Siniša Krajnović: Na pragu nove ere?

FER, Financijski klub te Hrvatska sekcija IEEE pozivaju vas na predavanje dr. sc. Siniše Krajnovića, partnera iz McKinsey & Company, globalne konzultantske tvrtke koja se bavi savjetovanjem poslovnih strategija za korporacije, vlade i nevladine organizacije diljem svijeta. Predavanje će se održati u srijedu, 3. svibnja 2023., u 16 sati u dvorani D2.

Tema predavanja: “Na pragu nove ere?”

Na prvom dijelu predavanja Siniša Krajnović će govoriti o svojoj karijeri uz davanje vrijednih savjeta za studente. Nakon toga će održati predavanje pod nazivom "Na rubu nove ere?" temeljeno na istraživanju McKinseya o svijetu koji ulazi u novo doba. Predavanje će dati odgovor na pitanje zašto svijet može ući u novu eru te će predstaviti okvir za zamišljanje nove ere izvučene iz povijesne perspektive temelja koja je stvorila svijet kakav danas imamo i kako bi se mogle odvijati u sljedećoj eri.

Za predavanje nije potrebna prijava. Biografiju gostujućeg predavača možete pročitati u nastavku obavijesti.

Dr. sc. Siniša Krajnović je partner u poduzeću McKinsey & Company te bivši globalni izvršni direktor s dugogodišnjim iskustvom u međunarodnom vođenju i ekspertizom u području informacijske i komunikacijske tehnologije. Krajnović ima obilno multikulturno iskustvo stečeno življenjem i radom u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Japanu, Mađarskoj, Švedskoj i Kini. Od 2018. godine živi i radi u Pekingu.

Od 2022. godine Siniša Krajnović je glavni član McKinsey & Company Technology, Media & Telekomunikacijske prakse. Oslanjajući se na svoje duboko poznavanje tehnologije i širokog poslovnog iskustva, Siniša je specijaliziran za pitanja vezana uz mobilne mreže, istraživanje i razvoj proizvoda te digitalnu transformaciju.

Od 2018. do 2022. godine Krajnović je bio izvršni potpredsjednik Ericssona za sjeveroistočnu Aziju, odgovoran za Ericssonovo poslovanje digitalnih usluga u Kini, Hong Kongu, Makau, Tajvanu, Japanu i tržištima Južne Koreje, od prodajnih angažmana do pružanja usluga i operacija. Njegov fokus je bio na prodaji i uvođenju mobilnih mreža 5G na najnaprednijim svjetskim 5G tržištima. Prije preseljenja u Peking 2018. godine, živio je i radio u Stockholmu sedam godina. Kao voditelj razvojne jedinice Networks u Ericssonu, vodio je više od 15 000 inženjera u globalnoj organizaciji za istraživanje i razvoj koja se fokusirala na istraživanje, standardizaciju i razvoj povezan s 5G, osiguravajući tehnološko vodstvo Ericssonovih proizvoda i rješenja.

Budući da je strastven prema cjeloživotnom učenju, Siniša Krajnović je aktivan u akademskom svijetu te predaje na Sveučilištu Tsinghua, Luxembourg School of Business (LSB) i Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). Na ZŠEM-u u Hrvatskoj i LSB-u u Luksemburgu je profesor i član savjetodavnih odbora. Od 2018. godine gostujući je profesor na Sveučilištu Tsinghua Ekonomija i menadžment (TSEM) u Kini.

Krajnović je glavni predsjedatelj SoftCOM konferencije - IEEE International Conference on Software, Telecommunications and Computer Networks u Splitu, Hrvatskoj, u posljednjih 10 godina. On je autor znanstvenih radova i pozivan je da govori na mnogim međunarodnim konferencijama tijekom posljednjih 20+ godina. Služio je u raznim Ericssonovim lokalnim službama trgovačkim društvima i odborima za zajednička ulaganja, kao i u gospodarskim komorama, strukovnim udruženjima i odborima poslovnih škola.

Siniša Krajnović je magistrirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Sveučilištu u Zagrebu. Završio je nekoliko programa usavršavanja za rukovoditelje na Sveučilištu Columbia u SAD-u, Sveučilištu Cranfield u Velikoj Britaniji, Sveučilištu u Zagrebu, IMD Business School u Švicarskoj i Indian School of Business u Indiji.

Autor: Sven Barac
Siniša Krajnović: Na pragu nove ere?
3. svibnja 2023. 16:00  -  17:30
D2
Popis obavijesti