Deveti u nizu "Dana doktorata" Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će se 12. lipnja 2024. godine. U okviru programa, otvorenoga za sve zainteresirane, bit će izloženi i uživo predstavljeni istraživački posteri naših doktoranada, a u središnjem događaju održat će se pozvano predavanje, panel-diskusija i proglašenje pobjednika natjecanja za najbolji poster. Nakon završetka programa, neformalno druženje nastavit će se kroz after-work party u Klubu studenata elektrotehnike (KSET).

Više informacije o programu i popratnim događajima pročitajte u nastavku obavijesti.

 

Tijekom prijepodneva, od 10:00 do 12:00, održat će se radionica za doktorande (uz prijavu). 

U poster-sekciji s početkom u 13:30 sati predstavit će se 44 istraživačka postera doktoranada treće godine doktorskoga studija. Svi oni sudjeluju u natjecanju za najbolji poster, pri čemu će  proglašenje pobjednika/ce tog natjecanja, uz prezentaciju pobjedničkog postera, slijediti u središnjem dijelu programa.

U središnjem dijelu programa, s početkom u 15:15 sati, očekuje nas pozvano predavanje dr. sc. Barbare Arbanas Ferreira, voditeljice tima koji je osvojio prvo mjesto u konkurenciji od više od 50 timova s uglednih sveučilišta iz cijelog svijeta na međunarodnom natjecanju u robotici MBZIRC (Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge) održanog u Abu Dhabiju 2023. godine, te panel-rasprava s nedavno promoviranim doktorima znanosti: dr. sc. Tomislavom Baškaradom, dr. sc. Nadirom Kapetanovićem i dr. sc. Karlom Šepetancom, dobitnicima Srebrne plakete "Josip Lončar" za najuspješnije disertacije obranjene u u prošloj akademskoj godini. Panelisti će sa sadašnjim doktorandima podijeliti svoja iskustva o doktorskom istraživanju te karijeri nakon završetka doktorskog studija.

Od 17:00 počinje after-work party u Klubu studenata, u našem KSET-u!

Više o programu i popis postera pogledajte na poveznici.

Ovaj događaj prvenstveno je namijenjen studentima doktorskoga studija Elektrotehnika i računarstvo na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva, kao aktivnost na kolegiju Istraživački seminar, ali je otvoren za sve zainteresirane - uključujući nastavnike, suradnike i studente svih razina studija. Posjetitelje izvan fakulteta molimo za prijavu putem elektroničke pošte na adresu: dan.doktorata-prijave@fer.hr.

Veselimo se vašem dolasku!

Autor: Maja Matijašević
Dan doktorata 2024.
12. lipnja 2024. 10:00  -  20:00
D1
Popis obavijesti