Obavijesti

Predstavljamo prvi fakultetski...

Filip Turčinović, mag. ing. i doc. dr. sc. Dario Bojanjac sa Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST), pokrenuli su prvi fakultetski podcast pod nazivom „podkist.

Jednom mjesečno u podkistu će, kroz neformalan razgovor, biti predstavljeni zanimljivi gosti koji su na neki način povezani s našim Fakultetom, a podkist #1 možete pogledati na YouTube kanalu ZKIST-a.

U prvom je podkistu docent Bojanjac ugostio izv. prof. dr. sc. Dubravka Babića, inače voditelja projekta FERSAT u sklopu kojeg se planira izraditi i lansirati studentski satelit. Profesor Babić, nakon što je magistrirao i doktorirao u Santa Barbari na Sveučilištu Kalifornija, stekao je značajno iskustvo u privatnom sektoru, da bi se 2012. godine vratio na FER, zaposlio na današnjem ZKIST-u i započeo svoj angažman na FERSAT-u.

Tijekom razgovora, profesor Babić se osvrnuo na važnost stjecanja fundamentalnih znanja iz matematike i fizike, radi čega se dobri inženjeri mogu prilagoditi novim idejama, novim standardima i novim problemima te na koncu razviti nove tehnologije. Na Fakultetu učimo studente da budu pouzdani, kako bi kasnije mogli preuzeti odgovornost za rješenja koja nude u svojem poslovnom okruženju, pojašnjava profesor Babić.

Pri kraju gostovanja, profesor Babić je pozvao sve studente i studentice da se uključe u projekt FERSAT jer, kako kaže, tamo će steći vrijedno iskustvo, znanje i tehnike koje će moći i kasnije primijeniti. Pritom napominje da koraci koji vode do rješenja nekog problema studentima nerijetko predstavljaju izazov, jer oni ponekad i nisu najzanimljiviji, ali im zato pružaju iskustvo koje je ključno za njihov budući rad i razvoj.

Stoga je zaključak prvog podkista, ali i glavna poruka svim budućim inženjerima: dođite na 12. kat, s čokoladicom u ruci, i recite „Dobar dan, želim raditi na satelitu!“.

 

Autor: Petra Škaberna
Začini svoj petak specijalitetom Job...

Što je hot talk? Tko na njemu sudjeluje? Što sudionike hot talka očekuje? Na sva ova važna pitanja sada nudimo i odgovore!

Što je hot talk?

Peti dan Job Fair Meetupa u KSET-u započinjemo u 13 sati s posebnim sadržajem! Hot talk je neformalni oblik intervjua u kojem se uz postavljanje pitanja iz formalne i neformalne sfere života sudionika konzumiraju ljuti umaci koje nam omogućio prijatelj projekta, Volim ljuto. Prije nego sudionik hot talka odgovori na pitanje, on konzumira jedan ljuti umak koji predstavlja razinu zanimljivosti tog pitanja. U isto vrijeme umak konzumira i voditelj intervjua, tako da se oboje nalaze u jednako ljutoj situaciji. Kako svako sljedeće pitanje raste po svojoj zanimljivosti tako raste i ljutina dobivenog umaka. Pitanja će biti onoliko koliko i različitih ljutih umaka. Iako će sudioniku biti na raspolaganju čaša mlijeka i vode, kao i mogućnost odustajanja, cilj je izdržati intervju do kraja i tako postati prvakom ljutog razgovora.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Prof. dr. sc. Vedran Mornar dobitnik...

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj u utorak, 13. listopada 2020. godine, prof. dr. sc. Vedranu Mornaru dodijeljena je nagrada "Fran Bošnjaković" za zapažene rezultate u znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te promicanju znanstvene discipline i struke.

Vedran Mornar redoviti je profesor u trajnom zvanju od 2008. godine, a u svojoj je impresivnoj akademskoj karijeri bio dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva u dva mandata (ak. god. 2006./2007. – 2009./2010.), prodekan za nastavu (ak. god. 2002./2003. – 2005./2006.) te predstojnik Zavoda za primijenjeno računarstvo (ak. god. 2018./2019. – 2021./2022.).

Profesor Mornar je osmislio, projektirao i vodio niz značajnih nacionalnih informatičkih projekata koji su i danas u funkciji - poput Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učilišta te prijava i upisa u srednje škole, a dao je i značajan doprinos uvođenju i provođenju državne mature. Pored toga, ove je godine razvio sustav za online upis studenata na preddiplomski studij FER-a.

Od 2014. do 2016. godine obnašao je dužnost ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. U vrijeme mandata pokrenuo je cjelovitu kurikularnu reformu koja je odredila glavni smjer kurikularnih promjena te je značajno doprinio provođenju najvećeg projekta informatizacije i digitalizacije obrazovanja u RH pod nazivom "e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće".

Trenutačno radi na projektu "Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove" koji se sufinancira iz fondova Europske unije, na kojem vodi izradu nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u učeničke domove i srednje škole.

Uz nastavnu, znanstvenu i stručnu aktivnost na FER-u, profesor Mornar je bio član Vijeća tehničkog područja, Senata Sveučilišta u Zagrebu i Rektorskoga kolegija u širem sastavu te član Povjerenstva za informatizaciju Sveučilišta u Zagrebu. Od 2007. godine je član Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje u kojem je obnašao dužnost predsjednika od 2009. do 2013. godine te je redoviti član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Dobitnik je Zlatne plakete "Josip Lončar", najviše nagrade FER-a, za značajno unapređenje nastave i za znanstvenoistraživački rad u području računarstva te za posebno uspješno upravljanje Fakultetom u vrijeme svog dekanskog mandata kada je FER bio jedan od prvih fakulteta u Hrvatskoj koji je uveo Bolonjski proces.

Autor: Petra Škaberna
Otvorene su prijave za petu...

