Održan 6. Dan FER-a u MIOC-u

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2023. godine, održan je 6. Dan FER-a u MIOC-u, manifestacija čiji je cilj učenike XV. gimnazije (popularno zvane MIOC) upoznati sa studijskim programima i smjerovima koje FER nudi, znanstvenim i stručnim projektima, ali i prilikama za druženje i zabavu tijekom studija.

Ove je godine događaj započeo izložbenim štandovima u auli škole, gdje su sadašnji studenti FER-a, ujedno bivši Miočani, maturantima dijelili promotivne materijale i u opuštenoj atmosferi odgovarali na njihova brojna pitanja. Potom je slijedila panel rasprava na kojoj su sudjelovali nastavnici prof. dr. sc. Adrijan Barić, prof. dr. sc. Mario Cifrek, prof. dr. sc. Maja Matijašević i doc. dr. sc. Tomislav Jagušt, FER-ova istraživačica dr. sc. Marsela Polić te  Tomislav Čleković, mag. ing. (Head of Electrical Engineering, Rimac Technology) koji je s učenicima podijelio svoja iskustva rada u industriji​. Panel raspravu je moderirao ravnatelj XV. gimnazije, prof. Nikola Dmitrović, a maturante je kratko pozdravio i dekan FER-a, prof. dr. sc. Vedran Bilas.​

Nakon panelice održan je Speed Dating na kojem su zainteresirani učenici u dvominutnom razgovoru s asistentima i doktorandima FER-a razgovarali o pojedinim područjima istraživanja koja se na Fakultetu provode i koja su usko vezana za nastavne sadržaje.

Druženje je završeno zabavnim Pub kvizom u organizaciji našega KSET-a na kojem se natjecalo 15 timova, a pobjedu je odnio tim πlići.

Nekoliko fotografija s događaja pogledajte u nastavku obavijesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti