FER dodijelio Zlatne diplome i...

Na FER-u je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća, u sklopu koje su dodijeljene brojne nagrade i priznanja bivšim i sadašnjim studentima, te zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju.

Uvodnim govorom okupljenima se obratio dekan prof. dr. sc. Vedran Bilas, istaknuvši kako Fakultet brižno njeguje odnose sa zajednicom diplomiranih inženjera, kao mjesto okupljanja, suradnje i pomoći.

„U proteklih sto godina na Fakultetu je diplomiralo preko 25.000 inženjera koji predstavljaju povijest, sadašnjost i budućnost tehnološkog i ekonomskog razvoja Hrvatske. FER je sudjelovao u ključnim projektima za Hrvatsku, za industriju i javne servise, a danas je među vodećim institucijama po projektnoj aktivnosti u Hrvatskoj i u europskom istraživačkom prostoru“, izjavio je dekan Bilas.

U znak zahvalnosti za doprinos struci, zajednici i promociji Fakulteta i vrijednosti koje predstavlja u hrvatskoj poslovnoj zajednici i društvu, FER preko trideset godina svojim diplomiranim inženjerima dodjeljuje spomen diplome povodom 50. godišnjice diplomiranja. Ove godine, Zlatne diplome dodijeljene su inženjerima koji su diplomirali akademske godine 1972./1973. Dobitnice i dobitnici Zlatnih diploma, koji nisu mogli prisustvovati svečanosti ili su preminuli, predstavljeni su fotografijama.

„Fakultet postoji zbog studenata jer oni su naša budućnost. U učionicama, laboratorijima i hodnicima imamo preko 3.500 budućnosti“, poručio je dekan, naglasivši kako Fakultet dobrom organizacijom i savjetničkom službom pomaže studentima, ali i nagrađuje one najuspješnije.

Za kraj, dekan je studentima čestitao na predanom radu i postignućima u učenju i istraživanjima te istaknuo: „Vaša znanja jamstvo su kvalitetnog profesionalnog razvoja i budućnosti hrvatskog društva i industrije. Ponos ste vašeg Fakulteta i vaših obitelji!“

Po završetku svečanog dijela sjednice, dobitnici Zlatnih diploma uputili su se na druženje na domjenak u organizaciji restorana Cassandra, a Fakultetsko vijeće započelo je radni dio sjednice.

Fotografije sa svečanosti dostupne su ovdje, a imena dobitnika iz redova najuspješnijih studentica i studenata nalaze se u nastavku obavijesti.

Čestitamo svim nagrađenim studentima i našim zlatnim diplomcima te im želimo svako dobro!

Studenticama i studentima FER-a za posebno istaknuti uspjeh u akademskoj godini 2022./2023. dodijeljeno je priznanje ''Josip Lončar'', najprestižnija nagrada za studente i nastavnike Fakulteta nazvana po akademiku profesoru Josipu Lončaru.

Prva nastavna godina prijediplomskog studija:

 1. Nikola Colnar
 2. Marko Cindrić
 3. Lovro Cvitanović
 4. Vito Anić
 5. Marko Pavlović
 6. Lana Benički
 7. Zvonimir Idžotić
 8. Karlo Brzak
 9. Borna Gojšić

Druga nastavna godina prijediplomskog studija: 

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija 

 1. Domagoj Radošević
 2. Andre Poščić

Studij: Računarstvo

 1. Petar Belošević
 2. Benedicte Amelie Zorana Gabelica
 3. Marko Šelendić
 4. Lovro Mužar

Prva nastavna godina diplomskog studija:

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija

 1. Tamara Trogrlić
 2. Ivan Samaržija
 3. Stjepan Lončarić
 4. Iva Barać
 5. Ivan Budić
 6. Mihael Krilčić

Studij: Informacijska i komunikacijska tehnologija

 1. Lara Šarolić

Studij: Računarstvo

 1. Luka Ćurić
 2. Petar Sušac
 3. Toni Ivanković
 4. Emilia Haramina
 5. Renato Jurišić
 6. Mihael Miličević
 7. Josip Srzić
 8. Andrija Gorup
 9. David Kerman
 10. Luka Družijanić

Posebno priznanje “Josip Lončar” dodijeljeno je i studenticama i studentima za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u akademskoj godini 2022./2023. Uz posebno priznanje, nagrađeni su dobili i simboličnu novčanu nagradu od Fakulteta.

Studij: Elektrotehnika i informacijska tehnologija:

 1. Marko Srpak, prosjek ocjena studija: 5,00
 2. Tvrtko Katavić, prosjek ocjena studija: 4,97

Studij: Računarstvo:   

 1. Naomi Kombol, prosjek ocjena studija: 5,00
 2. Ian Golob, prosjek ocjena studija: 4,93
 3. Darijan Gudelj, prosjek ocjena studija: 4,90
 4. Luka Hobor, prosjek ocjena studija: 4,88
 5. Nina Sokol, prosjek ocjena studija: 4,86

Nagrada ''Željka Matutinović – Sunčica'', utemeljena odlukom Fakultetskog vijeća 2010., dodijelila se studentima Ivani Franković i Franji Mikiću, za rad pod naslovom: “Measurements of a resistor array and design of composite resistors in 180-nm CMOS technology for RC oscillators and voltage references” (Mjerenje niza otpornika i projektiranje otpornika na čipu u 180 nm tehnologiji za RC oscilatore i naponske reference), mentor: prof. dr. sc. Adrijan Barić za najbolji studentski rad u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima. Studenti su primili i novčanu nagradu, doniranu iz Zaklade ''Željka Matutinović – Sunčica'', koju financira obitelj Matutinović.

Preko dvadeset godina studentima se dodjeljuje i nagrada ''Stanko Turk'' za osobito vrijedan diplomski rad. Ove godine nagrađen je diplomski rad pod naslovom: “Rješavanje problema usmjeravanja vozila u pomorskim lukama”, Luke Matijevića, mag. ing. računarstva, mentor: doc. dr. sc. Marko Đurasević., a novčanu nagradu donirala je tvrtka mStart iz Zagreba.

Za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata, FER je dodijelio zahvalnice srednjim školama u obliku nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u akademskoj godini 2024./2025.

Autor: Ana Fadljević
Popis obavijesti