FER na Izložbi inovacija Ivanić Grad

Elektronički i računalni klub u suradnji s partnerima, među kojima je i FER, organizira osmu Izložbu inovacija Ivanić-Grad I3G koja će se održati 24. i 25. svibnja 2023. godine u hotelu Sport u Ivanić-Gradu. Na izložbi se već tradicionalno predstavljaju nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije. 

Svoje inovacije na sajmu će predstaviti i FER, a zanimljiv performans "Elektronička glazba i Muzikalna Teslina zavojnica" održat će nagrađivani mladi inovator, naš student Ivan Kožar.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u srijedu 24. svibnja u 11 sati, a Izložba će za posjetitelje biti otvorena 24. i 25. svibnja od 10 do 19 sati. Svi programi izložbe otvoreni su i besplatni za javnost.

Više informaija o programu izložbe nalazi se unastavku obavijesti.

Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i ove će godine biti predstavljeni ideje, projekti, inovacije te završni radovi učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta iz gotovo cijele Hrvatske, a sudjelovat će i učenici nekoliko osnovnih škola iz Zagrebačke županije. Predstavit će se i već afirmirani poduzetnici i inovatori, a u okviru izložbe održat će se zanimljiv popratni program s radionicama iz područja znanosti, inovacija i tehničke kulture za mlade svih uzrasta.

Međunarodno nagrađene inovacije CONNEKT – World's First Smart Modular Plug'n'play System i SMART PLANK MAT, Prijenosna mini konzola, Kapacitivna elektroda za beskontaktno mjerenje bioelektričkih signala, Pneumatska robotska ruka upravljana PLC-om, Sustav za izvlačenje sondi, Reciklirana aluminijska legura u automobilskoj industriji, Mobilna maketa električne instalacije na otočnom FN sustavu, Robotsko vozilo, Crypt chat, Izrada robota s navođenjem putem mobilnog uređaja ili kontrolni uređaj za pametni vrt mali su dio inovacija učenika i studenata koje će biti predstavljene na ovogodišnjoj izložbi.

U bogatom popratnom programu izložbe održat će se robotičke radionice Mobilni robot za učenje umjetne inteligencije Hrvatskog robotičkog saveza i Gospace - robotsko spašavanje žrtve Hrvatskog saveza informatičara, radionice za najmlađe Istražuj kao arheolog Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Po prvi puta na izložbi će sudjelovati predstavnici Ronilačkog saveza Hrvatske sa školom ronjenja za učenike osnovnih i srednjih škola. Predstavnici Hrvatskog saveza brodomaketara iz Rijeke će održati brodomodelarsku radionicu "Moj mali škver".

Hrvatsko nuklearno društvo će se predstaviti predavanjem na temu "Nuklearna elektrana Krško i zbrinjavanje nuklearnog otpada"

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Ivanić Grada i Turističke zajednice grada Ivanić Grada, Zagrebačke županije te u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije i  Hrvatskom zajednicom inovatora.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti