Prvi hrvatski simpozij o umjetnoj...

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) organizira znanstveni skup pod nazivom "Prvi hrvatski simpozij o umjetnoj inteligenciji" koji će biti održan u utorak 21. studenoga 2023. godine u knjižnici HAZU. Suorganizatori Simpozija su Centar za umjetnu inteligenciju FER-a, Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave, te Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije FSB-a. 

Cilj Simpozija je okupljanje hrvatske znanstvene zajednice u području umjetne inteligencije te znanstvenika iz drugih područja znanosti, razmjena informacija te prikaz pregleda istraživačkih aktivnosti i raznovrsnih primjena. U programu Simpozija sudjelovat će s pozvanim prezentacijama više istraživača Centra za umjetnu inteligenciju FER-a. 

Sudjelovanje na Simpoziju je besplatno, a registracija je obvezna.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) organizira znanstveni skup pod nazivom "Prvi hrvatski simpozij o umjetnoj inteligenciji" koji će biti održan u utorak 21. studenog 2023. godine u knjižnici HAZU. Suorganizatori simpozija su Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave, Centar za umjetnu inteligenciju Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj Simpozija je okupljanje hrvatske istraživačke zajednice u području umjetne inteligencije te istraživača iz drugih područja znanosti, razmjena informacija te prikaz pregleda istraživačkih aktivnosti i raznovrsnih primjena. Također, želja nam je otvoriti forum za promišljanje smjernica razvoja umjetne inteligencije u Hrvatskoj i izazova koje umjetna inteligencija donosi društvu, uključujući utjecaj na zanimanja i tržište rada, zakonsku regulativu te etička pitanja.

Program Simpozija sastoji se od pozvanih izlaganja istaknutih hrvatskih znanstvenika i stručnjaka koji će dati pregled istraživačkih aktivnosti u području umjetne inteligencije. Više članova Centra za umjetnu inteligenciju FER-a imat će pozvane prezentacije na skupu.

Program Simpozija dostupan je na web stranici https://www.hrui.org/program

Sudjelovanje na simpoziju je besplatno.

Registracija sudionika je obvezna, putem web stranice https://www.hrui.org/registracija

Autor: Sven Lončarić
Popis obavijesti