Krenule su prijave za novu, petu po redu, generaciju FER-ovog startup inkubatora SPOCK. Program je namijenjen studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija svih fakulteta i onima koji su završili studij unazad dvije godine, a i ove godine se prijaviti mogu timovi s već osmišljenim projektima i pojedinci s idejama koji će dobiti pomoć u formiranju tima. Uz sve pogodnosti iz prošlogodišnjeg programa, sudionike ove godine očekuje još veći broj radionica i mentora te još kvalitetniji program startup edukacije.

Predstavljanje programa na kojem će se objasniti proces prijave za pojedince i za timove, aktivnosti vezane za formiranje timova, struktura i tijek samog programa te odgovarati na sva pitanja održat će se online 22. listopada u 16:00 sati, a za praćenje predstavljanja potrebno je prijaviti se putem poveznice.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Matija Srbić
TESLA (T) mjerna jedinica za...

Mjerna jedinica T (tesla), nazvana po velikom hrvatskom znanstveniku i izumitelju Nikoli Tesli, uvedena je 18. listopada 1960. godine u Parizu u Međunarodnom uredu za utege i mjere. Tu je mjernu jedinicu predložio slovenski inženjer i izumitelj France Avčin.

Tesla (T) je mjerna jedinica za magnetsku indukciju ili gustoću magnetskog toka, a predstavlja vrijednost ukupnoga magnetskoga toka podijeljenu s površinom kroz koju magnetski tok prolazi. Magnetsko polje indukcije iznosa više od 1 T je vrlo jako i može se ostvariti unutar električnih strojeva. Magnetska indukcija u prirodi uvjetovana Zemljinim magnetskim poljem ima na površini planeta iznos između 25 i 65 µT.

Nikola Tesla (1856. - 1943.) rođen je u Hrvatskoj, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a školovanje nastavlja na sveučilištima u Grazu i Pragu. Iz brojnih otkrića Nikole Tesle posebno se izdvajaju okretno magnetsko polje i višefazni sustav izmjeničnih struja, na čemu se temelji današnji sustav prijenosa i distribucije električne energije, kao i bežični prijenos signala i energije. 

Autor: Petra Škaberna
SPOCK-ov startup Crop Shepherd niže...

Nakon što su još za vrijeme SPOCK-ovog programa odabrani za ulazak u EIT Digital Venture Program i time osvojili 5000 eura za razvoj minimalno održivog proizvoda (eng. Minimum Viable Product, MVP), alumni četvrte generacije SPOCK-a, Crop Shepherd nastavlja s uspjesima. Na završnom danu programa EIT Digital Venture Program održane su prezentacije pred investitorima, potencijalnim klijentima i različitim stručnjacima iz startup ekosustava s ciljem predstavljanja razvijenih rješenja, a Crop Shepherd se može pohvaliti da je odabran u posebno društvo od 28 timova na razini cijele Europe koji su osvojili dodatnu nagradu u iznosu od 10 000 eura.

Ovo je još jedan u nizu uspjeha SPOCK-ovog startupa nakon što je nedavno pobijedio i na Open Data Hackathonu u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), a vrlo brzo ga očekuju i novi izazovi. Već ovaj tjedan Crop Shepherd će se natjecati na CroAI startup pitchu gdje je odabran među 10 startupa koji će prezentirati uživo u sklopu konferencije AI2FUTURE2020, a u prosincu ćemo ih pratiti na Zagreb Connectu jer su odabrani i za petu generaciju ZICER-ovog Startup Factoryja.

Podsjećamo da su upravo u tijeku prijave za novu, petu po redu, generaciju FER-ovog startup inkubatora SPOCK, a predstavljanje programa održat će se online 22. listopada u 16:00 sati. Za praćenje predstavljanja potrebno je prijaviti se putem poveznice.

Autor: Petra Škaberna
Dan peti: web ili mobitel? Na petom...

Peti dan Job Fair Meetupa obilježit će područje tehnologija za razvoj web i mobilnih aplikacija.

Zadnji dan Job Fair Meetupa idealan je za sve lovce na karijere koji se žele zaposliti kao software developeri. U petak, 23. listopada 2020. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva će u 11 sati započeti radionica Comsysto Replya pod nazivom Izradi svoju prvu modernu web aplikaciju u 90 min koristeći React gdje ćeš koristeći popularnu tehnologiju silicijske doline naučiti kako na deklarativan način složiti korisničko sučelje pomoću gotovih komponenti.

Nakon toga će ti ekipa iz Ars Future pokazati osnovne koncepte React Native jezika u zaokruženoj radionici imena React Native app — from scratch to release gdje ćeš osim detaljnih koraka kako izraditi svoju prvu aplikaciju u Reach Native jeziku saznati i kako ju lansirati na App Store!

Navedene radionice održat će se u Bijeloj vijećnici na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš u opuštenoj atmosferi uz pizzu saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Peti dan Job Fair Meetupa u KSET-u započinjemo u 13 sati s potpuno novim i dosad neobjavljivanim formatom, hot talkom! Više o ovoj jedinstvenoj prilici te njezinim sudionicima, kao i samom obliku događaja moći ćeš saznati uskoro, zato budno prati našu Internetsku stranicu i društvene mreže navedene u dnu ovog bloga!

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Dan četvrti: Digitalna borba s...

Četvrti dan Job Fair Meetupa obilježit će područje informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Sigurno se pitaš selimo li se za četvrti dan Job Fair Meetupa u virtualni svijet? Odgovor je jednostavan, svaki dan Job Fair Meetupa možeš pratiti uživo na FER-u i u KSET-u te putem video prijenosa na našem YouTube kanalu! Za one koji dolaze uživo, lov na karijere će i četvrti dan, 22. listopada 2020. godine biti moguć na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje će u 11 sati započeti radionica Croatia osiguranja pod nazivom ...and all that agile na kojoj je cilj naučiti što su to Scrum i Agile tehnike te kako ih možeš primijeniti na svoje projekte.

