Nuqleus Demo Day: Razvoj hrvatskog...

Deep-tech startup inkubator Nuqleus, koji se provodi u sklopu Inovacijskog centra Nikola Tesla na FER-u, organizira konferenciju Nuqleus Demo Day koja će se održati u četvrtak, 4. srpnja 2024., s početkom u 14:00 sati, na lokaciji HUB385 (Petračićeva 6, Zagreb). Glavna tema ove poludnevne konferencije je razvoj hrvatskog deep-tech ekosustava, a predstavit će se 10 inovativnih rješenja koja razvijaju Nuqleusovi startup timovi u područjima naprednih materijala, umjetne inteligencije, biomedicine, rudarstva, robotike i drugih.

Konferencija će okupiti više od 150 predstavnika regionalnog startup ekosustava – znanstvenike i stručnjake s 15 hrvatskih znanstvenih institucija, predstavnike više od 10 investicijskih fondova, uspješne domaće poduzetnike, startupe i javna tijela.

U nastavku obavijesti nalazi se više informacija, a cjelokupni program konferencije dostupan je na poveznici ovdje.

Otvorenje konferencije započet će uvodnim obraćanjima prof. dr. sc. Vedrana Bilasa, dekana FER-a, nasl. prof. dr. sc. Darka Huljenića, ravnatelja Inovacijskog centra Nikola Tesla te Matije Srbića, koordinatora deep-tech startup inkubatora Nuqleus. Središnji dio konferencije bit će prezentacije startup timova koji su prošli dvije faze Nuqleusovog startup programa, a predstavit će 10 inovativna rješenja koja razvijaju u područjima naprednih materijala, umjetne inteligencije, biomedicine, rudarstva, robotike i drugih.

Ugostit ćemo renomirane deep-tech poduzetnike, Milu Šikića, partnera u investicijskom fondu Oraclum Capital, te Davora Runju, suosnivača tehnološke tvrtke airt. Sudionike događaja očekuju zanimljive panel rasprave s fokusom na financiranje deep-tech tvrtki i investicije, kao i iskustva startupa prethodnih generacija Nuqleusa i izazovi s kojima se susreću na svom poduzetničkom putu. O ovim pitanjima razmijenit će mišljenja i iskustva Tunya Irkad iz 500 Emerging Europe, Joško Bobanović iz Sofinnova Partners, Bence Banhalmi iz PortfoLion Capital Partners, Željka Idžan iz HBOR-a te predstavnici startupa KalphaTech, Emhance, Cyclops, NADES Design i Calirad.

Uz konferenciju, za sudionike je organiziran bogat networking program posebno osmišljen za dionike deep-tech startup ekosustava.

Autor: Petra Škaberna
Nuqleus Demo Day: Razvoj hrvatskog deep-tech ekosustava
4. srpnja 2024. 14:00  -  19:00
Popis obavijesti