizirao Okrugli stol

webmaster

U subotu, 7. prosinca 2019. godine u Vijestima MrežeTV objavljen je prilog o Okruglom stolu kojeg je organizirao ICENT kao i razgovor s prof. dr. sc. Nedjeljkom Perićem . Voditeljica: Patricia Mezin Prilog traje od 3:13 do 6:12 minute, a možete ga pogledati ovdje .

Članovi istraživačkog laboratorija...

Članovi istraživačkog laboratorija MUEXlab u emisiji Prometej govorili o istraživanjima u području video igara

webmaster

U četvrtak, 21. studenog 2019. godine na prvom programu HTV-a u emisiji Prometej prikazan je prilog o video igrama. U snimanju priloga sudjelovali su doc. dr. sc. Mirko Sužnjević i Ivan Slivar , mag. ing. te ostali članovi istraživačkog laboratorija MUEXlab s FER-a. Prilog pripremila: Nikolina Dragošević Prilog možete pogledati ovdje .

Emisija Tech Radar na televiziji N1

Emisija Tech Radar na televiziji N1

Ana Fadljević

Gosti emisije Tech Radar, emitirane u nedjelju, 17. studenoga 2019. godine na televiziji N1 bili su dekanica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Nina Begičević Ređep i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu Gordan Gledec. Naziv emisije bio je "Gdje i što rade i koliko zarađuju alumniji FER-a i FOI-ja". U emisiji je bilo riječi o sadašnjim i bivšim studentima FER-a i FOI-ja te o izazovima s kojima se svakodnevno suočavamo.

Članovi istraživačkog laboratorija...

Članovi istraživačkog laboratorija MUEXlab u emisiji Prometej govorili o AR/VR tehnologijama

webmaster

U četvrtak, 24. listopada 2019. godine na prvom programu HTV-a u emisiji Prometej prikazan je prilog o proširenoj i virtualnoj stvarnosti. U snimanju priloga sudjelovali su izv. prof. dr. sc. Lea Skorin-Kapov i Sara Vlahović , mag. ing. te ostali članovi istraživačkog laboratorija MUEXlab s FER-a. Prilog pripremila: Nikolina Dragošević Prilog možete pogledati ovdje .

NovaTV objavila prilog o Centru za...

NovaTV objavila prilog o Centru za umjetnu inteligenciju

webmaster

U subotu, 26. listopada 2019. NovaTV je u emisiji Informer objavila prilog o Centru za umjetnu inteligenciju FER-a u kojem su objavljeni razgovori s izv. prof. dr. sc.  Marijom Seder kao i prof. dr. sc. Svenom Lončarićem .  Prilog možete preuzeti  ovdje .

U Universitasu objavljen članak o...

U Universitasu objavljen članak o ICENT-u

webmaster

Dana 20. listopada 2019. objavljen je u Universitasu, kao prilog Jutarnjem listu, Slobodnoj Dalmaciji i Novom listu, intervju prof. Nedjeljka Perića na temu ICENT-a. Autor: Ivan Perkov Intervju možete pročitati  ovdje .

Na Tportalu objavljen članak o Centru...

Na Tportalu objavljen članak o Centru za umjetnu inteligenciju

webmaster

U subotu, 19. listopada 2019. na internetskim stranicama Tportala objavljen je razgovor s izv. prof. dr. sc. Nikolom Miškovićem o osnivanju Centra za umjetnu inteligenciju na FER-u. Autor: Mladen Smrekar Članak možete pročitati ovdje .

Zagrebački FER u centru naprednih...

Zagrebački FER u centru naprednih svjetskih istraživanja

webmaster

Na Al Jazeerinom internetskom portalu, 6. listopada 2019. objavljen je članak o FER-ovom Centru umjetne inteligencije u kojem su sudjelovali prof. dr. sc. Sven Lončarić i izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković . Autor: Mario Pejović Članak možete pregledati ovdje .

Prof. dr. sc. Sven Lončarić u emisiji...

Prof. dr. sc. Sven Lončarić u emisiji Prometej

webmaster

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine na prvom programu HTV-a u emisiji Prometej prikazan je prilog o biomedicinskom inženjerstvu i HKO projektu "Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva". U snimanju priloga sudjelovali su prof. dr. sc. Tanja Jurčević Lulić , prof. dr. sc. Miloš Judaš i prof. dr. sc. Sven Lončarić s FER-a. Pripremila: Nikolina Dragošević Prilog možete preuzeti ovdje .

FER osniva prvi centar za umjetnu...

FER osniva prvi centar za umjetnu inteligenciju u Hrvatskoj: Studenti su oduševljeni!

webmaster

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine u vijestima televizije RTL objavljen je prilog o otvaranju Centra za umjetnu inteligenciju na FER-u s prof. dr. sc. Zdenkom Kovačićem i izv. prof. dr. sc. Nikolom Miškovićem . Prilog možete pogledati ovdje .

U Jutarnjem listu objavljen članak:...