Nakon toga će ti ekipa iz Axilisa pokazati kako izraditi aplikaciju u VueJSu na svojoj radionici koja slijedi u 14 sati. Ova radionica je odlična prilika da doznaš kako korištenjem JavaScripta možeš izraditi mock poslužitelj, web aplikaciju sa svojim sučeljem te ju povezati s poslužiteljem na koji ćeš ju kasnije i postaviti.

Navedene radionice održat će se u Bijeloj vijećnici na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš u opuštenoj atmosferi uz pizzu saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Dan treći: automatiziraj pa ugradi!...

Treći dan Job Fair Meetupa obilježit će područja elektronike i ugradbenih programa.

Vrhunac lova na karijere zasigurno je u srijedu, 21. listopada 2020. godine. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva se od 11 sati održava radionica Netgena pod nazivom Kako doprinos Open Sourceu pomaže razboju developera kojoj ćeš doznati kako ti rad na otvorenom kodu OS-a može pomoći u osobnom, ali i profesionalnom razvoju.

Želite bolji programski jezik? Napišite svoj! direktan je odgovor koji pruža radionica koja slijedi u 14 sati, a izvodi ju Omega software. Ova radionica je odlična prilika da se upoznaš s principima Domain specific jezika i njegovim konceptima putem praktičnog primjera jednog algoritma.

Obje navedene radionice održat će se u prostoru Bijele vijećnice na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš u opuštenoj atmosferi uz pizzu saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Dan drugi: veliki trendovi, sigurne...

Drugi dan Job Fair Meetupa obilježit će područja podatkovne znanosti, računalnog vida, mreža i njihovih sigurnosti.

Lov na karijere nastavlja se u utorak, 20. listopada 2020. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje će u 11 sati započeti radionica Memgrapha pod nazivom Grafom do rješenja uz Memgraph na kojoj je cilj prikazati kako koristiti Memgraph program za izvršavanje upita nad graf bazom podataka.

Dođoh, vidjeh, deployah radionica je koja slijedi u 14 sati, a izvodi ju CROZ. Ova radionica je odlična prilika da se upoznaš kako putem procesa kontinuirane integracije olakšaš objavljivanje promjena aplikacije koju razvijaš. Radit će se u manjim timovima s mentorima tako da je kvalitetan prijenos znanja zagarantiran!

Vrhunac utorka je i treća radionica koju će održati Megatrend poslovna rješenja pod nazivom Data science, All-in-one koja će ti dati pregled najčešće korištenih tehnika u području podatkovne znanosti poput web scrappinga, feature engineeringa i slično.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Dan prvi: visokofrekventnim...

Prvi dan Job Fair Meetupa obilježit će područja automatike, radiokomunikacija, automobilske industrije i energetike.

Lov na karijere počinje u ponedjeljak, 19. listopada 2020. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje će u 11 sati započeti radionica Rimac Automobila pod nazivom Automotive Embedded Systems unutar koje će bivši studenti FER-a podijeliti svoje iskustvo o razvoju ugradbenih računalnih sustava u automobilskoj industriji.

Edukativnom ponedjeljku se pridružuje i KONČAR KET koji će studentima predočiti kako izgleda proces digitalizacije upravljanja i nadzora elektroenergetskih postrojenja unutar SCADA sustava putem istoimene radionice koja započinje u 14 sati.

Obje navedene radionice održat će se u prostoru Bijele vijećnice na FER-u, a nakon svake radionice, unutar iste prostorije moći ćeš ostati na bloku networkinga gdje ćeš saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na radionici.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Radionica Smart technologies for...

Istraživački projekt IoT-polje poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u radionici Smart technologies for sustainable agriculture organiziranoj u okviru znanstvenog skupa SST 2020, Osijek, koja će se održati u srijedu, 14. listopada 2020. godine, od 13:45 do 15:15 sati. Sudjelovanje na online događaju će biti omogućeno svim registriranim gostima, a rok za registraciju je utorak, 13. listopada 2020., do 14:00 sati. Radionica se održava na engleskom jeziku.

Registrirajte se!

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva poziva sve brucoše, studente i djelatnike FER-a te sve zainteresirane za muško zborsko pjevanje (nije uvjet da ste s FER-a), da se pridruže najvećem muškom zboru u Hrvatskoj!

Provjera vokalnih sposobnosti (raspon glasa na temelju odsviranih tonova) održat će se prije i nakon redovnih proba u dvorani B5 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u terminima 16:30 - 17:00 sati i 18:30 - 19:00 sati u:

 • petak, 9. listopada
 • utorak, 13. listopada
 • petak, 16. listopada
 • utorak, 20. listopada

Prije dolaska na audiciju, molimo Vas ispunite OBRAZAC ZA PRIJAVU.

Više informacija o Zboru možete pronaći na našoj internetskoj stranici: akmuz.fer.hr

Veselimo se Vašem dolasku!

Autor: Juraj Fulir
Objavljen Glasnik FER-a za rujan

Nova akademska godina tek što je započela, a naš jesenski Glasnik prepun je zanimljivih tema i najava. Promijenili smo ime jednom našem zavodu, trenutno provodimo čak 21 projekt financiran iz Obzor 2020 programa, bavimo se inovacijama u području energetike, podvodne robotike i vodnog ekosustava, popričali smo s našim izuzetnim studentima i istraživačkim timovima o njihovim postignućima, interesima i ciljevima - i sve to uklopili u rujansko izdanje Glasnika!

Na Glasnik FER-a se možete prijaviti ovdje ili ga možete preuzeti u formatu PDF ovdje.

Autor: Marko Tucaković
FER-ove ekipe osvojile tri zlatne...

