FER na 9. Izložbi inovacija u Ivanić...

FER i ove godine sudjeluje na Izložbi inovacija u Ivanić Gradu, koja će se održati od 16. do 17. svibnja uz bogat program radionica za sve uzraste. Skup će na svečanom otvorenju, u ime FER-a, pozdraviti prof. dr. sc. Mario Cifrek.

Deveto izdanje okupit će stotinjak izlagača – najviše mladih inovatora, učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz svih krajeva Hrvatske. FER će se predstaviti inovacijom "Bežični senzorski čvor u sustavu za fizikalnu rehabilitaciju kod kuće", autora Antonia Stanešića, mag. ing., pod mentorstvom profesora Cifreka. Predstavljanje će, kao i uvijek, biti interaktivno jer se radi o minijaturnom telemetrijskom sustavu za mjerenje signala mišića.

Svi izlagači predstavljaju se sa svojim najboljim inovativnim i kreativnim radovima – među njima su i automatska hranilica za pse, multimedijski robot, pametni šah, pametno školsko zvono, autonomna kosilica i još niz zanimljivih projekata. Organizatori su i ove godine za sve uzraste priredili bogat popratni program s radionicama i predavanjima iz različitih područja, od robotike do klimatologije i ekologije.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije te u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije i  Hrvatskom zajednicom inovatora. Izložbu inovacija I3G organizira Elektronički i računalni klub. Svečano otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 16. svibnja u 11 sati, a posjetiti ju možete do petka 17. svibnja u vremenu od 10 do 19 sati.  

Autor: Petra Škaberna
9. Izložba inovacija u Ivanić Gradu
16. svibnja 2024. 11:00  -  17. svibnja 2024. 16:00
Popis obavijesti