U Jutarnjem listu objavljen članak: Na FER-u se otvara Centar za umjetnu inteligenciju

webmaster

U srijedu, 25. rujna 2019. u Jutarnjem listu objavljen je tekst o otvaranju FER-ovog Centra za umjetnu inteligenciju u sklopu kojeg su objavljene i izjave dekana FER-a izv. prof. dr. sc. Gordana Gledeca  i prodekana za znanost izv. prof. dr. sc. Nikole Miškovića.  Autorica članka: Tanja Rudež Članak možete preuzeti ovdje .

Jutarnji list objavio razgovor s...

Jutarnji list objavio razgovor s dekanom FER-a

webmaster

U ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine u Jutarnjem listu objavljen je razgovor s dekanom FER-a, izv. prof. dr. sc. Gordanom Gledecom u povodu upisa najboljih maturanata na FER. U razgovoru su dotaknute teme studija, istraživanja i internacionalizacije, a najavljeno je i pokretanje studija na engleskom jeziku. Autorica: Tanja Rudež Članak možete preuzeti ovdje .

Članovi LABUST-a sudjelovali u...

Članovi LABUST-a sudjelovali u HRT-ovoj emisiji "Cronovatori"

Ana Fadljević

Članovi LABUST-a  sudjelovali su 3. travnja 2019. godine u HRT-ovoj emisiji "Cronovatori". U emisiji se govorilo o projektima subCULTron i aPad i njihovim konkretnim rezultatima -aPad i a Mussel robotima, kao i o projektu CADDY - Cognitive Autonomous Diving Buddy. Ova zanimljiva epizoda dostupna je ovdje putem HRTi usluge za registrirane korisnike.

ICENT -  Studentske inovacije za...

ICENT - Studentske inovacije za pametne gradove

webmaster

U ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji, u prilogu Universitas objavljen je članak pod naslovom "Studentske inovacije za pametne gradove". Autor teksta: Ivan Perkov Članak možete preuzeti ovdje .

Doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao u...

Doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao u emisiji ZOOM Zagreb

webmaster

U petak, 5. travnja 2019. doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao je u emisiji ZOOM Zagreb (Z1 TV) na temu: prošlost, sadašnjost i budućnost društva s Internetom, ovisnosti o Internetu i sigurnosti u Internetu. Voditeljica: Jelena Bokun Videosadržaj možete pogledati ovdje .

ICENT u emisiju Prometej

ICENT u emisiju Prometej

webmaster

U emisiji "Prometej" od 11. travnja 2019. Prvog programa HRT-a objavljen je prilog o Inteligentnim gradovima u kojem je između ostalih govorio prof. dr. sc. Nedjeljko Perić . Urednica: dr. sc. Jasna Burić Prilog pripremila: Nikolina Dragošević Videosadržaj možete pregledati ovdje .

Naši znanstvenici o umjetnoj...

Naši znanstvenici o umjetnoj inteligenciji u emisiji "Dobar dan Hrvatska" na programu HTV1

webmaster

U ponedjeljak, 8. 4. 2019. godine, u emisiji "Dobar dan Hrvatska" na programu HTV1 gostovali: akademik Ignac Lovrek , prof. dr. sc. Sven Lončarić i prof. dr. sc. Ivan Petrović . Tema emisije bila je umjetna inteligencija, a gostovanje je bilo povodom Okruglog stola "Europska Izjava o suradnji u području umjetne inteligencije – kako usklađeno djelovati u Hrvatskoj?", koji je održan 9. 4. 2019. u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i napredne kooperativne sustave. Snimka emisije dostupna je putem HRTi usluge ovdje .

IoTLab@FER predstavio projekt...

IoTLab@FER predstavio projekt symbIoTe u HRT-ovoj emisiji "U svijetu EU fondova"

webmaster

U HRT-ovoj emisiji "U svijetu EU fondova" objavljen je prilog o projektu H2020 symbIoTe u kome su sudjelovali istraživači FER-ovog Laboratorija za Internet stvari . Prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko i prof. dr. sc. Mario Kušek sa Zavoda za telekomunikacije su približili gledateljima pojam interoperabilnosti u svijetu Interneta stvari te su predstavili aplikacije za grad Zagreb razvijene u okviru projekta. Prilog je dostupan ovdje .

Objavljen članak u Jutarnjem listu:...

Objavljen članak u Jutarnjem listu: Inovacijski centar Nikola Tesla bit će okosnica gospodarstva

webmaster

U Jutarnjem listu, u prilogu Universitas od 25. ožujka 2019. objavljen je članak o važnosti ICENT-a u kontekstu budućeg tehnološkog razvoja Republike Hrvatske. Autor: Ivan Perkov Članak možete pročitati ovdje .

Najuspješniji inovatori ICENT-ovog...

Najuspješniji inovatori ICENT-ovog studentskog programa u Lideru

webmaster

U časopisu Lider od 1. ožujka 2019. pročitajte izjave najuspješnijih inovatora ICENT-ovog studentskog programa "Imagine, Create, Innovate: Smart City" Marka Ratkovića, Matka Zurka i Antona Kontića. Autor članka: Jozo Knez Članak možete pogledati ovdje .  

Repozitorij