U završnicama ekipnih sportova, koje su se održale protekloga vikenda u organizaciji UniSportZG-a, muške ekipe FER-a zabilježile su vrhunske rezultate osvojivši čak tri zlatne medalje, i to u košarci, rukometu i odbojci, dok je ženska ekipa osvojila sjajno 2. mjesto u odbojci.

U subotu, 26. rujna 2020. godine, igralo se UniSport ZG finale muške košarke u kojem su naši studenti postali prvaci i još jedanput potvrdili apsolutnu nadmoć u sveučilišnoj košarkaškoj ligi. U finalu ih je dočekao PMF, a utakmica je završila s rezultatom 66 : 72 za FER. MVP igračem utakmice proglašen je naš student Tin Bušić.

U subotu je FER također u polufinalnim utakmicama izborio finala u muškoj odbojci i rukometu te u ženskoj odbojci.

U nedjelju je prvo na red došlo finale muške odbojke, u kojem nas je dočekao KIF. U iscrpnoj utakmici od pet setova, rezultat je završio 2 : 3 za FER.

Ženska odbojkaška ekipa, nažalost nije bila u punom sastavu te su od Građevinskog fakulteta izgubile 2 : 0 u setovima te osvojile sjajno 2. mjesto. Djevojke su pokazale jaku volju, borbenost i kvalitetu, te smo sigurni u njihove odlične rezultate i u novoj sezoni.

Nakon odbojke koja se održavala na Kineziološkom fakultetu, natjecanje se preselilo u SD Martinovka gdje nas je čekalo rukometno finale s dosta jakom ekipom KIF-a. FER pobjeđuje s rezultatom 18 : 21. Najboljim golmanom proglašen je naš igrač Dominik Kniewald.

Nažalost, utakmice bile bez gledatelja u dvorani što je velika šteta jer su naši sjajni studenti i studentice pripremili pravi spektakl i odigrali utakmice na vrhunskom nivou.

Čestitke svim našim sportašima i sportašicama na ostvarenim rezultatima!! Bravo!

U nastavku obavijesti možete pogledati nekoliko fotografija s natjecanja.

Autor: Petra Škaberna
FER-IN Studijski programi za cijeli...

Razvojem tri nova međunarodna sveučilišna diplomska studijska programa iz elektrotehnike i računarstva FER se bez zadrške otvara cijelome svijetu i šalje jasnu poruku da je Hrvatska spremna stvoriti novu generaciju mladih intelektualaca, neovisno o tome iz kojeg kraja svijeta oni dolaze. FER im je spreman prenijeti svoja stručna znanja, ponuditi svoju snažnu i modernu infrastrukturu te ih pripremiti za vrhunska postignuća na globalnoj razini.

"Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu s ponosom nosi titulu institucije izvrsnosti – promičući izvrsnost u nastavi, izvrsnost u znanstveno-istraživačkom radu te izvrsnost u poticanju tehnološkog napretka. Svake godine FER upisuje 650 najboljih maturanata iz cijele Hrvatske i upravo nas oni motiviraju da budemo još bolji i učinkovitiji, koristeći mogućnosti koje nam pružaju nove tehnologije. Sretni smo što FER od iduće akademske godine može ponuditi tri nova, moderna i atraktivna studijska programa na engleskom jeziku, usklađena s najboljim svjetskim uzorima, ali i potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu", istaknuo je dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec.

S ciljem podizanja globalne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te sustavnog jačanja internacionalizacije (visokog) obrazovanja, naša je zadaća osigurati sinergiju svih obrazovnih institucija, kao i kreatora javnih politika i procedura te tako privući mlade talente iz cijelog svijeta

Voditelj projekta FER-IN, prof. dr. sc. Marko Delimar stoga naglašava: "Hrvatska je stabilna i sigurna, blage klime, čista i ugodna zemlja puna prirodnih ljepota. U Hrvatskoj već sada nedostaje ljudi za inovativna i dobro plaćena radna mjesta u STEM području, pogotovo u sektorima računarstva, elektrotehnike i IKT-a. Osim ponude kvalitetnih studijskih programa, akademska zajednica treba u partnerstvu s nadležnim ministarstvima osigurati mehanizme za učinkovito privlačenje vrhunskih stranih studenata. Moramo kvalitetno i jednostavno riješiti pitanja dolaska stranih studenata i njihovog studentskog života u Hrvatskoj. Ne smijemo propustiti priliku studentima iz cijelog svijeta postati tražena destinacija" te zaključuje: "Kada se odluče za studiranje u Hrvatskoj, dobrim studentima trebamo omogućiti da jednostavno mogu doći do svih potrebnih informacija. Pred ostaloga, ti studenti bi trebali moći zatražiti vize za studiranje u Hrvatskoj u svim konzularnim predstavništvima svih članica EU i partnerskih zemalja bilo gdje u svijetu."

Završna konferencija "FER-IN Studijski programi za cijeli svijet" održat će se 29. rujna 2020. godine, s početkom u 12.00 sati, a moguće joj je pristupiti putem MS Teams poveznice koja se nalazi OVDJE.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Rezultati UniSport ZG prvenstva u...

Prošlog vikenda, 19. i 20. rujna 2020. godine održalo se UniSport prvenstvo Zagreba u stolnom tenisu, košarci 3x3 i odbojci na pijesku.

Studenti Hrvoje Gazdek i Tin Perković osvojili su 3. mjesto ekipno u stolnom tenisu.

U odbojci na pijesku u muškoj konkurenciji imali smo dvije ekipe, FER1 (Luka Hrgović i Roman Kos) i FER2 (Šimun Smolčec i Andro Slavić). Međusobno su se našli u utakmici za 3. mjesto u kojoj je ekipa FER1 pobjedila.

U ženskoj konkurenciji u odbojci na pijesku, studentice Katarina Perić i Ana Šutalo su osvojile 2. mjesto nakon 4 odigrane utakmice.

