FER i Ericsson Nikola Tesla otvorili...

Memorandum o razumijevanju o razvoju novih modela suradnje u nastavi i istraživanju u okviru programa "Inventorium" između FER-a i kompanije Ericsson Nikola Tesla potpisan je 6. lipnja 2024. godine, te je svečano otvoren zajednički znanstveno-istraživački laboratorij Inventorium, ključno mjesto za rad inovativnih stručnjaka na razvoju novih tehnologija.

Cilj suradnje je čvršće povezivanje znanosti i gospodarstva kao predispozicije lokalnog i nacionalnog ekonomskog razvoja te razvoj društva znanja kojem težimo.

"Hrvatska se može tehnološki razvijati samo ako postoji okruženje i interakcija poduzetnika, poduzeća i akademskih institucija s visokim ambicijama i izvrsnim rezultatima. Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu je prepoznat i po suradnji s gospodarstvom, a jačanje i širenje te suradnje jedan je od naših strateških ciljeva.
Višedesetljetno partnerstvo FER-a i Ericsson Nikole Tesle može poslužiti kao primjer dobre prakse jer uključuje brojne modele suradnje u istraživanjima, obrazovanju i inovacijama koja se kontinuirano nadopunjuje i razvija i koja značajno doprinosi stvaranju talenata i razvoju njihovih karijera. Posebice nas veseli da se novim laboratorijem otvaraju mogućnosti za multidisciplinarna istraživanja", istaknuo je dekan Bilas.

Autor: Ana Fadljević
Popis obavijesti