11. i 12. svibnja na prostorima FER-a, će se održati 28. Dani otvorenih računarskih sustava / Linux korisnička konferencija (DORS/CLUC).

DORS/CLUC najveća je i najdugovječnija regionalna konferencija o slobodnom i otvorenom softveru te operacijskom sustavu Linux. Konferencija je posvećena developerskim i sistem - administratorskim temama, s fokusom na slobodne i otvorene tehnologije, otvoreni kod, otvorene norme i otvorene operacijske sustave. 

Popis nekih od predavača ovogodišnje konferencije je već dostupan na web stranici, a posebno ističemo ovogodišnje keynote: Marko Budiselić, suosnivač i CTO poduzeća Memgraph i Jeffrey A. McGuire, poduzeća Open Strategy Partners.

U sklopu konferencije bit će organizirano i posebno događanje za umrežavanje pod nazivom "Open 4 Business" kako bi omogućio sudionicima da se povežu s kolegama iz svoje struke. Ovaj događaj će se održati kao sastavni dio konferencije i namijenjen je svima koji su zainteresirani za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, pronalazak novih projekata i razmjenu ideja s drugim stručnjacima.

Ulaz na Open 4 business događaj će biti omogućen svim posjetiteljima koji sudjeluju na konferenciji kao zaposlenici, vlasnici ili predstavnici tvrtki ili vlastitih obrta, ali i ostalim poslovno orijentiranim posjetiteljima zainteresiranim za umrežavanje.

Studenti mogu besplatno sudjelovati (uz registraciju), a uz Student plus kotizaciju i uplatu od 8 eura dobivate konferencijsku majicu. Prijavite se na konferenciju putem web stranice: https://www.dorscluc.org/.

Zaposlenicima FER-a je omogućeno besplatno sudjelovanje na konferenciji, upisivanjem promo koda "DORSFER" prilikom kupnje ulaznica putem web stranice: https://www.dorscluc.org/

Svim FER-ovcima također su dostupne i regularne ulaznice uz 30% popusta, korištenjem koda "DORSFER30" prilikom kupnje ulaznica putem web stranice: https://www.dorscluc.org/.

Autor: Valerija Olić
Konferencija DORS/CLUC 2023
11. svibnja 2023. 08:30  -  12. svibnja 2023. 18:30
FER
Popis obavijesti