Muška ekipa FER-a osvojila je prvenstvo u košarci 3x3. U ekipi su igrali studenti Andrej Ceraj, Ante Žužul, Darko Kopić i Tin Bušić. Andrej Ceraj je osvojio i MVP turnira i natjecanje u tricama.

Velike čestitke svima na postignutim rezultatima!

Ovog vikenda igraju se završnice ekipnih sportova. Košarkaši igraju u finalu, a u polufinalu su rukometaši, odbojkaši i odbojkašice. Prijenos završnica možete pratiti na UniSport ZG YouTube kanalu na https://www.youtube.com/channel/UChfWjm1qC4nRYG6D-8QBd-Q.

Autor: Nera Žigić
Novo ime: Zavod za komunikacijske i...

U rujnu 2020. godine Zavod za radiokomunikacije FER-a promijenio je ime u Zavod za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST). Novo ime u potpunosti obuhvaća smjerove znanstvenog, nastavnog i stručnog rada djelatnika Zavoda i usklađeno je s planovima i ciljevima budućeg razvoja komunikacijskih tehnologija u Hrvatskoj i svijetu.

Sljedeći veliki korak njihova je primjena u svemirskim tehnologijama koje izazovnim tehničko-tehnološkim zahtjevima u pogledu prijenosa informacije predstavljaju do sada najambiciozniju implementaciju komunikacijskih tehnologija te otvaraju prostor za tehnološki napredak koji je pred nama.

Vizija djelatnika Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije je ostvariti značajan doprinos napretku društva kroz inovativne inicijative, svjetski prepoznatljiva znanstvena istraživanja te visokokvalitetnu visokoškolsku edukaciju u području dizajniranja malih satelita, razvoja i implementacije senzorskih i IoT sustava, projektiranja optičkih komunikacijskih mreža, razvoja sustava za prijenos multimedijskog sadržaja, projektiranja elektroničkih sklopova za primjene u satelitskim komunikacijama, planiranja mreža za mobilne 5G sustave, izrade programske potpore za komunikacijske sustave, projektiranja antena za mobilne i autonomne platforme te primjene tehnika strojnog učenja i umjetne inteligencije u dizajnu komunikacijskih i satelitskih sustava.

Spajanjem komunikacijskih i svemirskih tehnologija idemo u korak sa suvremenim znanstvenim i tehnološkim trendovima, a sve u svrhu dovođenja najnovijih tehnologija u naše okruženje.

Autor: Petra Škaberna
CV u ruke i prijavi se na Job Fair...

Osiguraj svoj ulaz na Job Fair Meetup popunjavanjem baze životopisa i upoznavanjem 40 vrhunskih poduzeća putem zabavnih sadržaja!

Ovogodišnji epicentar lova na karijere održat će se na Job Fair Meetupu koji se organizira na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike od 19. do 23. listopada 2020. godine. Upravo zato je važno da rezerviraš svoje mjesto na FER-u ili u KSET-u koji će vrvjeti poslovnim prilikama pripremljenih od strane 40 vrhunskih poduzeća. Saznaj kako razviti karijeru u Hrvatskoj, umreži se s najuspješnijim poduzećima, razmjeni znanja i iskustava o aktualnim temama iz svijeta tehnologija te stekni nove vještine sudjelujući na talkovima, radionicama i panel raspravama.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Brucoš Martin Josip Kocijan osvojio...

Martin Josip Kocijan višestruko je nagrađivani brucoš FER-a i donedavni maturant Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca, koji već od osnovne škole bilježi vrhunske rezultate na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima iz informatike, što mu je ove godine omogućilo i izravan upis na FER.

Na upravo završenoj 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI), koja se ove godine održavala online, Martin Josip postigao je sjajne rezultate osvojivši brončanu medalju. Krajem kolovoza sudjelovao je i na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (CEOI) gdje je također osvojio broncu.

"Za CEOI i IOI se isplatilo dobro pripremiti, s obzirom da je reprezentacija bila proglašena tek 30. srpnja 2020. godine. Po mom je mišljenju IOI bio bolje organiziran od CEOI-a, imao je čak 64 puta veća memorijska ograničenja. Drago mi je da niti jedna olimpijada nije imala output-only zadatak jer su sve države imale različit hardver. Zadaci su bili kvalitetni, ali meni nisu bili lagani. Primjerice IOI zadatak "plants" je riješilo samo 9 od 347 natjecatelja, uključujući Patricka Pavića, koji je osvojio zlato", opisuje svoje dojmove s natjecanja Martin Josip.

Vjerujemo da je zanimljivo nabrojati sva natjecanja Martina Josipa jer se tek tada može zaokružiti priča oko našeg novog brucoša i dobiti pravi dojam kakvog natjecateljskog veterana je FER pridobio na ovogodišnjim upisima.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti gdje Martin Josip svojim riječima nabraja sva natjecanja i nagrade, a mi mu želimo sretan početak studiranja na FER-u!

Autor: Petra Škaberna
Inovativni projekti FER-a iz područja...

Projekt "Plava tehnologija - razvijanje inovativnih tehnologija za održivost Jadranskoga mora" (InnovaMare) razvit će i uspostaviti model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe kontrole i nadzora s misijom orijentiranom na održivost Jadranskog mora.

Glavna svrha projekta je podizanje prekogranične suradnje između znanosti i privatnog sektora na višu razinu i olakšavanje uključivanja MSP-a u međunarodne mreže za istraživanje kao način dodavanja vrijednosti MSP-u u području internacionalizacije i transfera tehnologije imajući u vidu doprinose svih dionika uključenih u projekt. Jedan od glavnih izazova projekta InnovaMare je povećanje učinkovitosti inovacijskih aktivnosti u relevantnim područjima plave ekonomije - povećanjem prijenosa znanja unutar područja suradnje između poduzeća, centara za istraživanje i razvoj, visokog obrazovanja i javnog sektora kroz edukacijske programe za izgradnju kapaciteta za različite dionike.

