Trijumf FER-ovih zborova u Lisinskom!

Akademski muški zbor FER-a AKMUZ, pod vodstvom maestra Josipa degl'Ivellia, pobjednik je 17. natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova 2024., dok je FER-ov ženski vokalni sastav Rezonanca, pod vodstvom Ive Jarić Bremec, osvojio srebrno priznanje!

Naš višestruko nagrađivani, ujedno i najveći te najmlađi muški zbor uz Hrvatskoj, osvojio je u subotu, 4. svibnja, svoje 12. zlato i to s najvećim ukupnim brojem bodova na ovom natjecanju, 100 od 100 bodova.

"Time smo osvojili i titulu apsolutnog pobjednika ovog natjecanja kojeg s velikim zadovoljstvom dijelimo s puno starijim i iskusnijim zborom iz Čakovca, Pjevačkim zborom Josip Štolcer Slavenski, koji je kao i mi osvojio 100 bodova", istaknuo je maestro degl' Ivelli te uputio posebnu zahvalu svojim članovima: "Bravo dečki, naše dvanaesto zlato u samo osam godina od osnutka zbora divna je uvertira u predivnu koncertnu turneju u Nizozemsku u Amsterdam i Roterdam na koju krećemo za nekoliko dana! Mojim sjajnim momcima od srca čestitam na izvanrednom trudu i sjajnom muziciranju! Koristim priliku čestitati svima na osvojenim brončanim, srebrnim i zlatnim plaketama, a ipak posebno našim kolegicama s FER-a Ženskom vokalnom ansamblu REZONANCI na osvojenom srebru!".

Natjecanje se održalo 4. svibnja 2024., u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog nastupom 14 zborova i vokalnih ansambala iz cijele Hrvatske.

Pored koncertne turneje po Nizozemskoj i turneje u Dubrovniku (od 30. svibnja do 2. lipnja 2024.), najavljujemo tradicionalni godišnji koncert AKMUZ-a na FER-u, koji će se održati 23. svibnja u 20 sati.

Čestitamo još jednom našim sjajnim zborovima!

Autor: Petra Škaberna
Godišnji koncert AKMUZ-a
23. svibnja 2024. 20:00  -  21:00
Popis obavijesti