Nastup FER-a na skupu Brainhack...

Brainhack Zagreb 2023, skup na temu neuroznanosti, održan je 21. i 22. listopada 2023. godine u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra - ZICER, kao dio globalne inicijative niza hackathona u području neuroznanosti koji se održavaju u 24 grada diljem svijeta.

Od ukupno pedesetak sudionika, s FER-a ih je bilo sedamnaest: prof. dr. sc. Mario Cifrek, doc. dr. sc. Jelena Božek, te mnogo studenata preddiplomskog i diplomskog studija kao i alumni FER-a. Kao dio organizacijskog odbora skupa sudjelovala je zaposlenica Eda Jovičić, mag. ing., te studentica Tamara Ćorić.

Tema ovogodišnjeg skupa je bila „Next-generation brain diagnostic tools“, gdje su predstavljeni razni projekti o kojima su sudionici imali priliku čuti i doprinijeti svojim iskustvom. Prvi dan doc. dr. sc. Jelena Božek održala je predavanje pod naslovom „Machine learning in neuroimaging“, te je također sudjelovala na panel raspravi „Integration of AI into modern medical diagnostics and research“ uz paneliste Ivanu Kovačev (TIS grupa), Luciju Kovačević, dr. med. (specijalizantica radiologije, KBC Zagreb), te Jakšu Vukojevića, dr. med. (specijalist psihijatrije, Klinika za psihijatriju Vrapče). Drugi dan Eda Jovičić, mag. ing. održala je praktičnu radionicu za sudionike „Intro to data science“. Radna, ali opuštena atmosfera obilježila je oba dana skupa, a glavni cilj, okupljanje i povezivanje mladih istraživača iz područja neuroznanosti, bio je i više nego ispunjen.

U opširnijem sadržaju obavijesti je nekoliko fotografija s hackathona, a za više informacija o sljedećim aktivnostima Brainhacka Zagreb pratite sljedeći link.

 

Sudionici s FER-a na Brainhack-u

Doc. dr. sc. Jelena Božek drži predavanje „Machine learning in neuroimaging“

Eda Jovičić, mag. ing. predstavlja sudionicima svoj projekt „Možemo li mjeriti depresiju?“

Doc. dr. sc. Jelena Božek na panel raspravi „Integration of AI into modern medical diagnostics and research“

 

Autor: Eda Jovičić
Popis obavijesti