Glavni rezultat provedbe projekta bit će MAiROS - glavna platforma za razvoj rješenja za praćenje i predviđanje onečišćenja Jadranskog mora. MAiROS će se biti spreman povezati na paneuropsku mrežu digitalnih HUB-ova i na taj način omogućiti povezivanje svih dionika na europskoj razini.

Projekt InnovaMare provodi se u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska, a voditelj projekta na FER-u je prof. dr. sc. Nikola Mišković.

Cilj projekta "Inovativni model za potporu energetskoj sigurnosti i diversifikaciji u dunavskoj regiji kombiniranjem energije iz biomase s viškovima obnovljive energije" (DanuP-2-Gas) je poticanje transnacionalne suradnje i sinergije među ključnim akterima energetskog sektora, istraživanja, javne uprave i poduzeća kako bi se povećala raznolikost energetskih izvora, strategija skladištenja i distribucije za transnacionalne energetske mreže u Podunavlju. Ova poboljšana suradnja rezultirat će povećanom energetskom sigurnošću i učinkovitošću.

Dunavska regija ima veliki potencijal za održivu proizvodnju i pohranu obnovljive energije. Međutim, do danas ova je regija snažno ovisna o uvozu energije, dok su energetska učinkovitost, raznolikost i udio obnovljivih izvora niski. DanuP-2-Gas će, u skladu s klimatskim ciljevima EU za 2030. godinu i s ciljevima EUSDR PA2, unaprijediti transnacionalno energetsko planiranje promovirajući strategije proizvodnje i pohrane obnovljive energije u dunavskoj regiji povezivanjem elektroenergetskog i plinskog sektora te sektora vezanih uz biomasu.

Projekt DanuP-2-Gas provodi se u sklopu Interreg programa Dunav, a voditelj projekta na FER-u je prof. dr. sc. Mario Vašak.

Oba projekta financira Europski fond za regionalni razvoj.

Autor: Petra Škaberna
Suradnja FER-a i GlobalLogica na...

Na FER-u je u ljetnom semestru akademske godine 2019./2020. po prvi puta izveden kolegij na temu AUTOSAR-a (Automotive Open Systems Architecture) koji je pohađalo 20-tak studenata FER-a. Ovo je prvi kolegij o tom temeljnom automobilskom standardu održan na FER-u te je u potpunosti odrađen u suradnji s GlobalLogicom. Cilj kolegija bio je da studenti nauče temeljne vještine za rad sa specifičnim softverskim alatima za automobilsku industriju, s obzirom da se ta industrija ubrzano razvija i da se u Hrvatskoj otvara sve više poslovnih prilika za suradnju s mnogim svjetski poznatim brendovima.

Znanje stečeno na kolegiju trebalo bi omogućiti studentima da se zaposle u nekoj od softverskih kompanija kao i da budu upoznati kako izgleda sustav i osnove kako se služiti njime. Planirano je da se s izvođenjem kolegija nastavi i u sljedećem ljetnom semestru, a razmatraju se i moguće nadogradnje nastavnih materijala, poglavito u području praktičnih laboratorijskih vježbi u smislu njihovog proširenja i fokusa na praktična rješenja.

"Iznimno mi je drago da smo studentima FER-a po prvi puta, kroz sveučilišni kolegij, uspjeli na strukturiran i praktičan način približiti tematiku AUTOSAR‑a, važnog softverskog standarda za razvoj programske potpore u autoindustriji. S obzirom da se ova industrija brzo mijenja i napreduje, kod pripreme i organizacije ovakvih kolegija, praktično orijentiranih na specifične tehnologije, važna je suradnja između iskusnih stručnjaka iz gospodarstva i akademske zajednice. Zahvalio bih kolegama iz GlobaLogica na suradnji i pomoći u organizaciji kolegija, a posebno u pripremi materijala, pribavljanju softverskih alata i sudjelovanju u izvođenju različitih oblika nastave, što je omogućilo da zajedničkim snagama uspješno dovršimo provedbu prve iteracije ovog kolegija koja se odvijala u posebno izazovnim okolnostima", rekao je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Džapo.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Rezultati rujanskog upisnog roka za...

Za rujanski upisni rok za upis na diplomske studije FER-a u akademskoj godini 2020./2021. okončan je razredbeni postupak i formirana lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa.

Pravo upisa na rujanskom roku ostvarila su 273 pristupnika dok 55 kandidata, koji su predali prijave, nisu ostvarili pravo upisa. Ukupno na srpanjskom i rujanskom upisnom roku 559 pristupnika su ostvarila pravo upisa na diplomske studije FER-a.

Svi pristupnici koji su u rujanskom roku predali prijavu za upis na diplomski studij  mogu vidjeti rezultate na stranici: 

http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Kandidati koji su ostvarili pravo upisa upis trebaju potvrditi uplatom naknade za upisni paket za prvi upis u 1. godinu diplomskog studija u iznosu od 100,00 kuna i upisnine za upis u akademsku godinu u iznosu od 200,00 kuna. Račune za uplatu spomenutih naknada možete preuzeti ovdje. Uplatu je potrebno izvršiti odmah na temelju računa i poziva na broj navedenog na računu koji je jedinstven za svakog studenta, a najkasnije do 25. rujna 2020. godine. Potvrdu o uplati nije potrebno dostaviti. Nakon što uplata bude evidentirana u sustavu, Studentska služba će aktivirati studentska prava na diplomskom studiju.  

Autor: Petra Lukina
Matea Vasilj: FER nas uči kako...

