Mediji o FER-u

Doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao u...

Doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao u emisiji ZOOM Zagreb

webmaster

U petak, 5. travnja 2019. doc. dr. sc. Predrag Pale gostovao je u emisiji ZOOM Zagreb (Z1 TV) na temu: prošlost, sadašnjost i budućnost društva s Internetom, ovisnosti o Internetu i sigurnosti u Internetu. Voditeljica: Jelena Bokun Videosadržaj možete pogledati ovdje .

ICENT u emisiju Prometej

ICENT u emisiju Prometej

webmaster

U emisiji "Prometej" od 11. travnja 2019. Prvog programa HRT-a objavljen je prilog o Inteligentnim gradovima u kojem je između ostalih govorio prof. dr. sc. Nedjeljko Perić . Urednica: dr. sc. Jasna Burić Prilog pripremila: Nikolina Dragošević Videosadržaj možete pregledati ovdje .

Naši znanstvenici o umjetnoj...

Naši znanstvenici o umjetnoj inteligenciji u emisiji "Dobar dan Hrvatska" na programu HTV1

webmaster

U ponedjeljak, 8. 4. 2019. godine, u emisiji "Dobar dan Hrvatska" na programu HTV1 gostovali: akademik Ignac Lovrek , prof. dr. sc. Sven Lončarić i prof. dr. sc. Ivan Petrović . Tema emisije bila je umjetna inteligencija, a gostovanje je bilo povodom Okruglog stola "Europska Izjava o suradnji u području umjetne inteligencije – kako usklađeno djelovati u Hrvatskoj?", koji je održan 9. 4. 2019. u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i napredne kooperativne sustave. Snimka emisije dostupna je putem HRTi usluge ovdje .

IoTLab@FER predstavio projekt...

IoTLab@FER predstavio projekt symbIoTe u HRT-ovoj emisiji "U svijetu EU fondova"

webmaster

U HRT-ovoj emisiji "U svijetu EU fondova" objavljen je prilog o projektu H2020 symbIoTe u kome su sudjelovali istraživači FER-ovog Laboratorija za Internet stvari . Prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko i prof. dr. sc. Mario Kušek sa Zavoda za telekomunikacije su približili gledateljima pojam interoperabilnosti u svijetu Interneta stvari te su predstavili aplikacije za grad Zagreb razvijene u okviru projekta. Prilog je dostupan ovdje .

Objavljen članak u Jutarnjem listu:...

Objavljen članak u Jutarnjem listu: Inovacijski centar Nikola Tesla bit će okosnica gospodarstva

webmaster

U Jutarnjem listu, u prilogu Universitas od 25. ožujka 2019. objavljen je članak o važnosti ICENT-a u kontekstu budućeg tehnološkog razvoja Republike Hrvatske. Autor: Ivan Perkov Članak možete pročitati ovdje .

Najuspješniji inovatori ICENT-ovog...

Najuspješniji inovatori ICENT-ovog studentskog programa u Lideru

webmaster

U časopisu Lider od 1. ožujka 2019. pročitajte izjave najuspješnijih inovatora ICENT-ovog studentskog programa "Imagine, Create, Innovate: Smart City" Marka Ratkovića, Matka Zurka i Antona Kontića. Autor članka: Jozo Knez Članak možete pogledati ovdje .  

Radijska emisija "Oko...

Radijska emisija "Oko znanosti" povodom Tjedna mozga

Ana Fadljević

Na Prvom programu Hrvatskog radija u petak, 15. ožujka 2019. godine povodom Tjedna mozga emitirana je emisija "Oko znanosti" na kojoj su gostovali dr. sc. Mirta Zelenika Zeba, mag. psych. , Krešimir Friganović, mag. ing. i prof. dr. sc. Mario Cifrek s FER-a te dr. sc. Domagoj Džaja, dr. med. s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga. Urednica: Sandra Maričić. Emisiju možete preslušati ovdje .  

Izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić u...

Izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić u emisijama "Eppur si muove" i "Prozor u digitalno"

Ana Fadljević

Na Hrvatskom radiju u emisiji "Eppur si muove - znanstveni razgovori" te u emisiji "Prozor u digitalno", gostovao je  izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić koji je govorio o kvantnim računalima. Emisiju "Eppur si muove - znanstveni razgovori" možete poslušati ovdje . Emisiju "Prozor u digitalno" možete poslušati ovdje .  

Izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder u...

Izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder u HRT-ovoj informativnoj emisiji Studio 4

webmaster

U informativnoj emisiji Studio 4 Četvrtog programa HTV-a prikazanoj u ponedjeljak, 7. siječnja 2018. godine gostovao je izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder koji je govorio o naprednoj robotici i umjetnoj inteligenciji. Cijelu emisiju možete pogledati ovdje . Voditelj emisije: Petar Vlahov

Kineska državna novinska agencija...

Kineska državna novinska agencija objavila reportažu o humanitarnoj akciji na FER-u

webmaster

U nedjelju, 23. prosinca 2018. godine Kineska državna novinska agencija Xinhua objavila je na svojoj Facebook stranici videoreportažu o humanitarnoj akciji na FER-u. Videosadržaj možete pogledati ovdje .

