Mediji o FER-u

Zagrebački FER u centru naprednih...

Zagrebački FER u centru naprednih svjetskih istraživanja

webmaster

Na Al Jazeerinom internetskom portalu, 6. listopada 2019. objavljen je članak o FER-ovom Centru umjetne inteligencije u kojem su sudjelovali prof. dr. sc. Sven Lončarić i izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković . Autor: Mario Pejović Članak možete pregledati ovdje .

Prof. dr. sc. Sven Lončarić u emisiji...

Prof. dr. sc. Sven Lončarić u emisiji Prometej

webmaster

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine na prvom programu HTV-a u emisiji Prometej prikazan je prilog o biomedicinskom inženjerstvu i HKO projektu "Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva". U snimanju priloga sudjelovali su prof. dr. sc. Tanja Jurčević Lulić , prof. dr. sc. Miloš Judaš i prof. dr. sc. Sven Lončarić s FER-a. Pripremila: Nikolina Dragošević Prilog možete preuzeti ovdje .

FER osniva prvi centar za umjetnu...

FER osniva prvi centar za umjetnu inteligenciju u Hrvatskoj: Studenti su oduševljeni!

webmaster

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine u vijestima televizije RTL objavljen je prilog o otvaranju Centra za umjetnu inteligenciju na FER-u s prof. dr. sc. Zdenkom Kovačićem i izv. prof. dr. sc. Nikolom Miškovićem . Prilog možete pogledati ovdje .

U Jutarnjem listu objavljen članak:...

U Jutarnjem listu objavljen članak: Na FER-u se otvara Centar za umjetnu inteligenciju

webmaster

U srijedu, 25. rujna 2019. u Jutarnjem listu objavljen je tekst o otvaranju FER-ovog Centra za umjetnu inteligenciju u sklopu kojeg su objavljene i izjave dekana FER-a izv. prof. dr. sc. Gordana Gledeca  i prodekana za znanost izv. prof. dr. sc. Nikole Miškovića.  Autorica članka: Tanja Rudež Članak možete preuzeti ovdje .

Jutarnji list objavio razgovor s...

Jutarnji list objavio razgovor s dekanom FER-a

webmaster

U ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine u Jutarnjem listu objavljen je razgovor s dekanom FER-a, izv. prof. dr. sc. Gordanom Gledecom u povodu upisa najboljih maturanata na FER. U razgovoru su dotaknute teme studija, istraživanja i internacionalizacije, a najavljeno je i pokretanje studija na engleskom jeziku. Autorica: Tanja Rudež Članak možete preuzeti ovdje .

Članovi LABUST-a sudjelovali u...

Članovi LABUST-a sudjelovali u HRT-ovoj emisiji "Cronovatori"

Ana Fadljević

Članovi LABUST-a  sudjelovali su 3. travnja 2019. godine u HRT-ovoj emisiji "Cronovatori". U emisiji se govorilo o projektima subCULTron i aPad i njihovim konkretnim rezultatima -aPad i a Mussel robotima, kao i o projektu CADDY - Cognitive Autonomous Diving Buddy. Ova zanimljiva epizoda dostupna je ovdje putem HRTi usluge za registrirane korisnike.

ICENT -  Studentske inovacije za...

ICENT - Studentske inovacije za pametne gradove

webmaster

U ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji, u prilogu Universitas objavljen je članak pod naslovom "Studentske inovacije za pametne gradove". Autor teksta: Ivan Perkov Članak možete preuzeti ovdje .

Doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao u...

Doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao u emisiji ZOOM Zagreb

webmaster

U petak, 5. travnja 2019. doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao je u emisiji ZOOM Zagreb (Z1 TV) na temu: prošlost, sadašnjost i budućnost društva s Internetom, ovisnosti o Internetu i sigurnosti u Internetu. Voditeljica: Jelena Bokun Videosadržaj možete pogledati ovdje .

ICENT u emisiju Prometej

ICENT u emisiju Prometej

webmaster

U emisiji "Prometej" od 11. travnja 2019. Prvog programa HRT-a objavljen je prilog o Inteligentnim gradovima u kojem je između ostalih govorio prof. dr. sc. Nedjeljko Perić . Urednica: dr. sc. Jasna Burić Prilog pripremila: Nikolina Dragošević Videosadržaj možete pregledati ovdje .

Naši znanstvenici o umjetnoj...

Naši znanstvenici o umjetnoj inteligenciji u emisiji "Dobar dan Hrvatska" na programu HTV1

webmaster

U ponedjeljak, 8. 4. 2019. godine, u emisiji "Dobar dan Hrvatska" na programu HTV1 gostovali: akademik Ignac Lovrek , prof. dr. sc. Sven Lončarić i prof. dr. sc. Ivan Petrović . Tema emisije bila je umjetna inteligencija, a gostovanje je bilo povodom Okruglog stola "Europska Izjava o suradnji u području umjetne inteligencije – kako usklađeno djelovati u Hrvatskoj?", koji je održan 9. 4. 2019. u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i napredne kooperativne sustave. Snimka emisije dostupna je putem HRTi usluge ovdje .

