Na FER-u predstavljen projekt Scinergy

U utorak, 23. siječnja 2024. godine održano je javno predstavljanje projekta Scinergy kojega provodi FER-ov Inovacijski centar Nikola Tesla.

Projekt će tvrtkama omogućiti ekskluzivan pristup znanstvenoj ekspertizi u područjima umjetne inteligencije, energetike, elektrotehnike, računarstva, biotehnologije, hrane, agronomije, medicine, fizike i drugih, a tvrtke će biti uparene s onim znanstvenicima čija se ekspertiza najbolje podudara s njihovim potrebama.

Cilj je na ovaj način potaknuti razvoj inovativnih poslovnih rješenja, proizvoda i usluga te jačati konkurentnost tvrtki na tržištu, dok će istovremeno znanstvenici imati priliku komercijalizirati rezultate svojih znanstvenih istraživanja i primijeniti ih na tržištu.

Na predstavljanju projekta okupljenima su se obratili dr. sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja, Todor Milchevski, viši stručnjak za privatni sektor u Svjetskoj banci, prof. dr. sc. Vedran Bilas, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, nasl. prof. dr. sc. Darko Huljenić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla te Matija Srbić, koordinator programa Nuqleus i projekta Scinergy.

Autor: Ana Fadljević
Popis obavijesti