Matea Vasilj studentica je 3. godine FER-a, a posljednjih godinu dana bila je na čelu Studentskog zbora FER-a (SZ FER). Pored tehničkog područja, Mateu zanima i konzalting pa koristi svaku priliku da stekne što više poslovnog iskustva kroz studentski posao. Pomalo neobično za jednu ferovku, no Matea točno zna što želi od svoje buduće karijere i odlučno ide prema zacrtanom cilju. U svoje slobodno vrijeme svira klavir, bavi se fotografijom i mnogim drugim stvarima, ali kako kaže, "poanta je da uz faks imam mnogo vremena i za svoje druge afinitete".

U intervjuu pročitajte kako je prebrodila prve dane na FER-u, što SZ FER može učiniti za studente te još mnoštvo korisnih savjeta koje Matea ima za svoje fakultetske kolege.

Autor: Petra Škaberna
Upoznaj se s 40 vrhunskih poduzeća na...

Istraži sve poslovne ponude i prilike koje su pripremila poduzeća koja sudjeluju na Job Fair Meetupu!

Vrijeme za lov na karijere sve je bliže jer Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike od 19. do 23. listopada 2020. godine otvaraju svoja vrata Job Fair Meetupu! Upravo zato će FER i KSET ponovno postati poznato žarište karijernih prilika. Upoznaj se s prilikama za razvoj karijere u Hrvatskoj, umreži se, razmjeni znanja i iskustva te stekni nove vještine sudjelujući na talkovima, radionicama i panel raspravama koje su ti pripremili sudionici Job Fair Meetupa!

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Održana 700. sjednica Fakultetskoga...

Jubilarna, 700. po redu sjednica Fakultetskoga vijeća FER-a održana je danas, 16. rujna 2020. godine i bit će zapamćena kao prva hibridna sjednica u kojoj je dio članova sjednici bio prisutan fizički, dok je veći dio sjednicu pratio online, sve u skladu s propisanim zdravstvenim okvirom.

Prva sjednica Vijeća Elektrotehničkog fakulteta održana je 14. lipnja 1956. godine. S obzirom na redovitost održavanja sjednica (10 redovitih sjednica godišnje), ovakve "okrugle" sjednice u novije se vrijeme događaju svakih 10 godina, a zadovoljstvo predsjedati takvom sjednicom imalo je svega nekoliko dekana:

 • 100. sjednica Vijeća nastavnika – 10. listopada 1964., dekan Radenko Wolf,
 • 200. sjednica Vijeća nastavnika – 10. studenoga 1973., dekan Zlatko Smrkić,
 • 300. sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća – 10. travnja 1982., dekan Berislav Jurković,
 • 400. sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća – 18. svibnja 1991., dekan Ivan Ilić,
 • 500. sjednica FV-a – 19. rujna 2000., dekan Slavko Krajcar,
 • 600. sjednica FV-a – 15. rujna 2010., dekan Vedran Mornar,
 • 700. sjednica FV-a – 16. rujna 2020., dekan Gordan Gledec.

Nažalost, zdravstveni okvir onemogućio je uobičajeno svečano obilježavanje okrugle sjednice pa je ono odgođeno za sigurnija vremena. Primjerice, prije 20 godina održana je 500. sjednica Fakultetskoga vijeća na kojoj su se okupili dotadašnji dekani Fakulteta, a domaćin im je bio dekan, prof. dr. sc. Slavko Krajcar.

Nekoliko arhivskih fotografija možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Uspješno sudjelovanje doktoranda...

Denis Salopek, doktorand na FER-u i asistent na Zavodu za telekomunikacije, sudjelovao je na upravo završenom Google Summer of Code ciklusu s projektom razvoja pogonskog programa (engl. device driver) u jezgri operacijskog sustava FreeBSD za razvojnu ploču NetFPGA SUME.

NetFPGA je projekt otvorenoga kôda pokrenut u suradnji sveučilišta Stanford i Cambridge s fokusom na omogućavanje razvoja mrežnog sklopovlja (npr. usmjernika, prospojnika, mrežnih kartica, te druge specijalizirane namjenske logike obrade paketa) korištenjem programirljivih logičkih polja (FPGA). Postojeće programsko sučelje, odnosno pogonski program putem kojeg takav uređaj komunicira s operacijskim sustavom, bio je dostupan samo za operacijski sustav Linux. Cilj Denisovog projekta bio je razviti odgovarajući pogonski program za operacijski sustav FreeBSD, što je uspješno i ostvario, pa će razvijeni driver biti uključen u nadolazeću verziju FreeBSD 12.2.

Google Summer of Code uključuje izradu projekata u kojima studenti dodiplomskih, diplomskih i doktorskih studija sudjeluju izradom ciljanih programskih rješenja otvorenog kôda. Rad na projektima provodi se tijekom ljeta uz mentorstvo etabliranih organizacija otvorenoga kôda te uz stipendije koje isplaćuje Google. Ove godine je od 8902 zaprimljenih projektnih prijedloga za provedbu, prihvaćeno njih 13 posto iz ukupno 66 zemalja, među kojima je bio i Denisov projekt.

U nastavku obavijesti Denis Salopek podijelio je svoje dojmove o sudjelovanju na Google Summer of Code, poručivši svim studentima FER-a, a posebno onima s vlastitom inicijativom u razvoju programskih rješenja otvorenoga kôda, da GSoC može biti izuzetno zanimljivo i korisno iskustvo!

Autor: Petra Škaberna
Job Fair Meetup: započnite karijeru...

Zapaprite svoj početak akademske godine i upoznajte se s poslovnim prilikama poduzeća koja su pripremila zanimljiv sadržaj za Job Fair Meetup!

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike od 19. do 23. listopada 2020. godine osim svojih, otvorit će vrata mnogim poslovnim prilikama svim posjetiteljima. Na Job Fair Meetupu, u opuštenoj atmosferi studenti će moći upoznati vrhunska poduzeća iz različitih tehničkih industrija u kojima bi se htjeli zaposliti ili odraditi praksu. Poduzeća će se, s druge strane, putem kreativnih sadržaja predstaviti studentima i pronaći buduće kolege. Umrežavanje, razmjena znanja i iskustava te stjecanja novih vještina bit će moguće uz mnoge formate koji će studentima omogućiti upoznavanje s aktualnim tehnološkim temama, problemima i rješenjima te mogućnostima zapošljavanja i razvojem karijere u Hrvatskoj.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
Počinju prijave poduzeća za Career...

