Knjiga "Instrumentation and Measurement in Electrical Engineering" autora prof. dr. sc. Romana Malarića, redovitog profesora Zavoda za osnove elektrotehnike i električka mjerenja, uvrštena je među 10 najboljih referentnih knjiga svih vremena iz područja elektroinženjerstva u svijetu, prema izboru Keysight Technologies

 

Knjige u ovom izboru birane su prema kriterijima važnim upravo za elektroinženjere: Relevantnost, točnost i pouzdanost, jasnoća, dubina i obrada detalja, struktura i organizacija podataka, kompetentnost autora i popularnost među stručnjacima. Keysight Tecnologies, vodeća je tvrtka u industriji elektroničkog testiranja i mjerenja, koja potiče inovacije i pruža preporuke inženjerima i znanstvenicima širom svijeta.

 

Knjiga  prof. Romana Malarića "Instrumentation and Measurement in Electrical Engineering" objavljena je 2012. godine. Unutar 14 poglavlja knjiga se bavi principima električnih instrumenata i mjerenja, uz brojne primjere praktičnih primjena. Na kraju svakog poglavlja uključene su vježbe i zadaci kako bi čitatelji mogli provjeriti razumijevanje materijala.

 

"Zašto je ova knjiga bitan izvor za elektroinženjere? Znanje vas može dovesti samo do određene točke. Kao inženjer, morate biti sposobni primijeniti principe koje ste naučili. Instrumentation and Measurement in Electrical Engineering pruža neprocjenjiv izvor za

elektroinženjere koji žele ovladati osnovnim konceptima u instrumentaciji i mjerenju.", navodi se u obrazloženju zašto je knjiga prof. Malarića uvrštena u ovaj prestižan izbor.

 

Više o izboru 10 najboljih referentnih knjiga iz područka elektroinženjerstva prema Keysight Technologies pročitajte ovdje.

 

Autor: Ira Vince
Popis obavijesti