Dan FER-a 2018. u emisiji Sveučilišni...

Dan FER-a 2018. u emisiji Sveučilišni Zagreb

webmaster

U emisiji "Sveučilišni Zagreb" od subote, 8. prosinca 2018. godine koja se premijerno prikazuje na Z1 televiziji prikazan je razgovor s dekanom FER-a, izv. prof. dr. sc. Gordanom Gledecom . Emisiju možete pogledati ovdje .

FER u emisiji "Dobro jutro,...

FER u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

webmaster

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Prvog programa HTV-a u četvrtak, 22. studenoga 2018. godine gostovali su: prodekanica za nastavu Mihaela Vranić i prodekan za znanost Nikola Mišković , koji su najavili Otvoreni dan FER-a te govorili o nastavnim i istraživačkim aktivnostima na FER-u. Voditelji emisije: Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor

Večernji list objavio esej izv. prof....

Večernji list objavio esej izv. prof. dr. sc. Jana Šnajdera o umjetnoj inteligenciji

webmaster

U "Večernjem listu" od 21. studenoga 2018. godine objavljen je esej izv. prof. dr. sc. Jana Šnajdera o umjetnoj inteligenciji pod nazivom "Pomagat će nam specijalizirani virtualni agenti". Glavna tema je društvo u suživotu s umjetnom inteligencijom 2068. godine. Tekst eseja možete pročitati ovdje .

FER-ovci predstavili Europski tjedan...

FER-ovci predstavili Europski tjedan robotike u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

webmaster

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Prvog programa HTV-a u četvrtak, 15. studenoga 2018. godine gostovali su doc. dr. sc. Matko Orsag i Ivana Mikolić , mag. ing. koji su predstavili aktivnosti hrvatskih robotičara na Europskom tjednu robotike. Voditelji: Ivana Vilović i Davor Meštrović

FER - Sigurna ulaznica za vrhunsku...

FER - Sigurna ulaznica za vrhunsku karijeru

webmaster

U časopisu VIDI iz listopada 2018. br. 271. objavljen je intervju s prodekanicom FER-a, doc. dr. sc. Mihaelom Vranić pod naslovom "Sigurna ulaznica za vrhunsku karijeru". Članak možete pročitati ovdje .

Poslovni dnevnik objavio članak o...

Poslovni dnevnik objavio članak o rezultatima H2020-projekta aPad

Alan Vukić

U nedjelju, 11. studenoga 2018. godine, na internetskim stranicama  Poslovnog dnevnika  objavljen je članak pod naslovom:  "FER-ov robot aPad šarmirao Bruxelles"  u kojem se opisuje uspjeh H2020 projekta aPad pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Nikole Miškovića te ulazak na završnicu natjecanja Innovation Radar Prize 2018. Članak možete pročitati ovdje . Tekst: Lucija Špiljak

O uspjehu FER-ovih istraživača...

O uspjehu FER-ovih istraživača objavljen je članak u Poslovnom dnevniku

webmaster

U petak, 12. 10. 2018. godine, na internetskim stranicama Poslovnog dnevnika objavljen je članak pod naslovom: "Dagnja" i "Lopoč" nadziru hrvatsko podmorje u kojem se opisuje uspjeh tima pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Nikole Miškovića, prof. dr. Stjepana Bogdana, prof. dr. Zorana Vukića i dr. Antonija Vasilijevića. Članak možete pročitati ovdje . Tekst: Sergej Novosel Vučković

Izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić u...

Izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić u HRT-ovoj emisiji Treći element

webmaster

U popularno znanstvenoj emisiji Treći element Trećeg programa HTV-a prikazanoj u srijedu, 19. rujna 2018. godine gostovao je izv. prof. dr. sc. Saša Ilijić koji je govorio o kvantnim računalima. Cijelu emisiju možete pogledati ovdje . Voditelji: Jelena Šuran i Saša Ceci

Doc. dr. sc. Vinko Lešić dobitnik je...

Doc. dr. sc. Vinko Lešić dobitnik je Zahvalnice Grada Županje

Alan Vukić

Na internetskoj stranici Glasa Slavonije, 6. kolovoza 2018. godine objavljen je tekst o doc. dr. sc. Vinku Lešiću , dobitniku Zahvalnice Grada Županje. Zahvalnicu je dobio zbog postignutih rezultata u akademskoj zajednici te razvoju inovacija u području vjetroagregata i avioindustrije. Tekst možete pročitati ovdje .

Prof. dr. sc. Mario Kušek u HRT-ovoj...

Prof. dr. sc. Mario Kušek u HRT-ovoj emisiji "Treći element"

Alan Vukić

U popularno znanstvenoj emisiji "Treći element" Trećeg programa HTV-a 17. svibnja 2018. godine emitiran je prilog u kojem je prof. dr. sc. Mario Kušek govorio o problemima i zanimljivim rješenjima koja se razvijaju na Fakultetu kako bi se što lakše povezalo kućanske uređaje u Internet stvari (IoT). Prilog traje od 24:30 do 30:00, a emisiju možete pogledati ovdje . Voditelji: Jelena Šuran i Saša Ceci

Repozitorij