Otvorene su prijave poduzeća za peti po redu Career Speed Dating, jedinstvenu kombinaciju speed datea i intervjua za posao. Career Speed Dating će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 8. do 10. prosinca 2020. godine. Prijave poduzeća počinju 7. rujna i traju sve do 25. rujna 2020. godine. Iza ovog projekta stoje Centar karijera FER-a te udruga eSTUDENT. Poduzeća se za sudjelovanje mogu prijaviti na internet stranici događaja.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Tea Jermaniš
FER od ak. god. 2021./2022. nudi tri...

Pored tradicionalno izuzetno velikog interesa naših maturanata za studijske programe Fakulteta elektrotehnike i računarstva (više od 1000 kandidata svake godine odabere FER kao prvi izbor), FER godišnje zabilježi i nemali broj upita stranih studenata koji bi željeli nastaviti svoje obrazovanje upravo na FER-u.

Kako bismo uspješno odgovorili na jasnu tržišnu potražnju, ali i pridonijeli poboljšanju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja u STEM području, u sklopu projekta Međunarodni sveučilišni diplomski studijski programi iz elektrotehnike i računarstva – FER-IN razvijena su tri nova diplomska studijska programa na engleskom jeziku, koji s upisom prve generacije studenata započinju već u akademskoj godini 2021./2022.!

Projekt FER-IN odgovorio je interesima šire međunarodne zajednice studenata preddiplomskih studija, koji svoj diplomski studij žele realizirati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te omogućio razvoj tri međunarodna sveučilišna diplomska studijska programa u području tehničkih znanosti pod nazivom: "Elektrotehnika i informacijska tehnologija", "Informacijska i komunikacijska tehnologija" i "Računarstvo". Elektrotehnika i računarstvo predstavljaju najpropulzivnije sektore u smislu ostvarenih prihoda i mogućnostima pri zapošljavanju, a prema relevantnim projekcijama potrebe za brojem zaposlenih u ovim sektorima rast će i nadalje u svim projekcijskim razdobljima. Novi, moderni i atraktivni studijski programi FER-a usklađeni su s najboljim svjetskim uzorima te odgovaraju potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Istraživači FER-a pobijedili na...

Grupa FER-ovih istraživača pod vodstvom prof. dr. sc. Siniše Šegvića sa Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave (ZEMRIS) osvojila je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju Robust Vision Challenge u disciplini semantičke segmentacije. Metoda s kojom se ZEMRIS-ov tim natjecao razvijena je u okviru doktorske disertacije zavodskog suradnika, Marina Oršića, a na pripremi podneska sudjelovali su još i asistentica Petra Bevandić, mlađi istraživač Ivan Grubišić i zavodski suradnik Josip Šarić.

Propozicije natjecanja zahtijevaju učenje jednog modela koji može provoditi predikcije na većem broju skupova podataka. Takvi modeli posebno su zanimljivi za industrijske primjene jer se najbolje ponašaju u prisutnosti neočekivanih scena. FER-ov model postigao je prvo mjesto u apsolutnoj konkurenciji na skupu WildDash 2. Radi se o najzahtjevnijem skupu za semantičku segmentaciju automobilskih scena jer sadrži slike koje su eksperti probrali tako da budu teške za strojno naučene modele.

Metoda našeg pobjedničkog tima, pod nazivom "Učinkovita semantička segmentacija piramidalnom fuzijom", objavljena je na prošlogodišnjoj konferenciji CVPR, koju Google Scholar navodi kao 5. najprestižniji znanstveni izvor prema metrici h5-index te u časopisu Pattern Recognition, koji je prema Scopusu 10. od 220 najprestižnijih izvora u području umjetne inteligencije.

"Tri su glavne motivacije za naše sudjelovanje u natjecanju. Prvo, ovakvi poduhvati nas tjeraju da izađemo iz zone komfora i "pokupimo" znanja do kojih bismo inače došli znatno sporije. Drugo, želimo povećati znanstveni odjek naših publikacija. Treće, ovim sudjelovanjem pokazujemo da je naša ekspertiza kompetitivna u svjetskim razmjerima te se na ovaj način nadamo doći do projekata kojima bismo nastavili financiranje našeg istraživanja. Zainteresirani smo za industrijske projekte prvenstveno zato što nas oni vrlo efikasno suočavaju sa stvarnim ograničenjima naše znanosti. Osim toga, industrijska istraživanja su važna i zato što su javni izvori financiranja u Hrvatskoj nedovoljni za provođenje istraživanja na svjetskoj razini", pojašnjava voditelj tima, profesor Šegvić.

NADOPUNA: Marin Oršić održao je u petak, 11. rujna 2020. godine, predavanje pod nazivom "Robusna semantička segmentacija: sudjelovanje na natjecanju RVC 2020" koje je moguće pogledati na YouTube kanalu FER-a.

Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Škaberna
Delegacija projekta "FER...

Povodom nedavno osvojene prve nagrade u sklopu EU Sustainable Energy Week u kategoriji "Mladi", delegaciju projekta "FER rješenja za bolju zajednicu" danas je primio Predsjednik RH, Zoran Milanović. Sastanku su prisustvovali izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić, predstavnik FER-a, prof.dr. sc. Marko Delimar, te studentice FER-a Marija Horvat, Maja Matešić i Dajana Šeketa.

Više pročitajte u članku Večernjeg lista, te u našoj prethodnoj obavijesti koja sadrži više informacija o samom natjecanju i nagradi.

Autor: Petra Škaberna