Alumni jačaju međunarodnu vidljivost...

S ciljem međunarodne promocije FER-ovog brenda, u okviru Alumni odbora, okupili smo skupinu uglednih alumna koji su ostvarili profesionalnu karijeru van granica Hrvatske. Naša alumni zajednica snažna je i prisutna na različitim tržištima, a sada ju želimo dodatno aktivirati i uz njihovu pomoć povećati međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost Fakulteta. 

Voditeljica alumni zajednice za inozemstvo je Vana Jeličić (Tridonic, Austrija), a članovi su Alisa Devlić (SonyAI, Švedska), Tomislav Dragičević (Technical University of Denmark, Danska), Miranda Kreković (Google, Švicarska), Pero Krivić (IMS Nanofabrication AG, Austrija), Dino Šepac (EVBox, Nizozemska) i Matija Varga (Huawei European Research Institute, Švicarska).

"FER je potpuno integriran u europski visokoobrazovni prostor i mi smo u njemu prisutni. No, još uvijek nismo široj europskoj javnosti dovoljno poznati kao visokovrijedna školska i znanstvena ustanova i zato želimo uz pomoć naših alumna, koji imaju ugled u poslovnom svijetu i koji su u njemu vrlo dobro pozicionirani i cijenjeni, predstaviti naš rad i zainteresirati međunarodnu poslovnu i širu javnost za suradnju s Fakultetom", ističe dekan prof. dr. sc. Vedran Bilas.

 

 

Tri područja djelovanja -  Connect, Mobility, Transfer

U suradnji s alumnima želimo na FER privući kvalitetne međunarodne studente koji bi nakon završetka studija ostali živjeti i raditi u Hrvatskoj, u tehnološkim poduzećima koja posluju i stvaraju nove vrijednosti na domaćem tržištu. 

Također, želimo studentima otvoriti vrata prestižnih svjetskih sveučilišta i visokotehnoloških kompanija, radi ostvarivanja kratkoročne mobilnosti i stjecanja vrijednog međunarodnog iskustva u krugu najboljih. Tako bismo studentima već u ranijim fazama života omogućili svojevrsni "benchmark" odnosno osvještavanje da FER ide ukorak sa svjetskim tehnološkim trendovima i istraživanjima.

I konačno, željeli bismo potaknuti naše alumne iz inozemstva da dio radnog vremena posvete radu na FER-u. Alumni FER-a grade svoje karijere u najboljim svjetskim kompanijama, nerijetko na menadžerskim pozicijama, imamo profesore na najboljim sveučilištima u Europi - njih želimo pozvati na FER. To bi bila dodana vrijednost za naše studente, jer bi uvidjeli da ovdje mogu dobiti znanja i iskustva kao i na bilo kojem drugom mjestu u svijetu. 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti