FER na Tjednu znanosti - MUZZA

Nedavni Tjedan znanosti MUZZA, održan od 19. do 21. svibnja 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu, uspješno je oduševio širu javnost svojom misijom da predstavi zanimljiv svijet znanosti. S posebnim naglaskom na uključivanje djece, događaj je imao za cilj potaknuti znatiželju i pokazati ljepotu znanstvenog istraživanja te potaknuti djecu da uče o znanosti i tehnologiji.
Festival je obuhvatio razne interaktivne izložbe, radionice, predavanja i demonstracije iz različitih znanstvenih područja i disciplina.

Među sudionicima, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) predstavio je neke od svojih robotskih projekata iz svojih laboratorija. Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) predstavio je dva projekta robotske poljoprivrede: Specularia, robot koji samostalno brine o biljkama u stakleniku, i WatchPlant, projekt koji koristi senzore za praćenje biljaka na poljima. Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije (LABUST) demonstrirao je svoj vodeni robot koji može obavljati zadatke poput kartiranja, inspekcije i istraživanja. Ostali laboratoriji s FER-a također su pokazali svoje inovativne i uzbudljive projekte.

Festival znanosti MUZZA bio je sjajna prilika za FER da podijeli svoja istraživanja i postignuća s javnošću, posebno s mlađom generacijom. Festival je privukao tisuće posjetitelja koji su uživali u učenju o znanosti i tehnologiji na zabavan i zanimljiv način.

Autor: Milena Jenić
Popis obavijesti