IoTLab@FER predstavio projekt...

IoTLab@FER predstavio projekt symbIoTe u HRT-ovoj emisiji "U svijetu EU fondova"

webmaster

U HRT-ovoj emisiji "U svijetu EU fondova" objavljen je prilog o projektu H2020 symbIoTe u kome su sudjelovali istraživači FER-ovog Laboratorija za Internet stvari . Prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko i prof. dr. sc. Mario Kušek sa Zavoda za telekomunikacije su približili gledateljima pojam interoperabilnosti u svijetu Interneta stvari te su predstavili aplikacije za grad Zagreb razvijene u okviru projekta. Prilog je dostupan ovdje .

Objavljen članak u Jutarnjem listu:...

Objavljen članak u Jutarnjem listu: Inovacijski centar Nikola Tesla bit će okosnica gospodarstva

webmaster

U Jutarnjem listu, u prilogu Universitas od 25. ožujka 2019. objavljen je članak o važnosti ICENT-a u kontekstu budućeg tehnološkog razvoja Republike Hrvatske. Autor: Ivan Perkov Članak možete pročitati ovdje .

Najuspješniji inovatori ICENT-ovog...

Najuspješniji inovatori ICENT-ovog studentskog programa u Lideru

webmaster

U časopisu Lider od 1. ožujka 2019. pročitajte izjave najuspješnijih inovatora ICENT-ovog studentskog programa "Imagine, Create, Innovate: Smart City" Marka Ratkovića, Matka Zurka i Antona Kontića. Autor članka: Jozo Knez Članak možete pogledati ovdje .  

Radijska emisija "Oko...

Radijska emisija "Oko znanosti" povodom Tjedna mozga

Ana Fadljević

Na Prvom programu Hrvatskog radija u petak, 15. ožujka 2019. godine povodom Tjedna mozga emitirana je emisija "Oko znanosti" na kojoj su gostovali dr. sc. Mirta Zelenika Zeba, mag. psych. , Krešimir Friganović, mag. ing. i prof. dr. sc. Mario Cifrek s FER-a te dr. sc. Domagoj Džaja, dr. med. s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga. Urednica: Sandra Maričić. Emisiju možete preslušati ovdje .  

Izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić u...

Izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić u emisijama "Eppur si muove" i "Prozor u digitalno"

Ana Fadljević

Na Hrvatskom radiju u emisiji "Eppur si muove - znanstveni razgovori" te u emisiji "Prozor u digitalno", gostovao je  izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić koji je govorio o kvantnim računalima. Emisiju "Eppur si muove - znanstveni razgovori" možete poslušati ovdje . Emisiju "Prozor u digitalno" možete poslušati ovdje .  

Izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder u...

Izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder u HRT-ovoj informativnoj emisiji Studio 4

webmaster

U informativnoj emisiji Studio 4 Četvrtog programa HTV-a prikazanoj u ponedjeljak, 7. siječnja 2018. godine gostovao je izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder koji je govorio o naprednoj robotici i umjetnoj inteligenciji. Cijelu emisiju možete pogledati ovdje . Voditelj emisije: Petar Vlahov

Kineska državna novinska agencija...

Kineska državna novinska agencija objavila reportažu o humanitarnoj akciji na FER-u

webmaster

U nedjelju, 23. prosinca 2018. godine Kineska državna novinska agencija Xinhua objavila je na svojoj Facebook stranici videoreportažu o humanitarnoj akciji na FER-u. Videosadržaj možete pogledati ovdje .

Dan FER-a 2018. u emisiji Sveučilišni...

Dan FER-a 2018. u emisiji Sveučilišni Zagreb

webmaster

U emisiji "Sveučilišni Zagreb" od subote, 8. prosinca 2018. godine koja se premijerno prikazuje na Z1 televiziji prikazan je razgovor s dekanom FER-a, izv. prof. dr. sc. Gordanom Gledecom . Emisiju možete pogledati ovdje .

FER u emisiji "Dobro jutro,...

FER u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

webmaster

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Prvog programa HTV-a u četvrtak, 22. studenoga 2018. godine gostovali su: prodekanica za nastavu Mihaela Vranić i prodekan za znanost Nikola Mišković , koji su najavili Otvoreni dan FER-a te govorili o nastavnim i istraživačkim aktivnostima na FER-u. Voditelji emisije: Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor

Večernji list objavio esej izv. prof....

Večernji list objavio esej izv. prof. dr. sc. Jana Šnajdera o umjetnoj inteligenciji

webmaster

U "Večernjem listu" od 21. studenoga 2018. godine objavljen je esej izv. prof. dr. sc. Jana Šnajdera o umjetnoj inteligenciji pod nazivom "Pomagat će nam specijalizirani virtualni agenti". Glavna tema je društvo u suživotu s umjetnom inteligencijom 2068. godine. Tekst eseja možete pročitati ovdje .

Repozitorij